Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα της LRQA που σκοπό είχε την ενημέρωση των συμμετεχόντων σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην Ασφάλεια Πληροφοριών και στην Επιχειρησιακή Συνέχεια.

Τόσο οι αλλαγές στο πρότυπο ISO 27001, όπως αυτές απορρέουν από την νέα έκδοση του προτύπου(ISO27001:2013) όσο και οι εξελίξεις στην Επιχειρησιακή Συνέχεια (ISO 22301), όπως αυτές σχετίζονται με τον κανονισμό της ΑΔΑΕ(Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών) για την Ασφάλεια και Ακεραιότητα Δικτύων και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών  (Απόφαση 205/2013 – ΦΕΚ 1742/15-7-2013) που τίθεται σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2014, έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων, γεγονός που άλλωστε επιβεβαιώθηκε από την ιδιαίτερα σημαντική προσέλευση στην ημερίδα.

 

Βασική ομιλήτρια ήταν η κ. Κατερίνα Λιάνα, EMBS Technical Manager της LRQA. Η κ. Λιάνα είναι επικεφαλής επιθεωρήτρια Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών & Επιχειρησιακής Συνέχειας και έχει ηγηθεί πλήθους ομάδων επιθεωρήσεων ως προς τα πρότυπα ISO27001 και ISO22301 (ex BS25999), σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η LRQA θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλες τις συμμετέχουσες εταιρείες για την παρουσία τους στην ημερίδα αλλά και για τη συμβολή τους σε έναν τόσο εποικοδομητικό και χρήσιμο, για την επιχειρηματική κοινότητα, διάλογο και να δηλώσει παρόν σε οποιαδήποτε μελλοντική  ενέργεια που σκοπό έχει να προάγει περαιτέρω την ανθεκτικότητα των επιχειρήσεων όπως αυτή σχετίζεται με θέματα Ασφάλειας Πληροφοριών και Επιχειρησιακής Συνέχειας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προαναφερόμενες εξελίξεις μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την LRQA στο email piraeus-qa-services@lr.org ή /και στο Τηλ.2104580904.