Οι εταιρείες Atos, EMC Corporation και VMware ανακοίνωσαν σήμερα τη δημιουργία μιας στρατηγικής συμμαχίας στον τομέα της ΅open cloud computingΆ. Επιπροσθέτως, η Atos σχεδιάζει την ίδρυση της Canopy, μίας νέας εταιρείας η οποία θα παρέχει ευρεία γκάμα λύσεων και υπηρεσιών cloud, που έχουν σχεδιαστεί για να επιταχύνουν την παράδοση της τεχνολογίας cloud computing και να βοηθήσουν τους πελάτες να εκμεταλλευτούν ταχύτερα τα οφέλη της. Βασισμένες στη βέλτιστη τεχνολογία των εταιρειών EMC και VMware, που είναι παγκόσμιοι ηγέτες στον τομέα της cloud computing, οι νέες υπηρεσίες και λύσεις θα περιλαμβάνουν μία open cloud platform, η οποία θα επιτρέπει στους πελάτες να επιλέγουν με ευκολία και ευελιξία, να έχουν πρόσβαση και να αναπτύσσουν υπηρεσίες βασισμένες στο Cloud, για να καλύψουν τις εταιρικές τους ανάγκες στον τομέα της Πληροφορικής.

Η Canopy θα διαθέτει ένα κορυφαίο One-Stop-Shop παροχής υπηρεσιών νέφους, που θα επιτρέπει στους Οργανισμούς να επιταχύνουν εύκολα, οικονομικά και με ασφάλεια τη μετάβασή τους στο cloud. Ως μέρος της στρατηγικής συμμαχίας και επιπροσθέτως της παροχής προηγμένων τεχνολογιών, επάνω στις οποίες θα δομηθούν οι λύσεις και οι υπηρεσίες cloud της Atos, οι εταιρείες EMC και VMware προτίθενται επίσης να επενδύσουν παράλληλα με την Atos στην ώθηση της καινοτομίας και της επιτυχούς υιοθέτησης των λύσεων της Canopy από την αγορά.

Ο Thierry Breton, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Atos, δήλωσε: «Οι σημερινές επιχειρήσεις και κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν ταυτόχρονα τεράστιες πιέσεις για δαπάνες στον τομέα της Πληροφορικής, αυξάνοντας τις προσδοκίες των χρηστών για ευελιξία, ευχρηστία και καινοτομία. Το cloud computing αλλάζει ριζικά τον κόσμο της Πληροφορικής, καλύπτοντας τις παραπάνω ανάγκες. Η ίδρυση της Canopy και οι μοναδικές της – επιχειρηματικού επιπέδου – υπηρεσίες θα εξασφαλίσουν στην Atos έναν ηγετικό ρόλο σε αυτήν τη νέα και αναπτυσσόμενη αγορά. Η αξία της σημερινής στρατηγικής συμμαχίας είναι μείζονος σημασίας για τους πελάτες μας, αφού η Canopy σχεδιάστηκε για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες των τεχνολογιών της Atos, της EMC και της VMware, έτσι ώστε να προσφέρονται στους πελάτες μας οι καλύτερες one-stop-shop υπηρεσίες cloud. Η Canopy συγκεκριμένα, θα συνεργαστεί στενά με τους πελάτες της από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, για να διασφαλίσει ότι οι λύσεις και οι λειτουργίες που θα παρέχει, θα προσφέρουν το υψηλότερο επίπεδο ακεραιότητας, αξιοπιστίας και ασφάλειας».

Ο Joe Tucci, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της EMC, δήλωσε: «Το cloud computing αλλάζει για πάντα τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζεται και λειτουργεί η Πληροφορική σε κέντρα δεδομένων, εφαρμογές και σημεία πρόσβασης τελικών χρηστών. Η EMC προσβλέπει σε μία ακόμα στενότερη συνεργασία με την Atos, δίνοντας ώθηση στο κοινό αυτό όραμα και κάνοντας πραγματικότητα τα οφέλη της cloud computing για εταιρικούς πελάτες στοχευμένων κλάδων».

Ο Paul Maritz, Διευθύνων Σύμβουλος της VMware, δήλωσε: «Το cloud computing αντιπροσωπεύει μία σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες χρησιμοποιούν και διαχειρίζονται τους πόρους της Πληροφορικής, αλλά απαιτούν οφέλη βάσει των δικών τους αναγκών, με τη δυνατότητα παροχής υπηρεσιών διαχείρισης είτε απομακρυσμένα είτε επί τόπου. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα συνεργαστούμε με την Atos και την EMC για την προσφορά λύσεων νέφους με αυτήν τη μέθοδο – απλοποιώντας και αυτοματοποιώντας τις υπηρεσίες Πληροφορικής, για να βοηθήσουμε τους πελάτες μας όχι μόνο να μειώσουν τα κόστη τους, αλλά και να μετατρέψουν την Πληροφορική σε ένα στρατηγικό πλεονέκτημα που θα προσφέρει επιχειρηματική και ανταγωνιστική αξία».

