Η Dell ανακοίνωσε πρόσφατα, σε εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, μία σειρά νέων επιχειρηματικών λύσεων υψηλών επιδόσεων, για να βοηθήσει τους πελάτες να πετύχουν ταχύτερα αποτελέσματα. Οι σημερινοί οργανισμοί αντιμετωπίζουν ραγδαία μεταβαλλόμενες και συχνά απροσδόκητες ανάγκες και απαιτούν ολοκληρωμένες λύσεις που θα τους επιτρέψουν να ανταποκρίνονται γρήγορα στις ανάγκες των πελατών τους. Με την ανακοίνωση αυτή, η Dell παρουσιάζει μία ολοκληρωμένη πλατφόρμα IT που ανεβάζει τον πήχη στην παροχή καινοτομίας προσαρμοσμένης στις ανάγκες των πελατών, παρέχοντας απλοποιημένη διαχείριση, αυξημένη απόδοση και υψηλή προστιθέμενη αξία σε βάθος χρόνου.
«Οι πελάτες μας χρειάζονται υποδομές υψηλών επιδόσεων, που είναι εύκολες στη διαχείριση και τους βοηθούν να πετύχουν γρήγορα τους επιχειρησιακούς τους στόχους. Σήμερα παρουσιάζουμε μία νέα σειρά υποδομών datacentre που συνδυάζουν θεμελιώδεις δυνατότητες σε ολόκληρο το φάσμα προϊόντων, από τους servers μέχρι τις λύσεις storage και networking», δήλωσε ο Brad Anderson, πρόεδρος του τμήματος Enterprise Solutions της Dell. «Αυτό επετεύχθη με μία σειρά στρατηγικών εξαγορών, όπως της Force10 και με πελατοκεντρικό σχεδιασμό και ανάπτυξη των νέων PowerEdge servers 12ης γενιάς και των λύσεων αποθήκευσης, παρέχοντας ολοκληρωμένες υποδομές με έναν κοινό, υψηλών επιδόσεων πυρήνα δικτύωσης. Σε συνδυασμό με τη δεύτερη γενιά ενσωματωμένων συστημάτων διαχείρισης στους server μας, η Dell παρέχει μία από τις πιο ισχυρές και εύκολες στη διαχείριση υποδομές datacentre στον κλάδο.»
Οι πιο ισχυροί και εύκολα διαχειρίσιμοι servers στην ιστορία της Dell –
2η Γενιά Ενσωματωμένης Διαχείρισης 
Η Dell ανακοίνωσε μία πλήρη γκάμα blade, rack και tower server PowerEdge 12ης γενιάς σχεδιασμένων για να εκτελούν επιχειρηματικές εφαρμογές κρίσιμης σημασίας. Η Dell σχεδίασε και κατασκεύασε τους servers 12ης γενιάς  με τα σχόλια  περισσοτέρων από 7700 συνομιλιών με πελάτες σε 17 χώρες σε τέσσερις ηπείρους – εστιάζοντας στις ανάγκες τους για καινοτομία, ώστε να επιτυγχάνουν ταχύτερα επιχειρησιακά αποτελέσματα. Οι νέοι Dell PowerEdge servers, συνεργάζονται άψογα με τις λύσεις Dell Storage και Networking και παρέχουν καινοτομίες, όπως:
• Ταχύτερη μετατροπή των δεδομένων σε γνώση: Η Dell θέτει τα θεμέλια για την επέκταση της Αρχιτεκτονικής Fluid Data στους servers. Με τους Dell Express Flash, τους πρώτους στον κλάδο, άμεσα προσβάσιμους, hot swappable PCIe δίσκους τεχνολογίας solid state, οι οποίοι συνδέονται άμεσα στον server, η Dell παρέχει έως 10,5 φορές περισσότερες συναλλαγές/δευτερόλεπτο στον Microsoft SQL Server, σε σχέση με την αποθήκευση σε συμβατικούς σκληρούς δίσκους2. Ο επιταχυντής δεδομένων Dell CacheCade προσφέρει έως και 28 φορές πιο γρήγορα ερωτήματα  σε βάσεις δεδομένων Oracle3.
• Αμεσότητα και αυτοματοποίηση των βασικών λειτουργιών διαχείρισης συστημάτων: Η Dell διευρύνει τις δυνατότητές της στη διαχείριση συστημάτων, με τη 2η γενιά ενσωματωμένων εργαλείων  στους  servers που διευκολύνουν την εγκατάσταση, ενημέρωση, παρακολούθηση και συντήρηση του server σε όλη τη διάρκεια ζωής του. Αυτή η διεύρυνση των δυνατοτήτων διαχείρισης συστημάτων από την Dell αναμένεται να αξιοποιήσει τη λειτουργικότητα των servers 11ης γενιάς, η οποία εξοικονόμησε από τους πελάτες της Vitacore περίπου 43 ημέρες ανά έτος σε χρόνο διαχείρισης του συστήματος4.
• Αύξηση της ενεργειακής απόδοσης ώστε να δώσει πνοή στο datacentre: Συνεχίζοντας την παράδοσή της στην παροχή των πιο αποδοτικών ενεργειακά στον κόσμο datacentre για το Microsoft Bing και άλλους, η Dell δίνει μία νέα πνοή σε όλα τα Datacentres με τους PowerEdge servers 12ης γενιάς. Με τις νέες υποδομές Dell fresh air IT, ένα datacentre μπορεί να επιτύχει λειτουργικότητα που αντιστοιχεί σε επενδύσεις κεφαλαίου της τάξης των $3,000,000 (US) κατΆ εκτίμηση5.

