Η  u-Blox (www.u-blox.com), παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των ημιαγωγών (chip) και λειτουργικών μονάδων (modules) για συστήματα εντοπισμού θέσης και ασύρματων επικοινωνιών, άνοιξε τα νέα της γραφεία στην Αθήνα. Τα εγκαίνια έρχονται ως επιστέγασμα της εξαγοράς της Antcor, ένα χρόνο πριν, εταιρείας πρωτοπόρου στο χώρο της πνευματικής ιδιοκτησίας για ασύρματα δίκτυα (Wi-Fi baseband intellectual property), αναδεικνύοντας την αφοσίωση της u-blox στην ανάπτυξη ασύρματων τεχνολογιών μικρής εμβέλειας με εφαρμογές στο IoT (Internet of Things).

Παρών στην τελετή έναρξης ήταν ο κ. Herbert Blaser, Senior Director της u-Blox, ο οποίος δήλωσε: «Τα νέα γραφεία στην Αθήνα θα ενισχύσουν την τεχνογνωσία μας στον σχεδιασμό chip για ασύρματες τεχνολογίες μικρής εμβέλειας και θα επεκτείνουν τις δυνατότητές μας να παρέχουμε αξιόπιστες λύσεις για Μ2Μ επικοινωνίες στην αγορά».

«Τα νέα γραφεία στην Αθήνα επιβεβαιώνουν τη θέληση της uBlox για περαιτέρω ενίσχυση της επένδυσης στην Ελλάδα. Τα νέα γραφεία θα προσφέρουν ένα ελκυστικό και ευχάριστο περιβάλλον εργασίας για έμπειρους και ταλαντούχους μηχανικούς», σημείωσε ο κ. Παναγιώτης Παγκράτης, Senior Manager της u-Blox στην Αθήνα.

Οι νέες εγκαταστάσεις βρίσκονται στον τελευταίο όροφο ενός μοντέρνου κτηρίου στο Μαρούσι, σε κομβικό σημείο για τις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας. Η u-blox αναμένεται να διπλασιάσει την υφιστάμενη ομάδα στην Ελλάδα μέσα στους επόμενους μήνες, στοχεύοντας στην προσέλκυση μηχανικών υψηλής εξειδίκευσης στους τομείς της ανάπτυξης λογισμικού και της σχεδίασης ολοκληρωμένων κυκλωμάτων.