Η Echothrust Solutions είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η DU Emirates Integrated Telecommunications Company επέλεξε την πλατφόρμα EchoCTF για τον διαγωνισμό Hackthon ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 18 Σεπτεμβρίου, κατά την διάρκεια του Συνεδρίου Κυβερνό-Ασφάλειας στο Ντουμπάι.

 

 

 Το φετινό συνέδριο εστιάζει την προσοχή του στις «έξυπνες πόλεις», και ειδικότερα στις κρίσιμες υποδομές των τηλεπικοινωνιών, της ενέργειας και των μεταφορών. Αυτές οι υποδομές εχουν εκσυγχρονιστεί έτσι ώστε να αντανακλούν τις ανάγκες τους σε αυτοματισμούς, χωρητικότητα και επιχειρησιακή ετοιμότητα μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων. Αρκετές φορές τα συστήματα αυτά εχουν βρεθεί να είναι ευάλωτα σε κοινές επιθέσεις μέσω διαδικτύου είτε από ιδιώτες είτε από ξένες κυβερνήσεις, και ενδεχομένως να έχουν θέσει σε κίνδυνο τις ζωές αθώων πολιτών.

Εκτός από τις διάφορες γραφικές απεικονίσεις που δημιουργούνται από το ίδιο το παιχνίδι, για τις ανάγκες του du Hackathon, η Echothrust Solutions δημιούργησε από το μηδέν ένα μοντέλο «έξυπνης πόλης», που αντιπροσωπεύει όλες εκείνες τις ζωτικής σημασίας κρίσιμες υποδομές μιας έξυπνης πόλης – συμπεριλαμβανομένων όλων των βιομηχανικών συστημάτων αυτομάτου ελέγχου και τηλεμετρίας (ICS & SCADA Systems). Μεταξύ των προκλήσεων, οι χάκερ θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν τον έλεγχο ενός τρένου, τις σιδηροδρομικές γραμμές και τις μπάρες για την διέλευση της αμαξοστοιχίας, τα φώτα και τον εξαερισμό της σήραγγας του τρένου, την λειτουργία του υδραγωγείου της πόλης, τον πύργο επικοινωνίας του αεροδρομίου καθώς και το σύστημα φωτισμού του αεροδιαδρόμου, ένα σταθμό ηλεκτροπαραγωγής ενέργειας, ένα εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας καθώς και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως

ανεμογεννήτριες. Τέλος, την παράσταση κλέβει ο τεράστιος λειτουργικός οικοδομικός γερανός. O διαγωνισμός du Hackthon έχει σχεδιαστεί για να δοκιμάσει τις ικανότητες στην Ασφάλεια Πληροφιακών Συστημάτων των studentΆs ethical hackers. Δουλεύοντας σε ομάδες των 3 έως 5 ατόμων, οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να εξαπολύσουν τις επιθέσεις τους στις ευάλωτες εγκαταστάσεις της EchoCTF Πλατφόρμας.

Σχετικά με το EchoCTF: Το EchoCTF είναι η Echothust Capture The Flag Πλατφόρμα η οποία παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο AthCon IT Security Conference τo 2012. Στην Ασφάλεια Υπολογιστικών Συστημάτων, το Capture The Flag (CTF) αναφέρεται σε διαγωνισμούς ασφάλειας υπολογιστών όπου επιτρέπει στους συμμετέχοντες να επιδείξουν το επίπεδο των δεξιοτήτων τους σε πρακτικές ασφάλειας συστημάτων. Το EchoCTF συνδυάζει επίθεση / άμυνα, καθώς το στυλ του gameplay βασίζεται σε ρεαλιστικά σενάρια με νικητές και από τις δύο ομάδες, να περιλαμβάνουν τα πορίσματα τους (findings) που θα πρέπει να αποδωθούν ή αναλόγως να αφαιρεθούν από τους συμμετέχοντες / ομάδες.