Η Toshiba Europe GmbH παρουσιάζει το Toshiba Cloud Client Manager (TCCM) –μια υπηρεσία cloud που επιτρέπει στις εταιρίες να διαχειρίζονται εύκολα συσκευές end-point, παρέχοντας άρτιο asset management και επαρκή εργαλεία που διασφαλίζουν την αυτάρκεια και συμβατότητα των συσκευών. Χρησιμοποιώντας έναν βασικό web browser, οι διαχειριστές μπορούν να επιβλέπουν και να ελέγχουν τις συσκευές  online, σε πραγματικό χρόνο, χωρίς να χρειάζεται να επενδύσουν σε servers και ειδικό λογισμικό  management.  Το TCCM θα παρουσιαστεί στο Gartner Symposium ITXPO 2013.

 

 

 

Υποστηρίζοντας διαφορετικά προϊόντα και λειτουργικά συστήματα (OS), οι πολλαπλές συσκευές μπορούν να γίνουν εύκολα διαχειρίσιμες, ανεξαρτήτως πλατφόρμας, OS ή άλλου σεναρίου. Στόχος του TCCM δεν είναι απλώς να βελτιώσει την οργανωτική επάρκεια και να κερδίσει χρόνο, αλλά να αυξήσει την παραγωγικότητα αφού οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα και εφαρμογές μεταξύ PCs, φορητών υπολογιστών, smartphones και tablets.

 

Το TCCM κάνει τη διαχείριση και την υποστήριξη των συστημάτων αυτόματη διαδικασία. Για τον πελάτη αυτό πρακτικά σημαίνει περισσότερο ευέλικτη διαχείριση μέσω ενός απλού interface που είναι διαθέσιμο online – όλα μέσω μιας αρχιτεκτονικής που διεκπεραιώνει εργασίες εύκολα και γρήγορα.

 

Ως μέρος αυτού του συστήματος, το TCCM προσφέρει λύσεις για patch management, power management και HDD health monitoring. Επίσης διαθέτει συμπληρωματικές λειτουργίες για  IT asset management, software management, καθώς επίσης και Mobile Device Manager.

 

 

Περισσότερα σχετικά  updates και συντομότερος χρόνος για patch

Η λειτουργία patch management αναγνωρίζει αυτόματα τι χρειάζεται για κάθε συσκευή, μεταξύ πολλαπλών λειτουργικών συστημάτων και εφαρμογών. Έτσι γίνονται τα απαραίτητα updates ώστε να είναι όλες οι συσκευές του δικτύου σίγουρες και ασφαλείς. Με αυτόν τον τρόπο μειώνονται οι κίνδυνοι και η περιπλοκότητα για την επιχείρηση.

 

Περιορίζοντας την κατανάλωση ενέργειας

Η λειτουργία power management είναι σχεδιασμένη ώστε να υπολογίζει πόση ενέργεια καταναλώνεται καθημερινά, κάθε μία ώρα ή κάθε δύο ώρες – καθώς επίσης και τις εκπομπές CO2 που αφήνει. Λαμβάνοντας πληροφορίες για τα επίπεδα της χρήσης, ο IT administrator μπορεί να πάρει δράσεις περιορισμού της κατανάλωσης ενέργειας – μη επιτρέποντας την αλλαγή στα power settings ενός χρήστη, επιλέγοντας μια συγκεκριμένη ρύθμιση, ή χρησιμοποιώντας ειδικό λογισμικό περιορισμού κατανάλωσης ενέργειας.

 

Περιορίζοντας την απώλεια δεδομένων

Αν μια HDD «πέσει», το ενδεχόμενο απώλειας δεδομένων πριν σωθούν μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο σε μια επιχείρηση. Το HDD health monitoring είναι μια λειτουργία που προειδοποιεί πριν από τέτοιες καταστάσεις, ώστε να γίνει back up εγκαίρως. Χρησιμοποιώντας τον αλγόρυθμο που ανέπτυξε η Toshiba αναλύοντας εκτενή δεδομένα στο cloud, οι πιθανοί κίνδυνοι ανιχνεύονται – ώστε να μπορούν οι εταιρίες να πάρουν proactive μέτρα, όπως το backup αρχείων ή να εντάξουν την αντικατάσταση HDD στο business plan της εταιρίας.

 

Διευρυμένη υποστήριξη για φορητές συσκευές και assetmanagement

H Toshiba παρουσιάζει επίσης της λειτουργία Mobile Device Manager (MDM). Θα είναι διαθέσιμη για TCCM το 2014 ενώ είναι ήδη διαθέσιμη σαν plug-in στο Toshiba Smart Client Manager (TSCM), TSCM2.0..Φτάνοντας τα 250,000 endpoints ανά server, η TSCM 2.0 είναι μια μοναδική πλατφόρμα management  που βοηθάει τους IT administrators να διαχειρίζονται την πίεση και την περιπλοκότητα διαφόρων εργασιών. Αναζητώντας νέα χαρακτηριστικά, όπως υποστήριξη πολλαπλών συσκευών, οι εταιρίες έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιλέγουν τη λύση της Toshiba.

Τα ενισχυμένα χαρακτηριστικά κάνουν εύκολη τη διαδικασία λήψης αποφάσεων για hardware και software.¶λλωστε, το IT asset management είναι σημαντικό για την οργάνωση της εταιρίας.

Με το TCCM, ο administrator μπορεί να χρησιμοποιήσει τη management screen για να δει την πλήρη λίστα των συσκευών της επιχείρησης και να κλικάρει πάνω σε κάποια για να έχει διευρυμένη πληροφόρηση. Αυτή η δυνατότητα software management παρέχει επίσης χρήσιμες λίστες για τα διαφορετικά είδη λογισμικού που έχουν οι endpoint συσκευές. Συγκεντρώνοντας πληροφορίες για το hardware και το software κάθε συσκευής , οι χρήστες έχουν τις πληροφορίες που χρειάζονται για να προγραμματίσουν τις αγορές IT ή αναδιανομή των πόρων.

 

Με τόσους εργαζόμενους που χρησιμοποιούν smartphones και tablets, το mobile device management είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό. Το MDM της Toshiba δουλεύει με διάφορους πάροχους και operating systems/πλατφόρμες και επιτρέπει στις εταιρίες να διαχειρίζονται mobile συσκευές δημιουργώντας άδειες ανά προφίλ χρήστη (data και app access), εφαρμόζοντας μέτρα ασφαλείας όπως το password, η κωδικοποίηση και το κλείδωμα της συσκευής. Τα business apps μπορούν επίσης να περιλαμβάνονται στη συσκευή του χρήστη στη λογική του ΅Bring Your Own DeviceΆ (BYOD).                                                          

Τα TCCM και TSCM 2.0 θα είναι διαθέσιμα στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο του 2014.