Το RSA Silver Tail χρησιμοποιεί για πρώτη φορά τεχνικές Big Data Visualization και ClickbyClick Threat Scoring.

Καταπολεμά την απάτη μέσω WebSession, τις απειλές σε βάρος της ασφάλειας των υποδομών και την κακόβουλη χρήση νόμιμων διαδικασιών.

 

 

Η RSA, το Security Division της EMC, παρουσίασε την επόμενη γενιά του RSA Silver Tail, μιας εφαρμογής για τον εντοπισμό διαδικτυακών απειλών η οποία έχει σχεδιαστεί με στόχο να βοηθά τους οργανισμούς να έχουν καλύτερη εικόνα της δραστηριότητας στο website τους ώστε να μπορούν πιο εύκολα να διακρίνουν τη φυσιολογική από την εν δυνάμει κακόβουλη κίνηση. Η δυνατότητα του άμεσου εντοπισμού εχθρικών ενεργειών στους υπεύθυνους ασφαλείας να ανιχνεύουν και να εξουδετερώνουν σε πραγματικό χρόνο απειλές οι οποίες μπορούν να περνούν μέσα από web sessions ή mobile εφαρμογές. 

 

Σχεδιασμένη ώστε να προσφέρει στους οργανισμούς τα εργαλεία που απαιτούνται για τον ταχύτερο εντοπισμό και την πιο αποτελεσματική διερεύνηση μεγαλύτερου αριθμού απειλών, η λύση RSA Silver Tail παρέχει νέες δυνατότητες διαχείρισης (one-click incident management), αλλά και ένα έξυπνο user interface που βοηθά τους οργανισμούς να έχουν καλύτερη εικόνα των δραστηριοτήτων στα site τους, καλύπτοντας εκατομμύρια ταυτόχρονα web sessions.  Επιπλέον, με τις λειτουργίες Streaming Analytics και click-by-click threat scoring, η τεχνολογία RSA Silver Tail 4.0 αξιοποιεί τη δύναμη των Big Data προκειμένου να εντοπίζει απειλές, κακόβουλη κίνηση και περίεργες τάσεις όσον αφορά τη συμπεριφορά των επισκεπτών ενός site, που σε άλλη περίπτωση θα μπορούσαν να εντοπιστούν μόνο αναλύοντας λεπτομερώς τα logfiles κάθε web session.  Αυτό οδηγεί τους οργανισμούς στη μείωση του έμμεσου και του άμεσου κόστους που μπορεί να προκληθεί από μια απάτη, μια ενδεχόμενη διακοπή λειτουργίας των υποδομών τους, την παραβίαση των μηχανισμών ασφαλείας, ή από άλλες εχθρικές ενέργειες όπως η υφαρπαγή λογαριασμών και κωδικών εισόδου, οι επιθέσεις με στόχο την πρόκληση αδυναμίας στην παροχή νόμιμων υπηρεσιών, το site scraping και η κακόβουλη χρήση ορισμένων κανονικών λειτουργιών όπως το καλάθι αγορών ή οι online εκπτώσεις σε ένα e-shop. 

 

Η τελευταία έκδοση του RSA Silver Tail περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα εξής χαρακτηριστικά:

 

  • StreamingAnalyticsΗ τεχνολογία RSA Silver Tail έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει click-by-click αξιολόγηση των απειλών μέσα από έναν πιο έξυπνο μηχανισμό εντοπισμού με βάση τη συμπεριφορά των χρηστών και το ενδεχόμενο ρίσκο, με αποτέλεσμα την ταχύτερη ανίχνευση και εξουδετέρωση των διαδικτυακών απειλών.  Η λειτουργία Streaming Analytics αξιοποιεί μια μοναδική τεχνολογία in-memory ανάλυσης που βοηθά να ανιχνεύονται σε πραγματικό χρόνο σύνθετες απειλές τελευταίας γενιάς, οι οποίες μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη λειτουργία ενός web site.
  • IncidentsFunctionalityΛειτουργία που έχει σχεδιαστεί ειδικά ώστε να επιτρέπει τον εντοπισμό απειλών πιο γρήγορα και πιο εύκολα, και παράλληλα να παρέχει πρόσθετες πληροφορίες στους υπεύθυνους ασφαλείας ώστε να μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα τα αίτια μιας απειλής μέσα από μια πιο αποτελεσματική διαδικασία διερεύνησης.
  • Έξυπνο UserInterfaceΠεριβάλλον εργασίας που μπορεί να προσαρμόζεται στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η κάθε ομάδα ασφαλείας. Το νέο UI έχει σχεδιαστεί ώστε να ενσωματώνει δυνατότητες οπτικής απεικόνισης Big Data και διαδραστικές λειτουργίες που βοηθούν στην καλύτερη ταξινόμηση των απειλών και στην απλούστερη ανίχνευση/διερεύνησή τους.  Ταξινομημένες λίστες ύποπτων διευθύνσεων IP, χρηστών, ιστοσελίδων και web session data βοηθούν τους υπεύθυνους ασφαλείας να εντοπίζουν γρήγορα ενδεχόμενες απειλές και να ερευνούν το περιεχόμενό τους.