Οι νέες στρατηγικές λύσεις νέφους θα βασίζονται σε ανοιχτά πρότυπα, έτσι ώστε οι πελάτες να μπορούν πάντα να επιλέγουν την τεχνολογία που προτιμούν, με απομακρυσμένη ή επιτόπου διαχείριση, αλλά και τον τρόπο που θα συνδυάσουν ιδιωτικές, δημόσιες ή υβριδικές λύσεις νέφους, για να καλύψουν καλύτερα τις επιχειρηματικές τους ανάγκες. Θα απευθύνονται σε επιλεγμένες κάθετες αγορές και θα περιλαμβάνουν:
• Το Κατάστημα Εφαρμογών Επιχειρήσεων – που θα στηρίζεται στις τεχνολογίες της EMC και της Vmware – θα επιτρέπει σε πελάτες από όλο τον κόσμο να επιλέγουν, να έχουν πρόσβαση και να κατεβάζουν τις εφαρμογές που απαιτούνται από το μοντέλο SaaS (Software as a Service). Το κατάστημα θα περιλαμβάνει οριζόντιες (διατομεακές) και συγκεκριμένων τομέων επιχειρηματικές εφαρμογές.
• Την Paas (Enterprise Platform as a Service) – που θα στηρίζεται στις τεχνολογίες της EMC και της VMware και θα τελεί υπό τη διαχείριση της Atos – η οποία θα παρέχει ένα ασφαλές επιχειρηματικό περιβάλλον ανάπτυξης Java, που θα ενσωματώνει ένα τυποποιημένο αναπτυξιακό πλαίσιο, όπου η Canopy και οι πελάτες της θα μπορούν να σχεδιάζουν, να δημιουργούν και να κάνουν δοκιμές νέων εφαρμογών cloud.
• Ένα private cloud – που θα στηρίζεται σε τεχνολογίες της EMC και της Vmware – θα προσφέρει στους πελάτες μία προ-παραμετροποιημένη, τυποποιημένη, επιχειρηματικού επιπέδου δεσμίδα cloud για απομακρυσμένη ή επιτόπια ανάπτυξη και λειτουργία, επιτρέποντάς τους να επιταχύνουν την ετοιμότητά τους στο cloud. 
• Ένα σχεδιασμό διαδρομής της στρατηγικής και του μετασχηματισμού του cloud, που θα καλύπτει από υπηρεσίες δημιουργίας προσαρμοσμένης στρατηγικής νέφους μέχρι μορφοποίησης της διαδρομής μετασχηματισμού του, έτσι ώστε οι πελάτες να αξιοποιούν τα οφέλη του cloud, ενόσω θα μεταβαίνουν σε αυτό ασφαλώς και με τη σωστή – γιΆ αυτούς – ταχύτητα.
Η στρατηγική αυτή συμμαχία θα αξιοποιήσει τα κοινά κανάλια της Atos και της EMC, για να εισαχθεί στην αγορά ένα χαρτοφυλάκιο διατερματικών υπηρεσιών cloud. Με την υπολογιστική νέφους να αντιπροσωπεύει σήμερα το 10% της αγοράς της Πληροφορικής – αριθμός που αναμένεται να τετραπλασιαστεί μέχρι το 2020 – οι εταιρείες Atos, EMC και VMware μοιράζονται ένα κοινό όραμα και μία κοινή στρατηγική, αναφορικά με τη διαρκή μεταμόρφωση στο Cloud Computing, καθώς και με τις λύσεις και τις υπηρεσίες cloud που απαιτούνται από την αγορά.
Η Canopy θα μεταμορφώσει το τοπίο εφαρμογών των πελατών και θα τους βοηθήσει να εκμεταλλευτούν την αξία που προσφέρει το cloud. Οι πελάτες της Canopy θα ωφεληθούν από τα υψηλότατα επίπεδα ακεραιότητας, ασφάλειας και εμπιστευτικότητας των δεδομένων στο cloud, αλλά και θα διασφαλίσουν τις λειτουργίες τους με υψηλού βαθμού διαθεσιμότητα, αξιοποιώντας το ευρύ χαρτοφυλάκιο λύσεων και υπηρεσιών των συνεταίρων της.
Με αυτόν τον τρόπο, οι πελάτες της Canopy θα ωφεληθούν πλήρως από τις τεχνολογίες αιχμής της EMC και της VMware, οι οποίες θα συντονίζονται, θα ενσωματώνονται προσεκτικά στις υπάρχουσες, θα βιομηχανοποιούνται και θα προσφέρονται μέσω του παγκόσμιου δικτύου κέντρων δεδομένων της Atos και με αρωγό την αποδεδειγμένη της τεχνογνωσία σε υπηρεσίες cloud. Για τους Οργανισμούς, τα οφέλη είναι τεράστια. Ειδικά στην Πληροφορική, η μείωση του κόστους μέσω ευέλικτων μοντέλων τιμολόγησης και η δυνατότητα πρόσβασης σε καινοτόμες, ευέλικτες και ολοκληρωμένες τεχνολογίες, θα διασφαλίσουν τάχιστη υλοποίηση και συντόμευση του χρόνου προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών στην αγορά.
Με έδρα στην Ευρώπη, η Canopy προτείνει λύσεις cloud μέσα από εξειδικευμένες υποδομές, έτσι ώστε να εξασφαλίσει στους πελάτες της προστασία και ασφάλεια δεδομένων, που θα πληρούν τις προϋποθέσεις όλων των σχετικών κανονισμών. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Canopy θα διοριστεί από την Atos, που είναι και ο βασικός της μέτοχος.