Οι συστοιχίες αποθήκευσης της Dell προσφέρουν υψηλότερη απόδοση, ευέλικτη δομή και εξοικονόμηση χώρου για την εύκολη διαχείριση των δεδομένων και του κόστους
Η Dell ανακοίνωσε επίσης τη νέα γενιά συστοιχιών αποθήκευσης EqualLogic PS, που συνδυάζουν γρήγορο εύρος ζώνης δικτύωσης με αυξημένη χωρητικότητα αποθήκευσης, καταλαμβάνοντας λιγότερο χώρο από τις προηγούμενες γενιές:
• EqualLogic PS6110 Series – Ιδανικό για μεσαίου μεγέθους λύσεις με πολυάριθμους φυσικούς ή εικονικούς servers. Οι συστοιχίες αυτές διαμορφώνονται με οπτική δικτύωση (SPF+) και  με δικτύωση  χαλκού (10GBASE-T), 10GbE παρέχοντας ευελιξία στο datacentre. Με έως και 72 terabytes σε μία συστοιχία και 1,2 petabytes σε μία ομάδα συστοιχιών, οι πελάτες μπορούν εύκολα, όταν χρειαστεί, να προσθέσουν επιπλέον συστοιχίες σε ένα υπάρχον σύστημα EqualLogic χωρίς διακοπές εργασιών ή επώδυνες, ριζικές αναβαθμίσεις εξοπλισμού.
• EqualLogic PS4110 Series – Οι πρώτες 10GbE συστοιχίες Dell EqualLogic για μικρού μεγέθους λύσεις προσφέρουν τα ίδια πλεονεκτήματα και χαρακτηριστικά των PS6110 Series και έχουν σχεδιαστεί για μικρότερες ανάγκες ή για εγκατάσταση σε απομακρυσμένα γραφεία. Τα συστήματα υποστηρίζουν μέχρι και 36 terabytes σε μια απλή συστοιχία και 72 terabytes σε μια ομάδα συστοιχιών.

Η αρχιτεκτονική εικονικού δικτύου της Dell συμπληρώνει τις ανακοινώσεις των server και των συστημάτων αποθήκευσης
Η αρχιτεκτονική εικονικού δικτύου (VNA – Virtual Network Architecture) της Dell, είναι ένα ανοικτό πλαίσιο για εικονικοποίηση, αυτοματοποίηση και ενορχήστρωση δικτυακών υπηρεσιών σε περιβάλλοντα datacentre, campus ή υποκαταστήματος. Η αρχιτεκτονική εικονικού δικτύου της Dell παρέχει ένα ενιαίο 10GbE πλαίσιο, το οποίο περιλαμβάνει δικτυακές υποδομές 10GbE Top-of-Rack και 10/40GbE στον πυρήνα του δικτύου. Μόλις 6 μήνες από την απόκτηση της Force10 Networks, η Dell έχει διευρύνει εντυπωσιακά τη διαθεσιμότητα των προϊόντων σε παγκόσμιο επίπεδο, σε ποσοστό μεγαλύτερο από 40 τοις εκατό σε περισσότερες από 80 χώρες, προσθέτοντας περίπου 600 πελάτες.

Παρέχοντας ταχύτατα αποτελέσματα με  βελτιστοποιημένες για virtualization πλατφόρμες
Η Dell παρουσίασε το vStart για υποδομές  private cloud, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αναπτύξουν ταχύτατα το δικό τους ιδιωτικό cloud. Η πλατφόρμα vStart για το Dell private cloud, θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να επιταχύνουν την παροχή  εφαρμογών και υπηρεσιών ΙΤ μέσα από μία συγκλίνουσα, προ-εγκαταστημένη λύση υποδομών, που περιλαμβάνει τους  νέους PowerEdge servers 12ης  γενιάς, συστήματα αποθήκευσης, δικτύωσης και διαχείρισης.

Παροχή λύσεων Desktop Virtualization σύμφωνα με τις επιχειρηματικές ανάγκες
Οι λύσεις Dell Desktop Virtualization είναι σχεδιασμένες για να βοηθήσουν τους πελάτες να απλοποιήσουν τη διαχείριση του PC και να ενισχύσουν την ασφάλεια. Η Dell ανακοίνωσε πρόσφατα δύο λύσεις για desktop virtualization: το Desktop Virtualization Solution Simplified  και το Desktop Virtualization Solution Enterprise. Η λύση Desktop Virtualization Simplified  είναι μία ολοκληρωμένη πρόταση, με προεγκατεστημένο λογισμικό και στοιχεία hypervisor, σχεδιασμένη για να εξαλείψει το κόστος και την πολυπλοκότητα που παραδοσιακά συνοδεύουν την ανάπτυξη μικρότερων λύσεων desktop virtualization. Η λύση Desktop Virtualization Enterprise είναι σχεδιασμένη για να εξυπηρετεί χιλιάδες χρήστες virtual desktop, ενώ ταυτόχρονα μειώνει το αρχικό κόστος απόκτησης, επιτρέποντας εγκαταστάσεις που ξεκινούν με έναν αριθμό ακόμα και 50 θέσεων εργασίας.

