Η τεράστια επιτυχία του Facebook προσελκύοντας πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες δείχνει ότι σαφώς, «μας αρέσει» – αλλά όπως με οποιαδήποτε υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, έτσι και εδώ προκύπτουν προβλήματα απορρήτου. Η F-Secure εισάγει την πραγματογνωμοσύνη της σε θέματα ασφάλειας στο Facebook με μία νέα εφαρμογή, το Safe Profile, η οποία θα βοηθήσει στην προστασία του απορρρήτου των χρηστών στο μεγαλύτερο παγκοσμίως κοινωνικό δίκτυο. Οι χρήστες του Facebook είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν στην διαδικασία της ανάπτυξης δοκιμάζοντας την εφαρμογή.

Το 76% των χρηστών ανησυχούν για το απόρρητο τους όταν κοινοποιούν την ζωή τους σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. *H παράταξη των ρυθμίσεων απορρήτου του Facebook, η οποία καθιστά ικανούς τους χρήστες να ελέγξουν ακριβώς τις επιλογές του απορρήτου με τις λεπτομέρειες των λογαριασμών τους, μπορεί επίσης να προκαλέσει σύγχυση, οδηγώντας πολλούς χρήστες να κοινοποιήσουν κατα λάθος δημόσια, πληροφορίες που προοριζόντουσαν μόνο για να τις βλέπουν οι φίλοι τους.

«Ο μέσος άνθρωπος επιθυμεί απλά να διασκεδάζει με το Facebook, και όχι να ξοδεύει χρόνο με την ενασχόληση του με τις περίπλοκες ρυθμίσεις απορρήτου,» σχολιάζει η Maria Nordgren, VP, Consumer Security της F-Secure. “Σε αυτό το σημείο έρχεται το Safe Profile. Έχουμε συγκεντρώσει τις πιο σημαντικές ρυθμίσεις απορρήτου. Σαρώνουμε το προφίλ σας βάσει αυτών και σας ενημερώνουμε σε ποιά σημεία μπορεί να βελτιωθεί ο λογαριασμός σας.»

Σαρώνει, Βαθμολογεί και Συνιστά για Ασφάλεια
Τόσες πολλές ρυθμίσεις, σελίδες και ενημερώσεις στο Facebook? Το Safe Profile σας ενημερώνει για τα πιο σημαντικά προβλήματα ασφάλειας και απορρήτου, μαζεμένα σε ένα σημείο. Οι επιλογές απορρήτου του Facebook αλλάζουν τόσο συχνά, θα συμβαδίζει? Το Safe Profile διατηρείται ενημερωμένο με συχνές αλλαγές. Μήπως η επίβλεψη και διατήρηση του απόρρητου στο Facebook μοιάζει με εργασία παρά με μία δραστηριότητα ψυχαγωγίας? Οι συστάσεις του Safe Profile είναι εύκολο να κατανοηθούν.

Το Safe Profile είναι σχεδιασμένο να γίνει ο ταχύτερος μηχανισμός σάρωσης ρυθμίσεων απορρήτου στον κόσμο. Μετά τη σάρωση, δίνει τη βαθμολογία για τις ρυθμίσεις απορρήτου του λογαριασμού, εμφανίζει τα πιθανά προβλήματα και κάνει συστάσεις για περισσότερο ασφαλείς ρυθμίσεις. Το Safe Profile δεν αποθηκεύει δεδομένα, αλλά πραγματοποιεί μόνο τη σάρωση τους.

Η F-Secure, ο βραβευμένος πάροχος της καλύτερης προστασίας για την ασφάλεια στο Internet, ** βρίσκεται στην κατάλληλη θέση για να βοηθήσει τους χρήστες του Facebook έτσι ώστε να προστατεύσουν τις προσωπικές τους πληροφορίες και τις αλληλεπιδράσεις τους με τα social media.

«Ασφάλεια και απόρρητο βρίσκονται στο επίκεντρο της ενασχόλησης μας και σε συνδυασμό με τις ανησυχίες της διατήρησης του απορρήτου που σχετίζεται με τα κοινωνικά δίκτυα, προκαλείται ο ενθουσιασμός μας που εργαζόμαστε για να παρέχουμε προστασία σε χρήστες με τέτοιες ανάγκες,» σχολιάζει η Nordgren. “To σλόγκαν μας είναι «Προστατεύοντας το αναντικατάστατο» και τι είναι περισσότερο αναντικατάστατο από την ιδιωτικότητα και τη φήμη σας?»

Για να δοκιμάσετε το Safe Profile και για να δώσετε την άποψη σας και τις ιδέες βελτίωσης, συνδεθείτε στον λογαρισμό σας στο Facebook και κάνετε αναζήτηση για “Safe Profile Beta”. Η απόκριση σας μπορεί να δωθεί στη σελίδα :
https://www.facebook.com/FSecureSafeProfile

* Η παγκόσμια έρευνα της F-Secure έλαβε συνεντεύξεις από 6.400 συνδρομητές παγκοσμίως ηλικίας 20-60 ετών από 14 χώρες: Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία, Σουηδία, Φινλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Βέλγιο, ΗΠΑ, Καναδά, Βραζιλία, Ινδία και Ιαπωνία. Η έρευνα ολοκληρώθηκε από την Gfk κατά το διάστημα 25 Μαϊου – 1 Ιουνίου 2012.

** Το F-Secure Internet Security 2013 έλαβε το βραβείο της καλύτερης προστασίας για το 2012 από το ινστιτούτο AV-TEST. www.av-test.org