Η Kaspersky Lab ανακοινώνει την κυκλοφορία του Kaspersky Endpoint Security for Business Service Pack 1 (SP1), της ναυαρχίδας των προϊόντων της εταιρείας για την προστασία των επιχειρήσεων. Πέρα από την υψηλού επιπέδου ασφάλεια που παρέχει, η νέα έκδοση της ευέλικτης πλατφόρμας προσφέρει μεγαλύτερη ευκολία ανάπτυξης και διαχείρισης, καθώς και ακόμη πιο προηγμένες δυνατότητες διαχείρισης όλων των συσκευών που συνδέονται στο εταιρικό δίκτυο, με ελάχιστες επιπτώσεις στις επιδόσεις τους.

Στο σημερινό δυναμικό περιβάλλον, τα στελέχη των τμημάτων Πληροφορικής αντιμετωπίζουν έναν αριθμό και μια γκάμα εξωτερικών ψηφιακών απειλών που αυξάνονται συνεχώς, ενώ υφίστανται και εσωτερικές απειλές που δεν είναι λιγότερο επικίνδυνες, όπως ο αυξανόμενος αριθμός προσωπικών συσκευών που χρησιμοποιούνται στον εργασιακό χώρο και ο διευρυμένος όγκος πληροφοριών που μοιράζονται. Οι παραπάνω παράγοντες προκαλούν επιπλοκές στον έλεγχο του hardware και του software εντός του δικτύου, καθιστώντας το πιο ευάλωτο. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Kaspersky Lab και την B2B International το 2014, πάνω από το 38% των ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι η προστασία κατά της διαρροής εμπιστευτικών δεδομένων αποτελούσε βασική προτεραιότητα. Οι ιοί, τα worms και τα Trojans κατατάχτηκαν μεταξύ των τριών κορυφαίων ψηφιακών απειλών (61%), ενώ περίπου το 12% των ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι είχε αντιμετωπίσει στοχευμένες επιθέσεις, μέγεθος αυξημένο κατά 3% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Το Kaspersky Endpoint Security for Business συνδυάζει την ευκολία της κεντρικής υλοποίησης, διαχείρισης και ελέγχου όλων των συσκευών που συνδέονται στο εταιρικό δίκτυο, με την αξιόπιστη προστασία ενάντια στις ψηφιακές απειλές. Με βελτιωμένα χαρακτηριστικά, όπως το MobileDeviceManagement, το SystemManagement και το Endpoint Encryption, τα στελέχη των τμημάτων Πληροφορικής μπορούν εύκολα να εντοπίσουν ευπάθειες, να πραγματοποιήσουν απογραφές, να εγκαταστήσουν και να επιβάλουν πολιτικές ασφάλειας για την αποφυγή απώλειας και κλοπής δεδομένων.

Τανέαχαρακτηριστικάτου Kaspersky Endpoint Security for Business

Η μείωση κατά 30% στο μέγεθος του πακέτου διανομής του Kaspersky Endpoint Security forWindows SP1 και η ενσωμάτωση της μονάδας κρυπτογράφησης τερματικών στη λύση μειώνουν σημαντικά το φόρτο του δικτύου κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης, ενώ επιταχύνουν τις διαδικασίες εγκατάστασης και διαχείρισης. Αν είναι απαραίτητο να γίνει εγκατάσταση μιας ενημέρωσης σΆ ένα απομακρυσμένο δίκτυο, οι διαχειριστές μπορούν να επιλέξουν έναν υπολογιστή στο δίκτυο που θα χρησιμεύσει ως UpdateAgent, χρησιμοποιώντας την προηγμένη λειτουργία PatchManagement. Για τη μείωση του φόρτου του δικτύου, όλες οι ενημερώσεις μπορούν να αποσταλούν στον υπολογιστή αυτόν και στη συνέχεια να εξαπλωθούν στο δίκτυο μέσω αυτού. Οι ενημερώσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν και χειροκίνητα και αυτόματα οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, με τον διαχειριστή να μπορεί να παρακολουθεί την πορεία της εγκατάστασής τους.

Σε συνδυασμό με την προηγμένη λύση κρυπτογράφησης, ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων της Kaspersky Lab με τη χρήση έξυπνων καρτών και ενδείξεων παρέχει πρόσθετη προστασία από περιπτώσεις μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης.

Το KasperskySecurityCenterWebConsole υποστηρίζει πλέον και τη διαχείριση φορητής συσκευής, επιτρέποντας στα στελέχη των τμημάτων Πληροφορικής να διαχειρίζονται απομακρυσμένα τις προσωπικές συσκευές των εργαζομένων, όταν αυτές είναι συνδεδεμένες στο εταιρικό δίκτυο. Επίσης, το KasperskyMobileDeviceManagement καθιστά δυνατή την προσαρμογή και την εφαρμογή – μέσω ενός ενιαίου userinterface– ενός ευρέος φάσματος πολιτικών ασφάλειας για συσκευές που «τρέχουν» στις δημοφιλείς φορητές πλατφόρμες Microsoft Exchange Active Sync, Samsung Knox 2.0 και Apple MDM.