Προώθηση Επιχειρηματικής Ευφυΐας με τη λύση  Dell Quickstart Data Warehouse
Η Dell παρουσίασε τη λύση Dell QuickStart Data Warehouse, που θα βοηθήσει επιχειρήσεις μεσαίου μεγέθους και χρήστες σε επίπεδο department στην εύκολη οργάνωση, προσπέλαση και ανάλυση δεδομένων, παρέχοντάς τους – μέσω της επιχειρηματικής ευφυΐας – τη δυνατότητα να λαμβάνουν πιο εμπεριστατωμένες αποφάσεις. Η λύση βασίζεται στους νέους Dell PowerEdge Servers και στον Microsoft SQL Server 2012 και θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία για την ολοκλήρωση δεδομένων που απέκτησε η Dell από την εξαγορά της Boomi.

Δηλώσεις:
 «Η Dell συνεχίζει να επενδύει σημαντικά στις επιχειρηματικές της δυνατότητες και έχει σημειώσει εντυπωσιακή πρόοδο, ώστε να καταστεί ένας αξιόπιστος προμηθευτής επιχειρηματικών λύσεων IT. Σήμερα βλέπουμε τo επόμενο μεγάλο βήμα της Dell, καθώς επικεντρώνεται στην επίλυση των πιο απαιτητικών επιχειρηματικών αναγκών των πελατών της, παρέχοντας σχεδιαστική καινοτομία και επιχειρηματική αποδοτικότητα για κάθε datacentre οποιουδήποτε μεγέθους. Η Dell έχει βελτιστοποιήσει το πλήρες εύρος των PowerEdge servers, ώστε να αντιμετωπίσει τα πλέον δύσκολα ζητήματα των επιχειρήσεων και να παρέχει λύσεις που κλιμακώνονται απρόσκοπτα σε όλους τους πελάτες της, από τις μικρές επιχειρήσεις έως τους μεγαλύτερους επιχειρησιακούς πελάτες. Ως ηγέτης του κλάδου στην παροχή αυτοματοποιημένων λύσεων διαχείρισης, η Dell έχει ήδη διαθέσει εκατομμύρια servers που ενσωματώνουν αυτές τις ισχυρές επιχειρηματικές δυνατότητες. Με τις τεχνολογικές εξελίξεις που παρουσίασε σήμερα η Dell σε ό,τι αφορά στο storage, το networking, το virtualization, την ενοποίηση των δεδομένων και τις επεξεργαστικές δυνατότητες,  είναι σαφές ότι η εταιρεία επικεντρώνεται με ακρίβεια στην αύξηση του μεριδίου της στην αγορά των επιχειρήσεων», δήλωσε o Matt Eastwood, Group Vice President, Enterprise Platform Research της IDC.
«Στοχεύουμε στη μετατροπή της υφιστάμενης πλατφόρμας μας virtualization σε ένα ιδιωτικό cloud για το 2012. Ο Dell PowerEdge M620 είναι η πλατφόρμα που προτιμούμε, διότι η κύρια μνήμη RAM μπορεί να επεκταθεί σημαντικά, καθιστώντας τον ιδανικό για το σκοπό αυτό», δήλωσε ο Max Wagener, Head of Enterprise Architecture, GfK. «Οι βάσεις δεδομένων που σχεδιάζουμε να εικονικοποιήσουμε έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις μνήμης, συνεπώς η μεγάλη χωρητικότητα μνήμης του Dell PowerEdge M620 θα μας δώσει τη δυνατότητα να τις ενοποιήσουμε. Μετά το virtualization των περισσότερων από τις υπόλοιπες εφαρμογές μας και των web servers, αυτό είναι το επόμενο, λογικό μας βήμα.»

Διαθεσιμότητα:
•Οι Dell PowerEdge Servers 12ης γενιάς είναι  άμεσα διαθέσιμοι.
• Οι συστοιχίες αποθήκευσης Dell EqualLogic PS6110 και Dell EqualLogic PS4110 διατίθενται επίσης άμεσα.
 • Η λύση Dell Quickstart Data Warehouse είναι υπό δοκιμή και θα είναι διαθέσιμη το δεύτερο τρίμηνο του 2012.
 • Η πλατφόρμα vStart για το Dell Private Cloud θα είναι διαθέσιμη το δεύτερο τρίμηνο του 2012.
 •  Οι λύσεις Dell Desktop Virtualization Simplified και Dell Desktop Virtualization Enterprise θα είναι διαθέσιμες αργότερα το 2012.
 • Οι λύσεις Dell Networking 10GbE διατίθενται άμεσα.