 

Η τεχνολογία RSA Silver Tail αποτελεί βασικό κομμάτι του χαρτοφυλακίου της RSA για την προστασία των εταιρικών υποδομών από ενδεχόμενη απάτη και κακόβουλη δραστηριότητα.  Βασισμένη στη φιλοσοφία των Big Data, η εφαρμογή RSA Silver Tail έχει σχεδιαστεί ώστε να συλλέγει και να αναλύει τεράστιες ποσότητες δεδομένων σε πραγματικό χρόνο προκειμένου να εντοπίζει μη ομαλές καταστάσεις, απειλές ασφαλείας, απάτες, κατάχρηση των επιχειρησιακών διαδικασιών και άλλες κακόβουλες δραστηριότητες.  Μεταφράζοντας τις λεπτομέρειες των clickstreams σε πληροφορίες για το web session, μπορεί να προσφέρει στους οργανισμούς την ορατότητα που είναι απαραίτητη προκειμένου να είναι σε θέση να εντοπίζουν τα κρίσιμα εκείνα στοιχεία που διαφοροποιούν τις κανονικές κινήσεις ενός πελάτη από την εγκληματική δραστηριότητα που ενδέχεται να απειλήσει τη λειτουργία καταστημάτων e-commerce, δημόσιων φορέων (e-government) και sites online τραπεζικής. 

 

Διαθεσιμότητα

 

To RSA Silver Tail 4.0 βρίσκεται ήδη σε κατάσταση γενικής διαθεσιμότητας.

 

Σχόλια Πελατών:

 

RobertCapps, Διαχειριστής Ασφαλείας στη StubHub

 

«Περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το νέο user interface με τις εκπληκτικές γραφικές απεικονίσεις και τη δυνατότητα περαιτέρω διερεύνησης με ένα μόλις κλικ. Κατανοώντας τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος συνήθως χρησιμοποιεί το site μας, μπορούμε να εντοπίσουμε ύποπτες συμπεριφορές που ξεφεύγουν από το συνηθισμένο. Όλα αυτά μας βοηθούν να προστατεύουμε τους φίλους του site και την επιχειρηματική μας δραστηριότητα».

                                                                                                     

Σχόλια Αναλυτών:

 

JonOltsik, Αναλυτής στην EnterpriseStrategyGroup

 

«Ένα Website μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά ευάλωτο σε μια σειρά σύνθετων επιθέσεων και κακόβουλων κινήσεων. Πολύ συχνά οι υπεύθυνοι δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν και δεν έχουν τα κατάλληλα εργαλεία για να εντοπίσουν γρήγορα μια απειλή και να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να ελαχιστοποιήσουν την ενδεχόμενη βλάβη. Το RSA Silver Tail είναι μια ιδιαίτερα ευφυής εφαρμογή ανάλυσης Big Data σε πραγματικό χρόνο η οποία προσφέρει ορατότητα σε μεγάλο βάθος για κάθε web session, ώστε οι υπεύθυνοι αναλυτές να μπορούν να εντοπίζουν, να κατανοούν και να εξουδετερώνουν εγκαίρως τις διαδικτυακές απειλές».

 

Σχόλια Στελεχών:

 

TimEades, Αντιπρόεδρος στο τμήμα RSASilverTail της RSA

 

«Η τεχνολογία του RSA Silver Tail 4.0 συνδυάζει τη φυσική απεικόνιση των Big Data με τη real-time ανάλυση των διαφόρων streams, ανεβάζοντας ψηλά τον πήχυ στην κατηγορία των εφαρμογών web threat detection. Η λύση RSA Silver Tail μπορεί να δέχεται έναν τεράστιο όγκο από web session data και να τα παρουσιάζει με τρόπο που βοηθά την ομάδα ασφαλείας να βάζει προτεραιότητες και να ψάχνει πιο εύκολα τα αίτια κάποιου συμβάντος, γεγονός που οδηγεί στην ταυτοποίηση και την αντιμετώπιση πολύ περισσότερων απειλών σε πολύ λιγότερο χρόνο και με σημαντικά μικρότερους πόρους».