Για τον άμεσο έλεγχο των προσωπικών συσκευών που βρίσκονται συνδεδεμένες σε εταιρικό περιβάλλον και για τη μείωση των επιπτώσεων στα πληροφοριακά συστήματα, ορισμένες από τις υπηρεσίες διαχείρισης – όπως το downloading, η ενεργοποίηση της εφαρμογής ασφάλειας και η απομακρυσμένη εκκαθάριση – ανατίθενται στους εργαζόμενους μέσω του Self Service Portal. Aν μια συσκευή χαθεί ή κλαπεί, ο χρήστης μπορεί εύκολα να εντοπίσει, να εμποδίσει ή να αφαιρέσει πολύτιμα δεδομένα από αυτή. Τα απαραίτητα κλειδιά και πιστοποιητικά διανέμονται αυτόματα μέσω του portal.

Το Kaspersky Security Center Role-based Access Control παρέχει τη δυνατότητα διανομής των δικαιωμάτων διαχείρισης λειτουργιών της λύσης (Anti-Malware, έλεγχοι Τερματικών Συσκευών, Κρυπτογράφηση, Αξιολόγηση Ευπάθειας, Διαχείριση Τρωτών Σημείων) μεταξύ πολλών στελεχών του τομέα της Πληροφορικής, με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση του δικτύου. Επίσης, με ενσωμάτωση για συστήματα HP Arc Sight και IBM Q Radar SIEM στο KasperskySystemsManagementSP1 παρέχεται μια επιπλέον επιλογή: η αυτόματη σύνδεση σε προεγκατεστημένο client-side σύστημα SIEM για τη μετάδοση αρχείων καταγραφής και άλλων δεδομένων που σχετίζονται με την ασφάλεια των πληροφοριών.

«Η πλατφόρμα Kaspersky Endpoint Security for Business διαθέτει αρκετά ευρεία λειτουργικότητα, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες ασφάλειας κάθε επιχείρησης, χωρίς να τις επιβαρύνει με πρόσθετα χρηματοοικονομικά κόστη ή κόστη που αφορούν στο ανθρώπινο δυναμικό. Χάρη σε αυτά, τα στελέχη των τμημάτων Πληροφορικής μπορούν να βλέπουν, να ελέγχουν και να προστατεύουν το εταιρικό δίκτυο με τη βοήθεια μιας ενιαίας πλατφόρμας, μέσω μίας μόνο κονσόλας. Μπορούν να διαχειριστούν την ασφάλεια, την κρυπτογράφηση και τις ρυθμίσεις Windows, Linux και Mac συστημάτων, αλλά και φορητών συσκευών, καθώς και να ελέγχουν το δίκτυο και την κίνηση των email», δήλωσε ο Dragan Martinovic, Managing Director για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Kaspersky Lab.

Περισσότερες πληροφορίες για το Kaspersky Security for Business βρίσκονται διαθέσιμες εδώ.

Σχετικά με την Kaspersky Lab

Η KasperskyLab είναι η μεγαλύτερη μη εισηγμένη εταιρεία παροχής λύσεων ασφάλειας υπολογιστών στον κόσμο. Η εταιρεία είναι μεταξύ των τεσσάρων κορυφαίων παρόχων λύσεων ασφάλειας στον κόσμο*. ΚαθΆ όλη την ιστορία της που μετρά πάνω από 17 χρόνια, η KasperskyLab παρουσιάζει καινοτομίες στον τομέα της ασφάλειας, παρέχοντας αποδοτικές λύσεις για την προστασία των χρηστών, των μικρομεσαίων και των μεγάλων επιχειρήσεων. Σήμερα, οι δραστηριότητες της KasperskyLab εκτείνονται σε 200 χώρες και περιφέρειες ανά τον κόσμο, με την εταιρεία να παρέχει online ασφάλεια σε πάνω από 400 εκατομμύρια χρήστες. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.kaspersky.com.

  • Βάσει της κατάταξης “Worldwide Endpoint Security Revenue by Vendor” της IDC για το 2013. Η κατάταξη περιλαμβάνεται στην έκθεση “Worldwide Endpoint Security 2014 –2018 Forecast and 2013 Vendor Shares” τηςIDC (IDC 250210, August 2014). Η έκθεση περιελάμβανε την κατάταξη παρόχων λογισμικού σύμφωνα με τα κέρδη από τις πωλήσεις λύσεων ασφάλειας υπολογιστών το 2013.