Οι περισσότεροι χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών θεωρούν ότι τα δεδομένα που έχουν στις συσκευές τους είναι σημαντικότερα και από τον ίδιο τον υπολογιστή. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την B2B International και την Kaspersky Lab έδειξε ότι το 59% των Ευρωπαίων χρηστών ανέφερε ότι οι φωτογραφίες και τα έγγραφα τους είναι πιο πολύτιμα ακόμη και από το ακριβό hardware. Ωστόσο, μετά από μια επίθεση κακόβουλου λογισμικού, πάνω από το 50% των χρηστών ανακάλυψε ότι δεν ήταν σε θέση να ανακτήσει όλα τα δεδομένα του.

Τι είναι πιο πολύτιμο: ένας ακριβός υπολογιστής ή η πρώτη φωτογραφία του παιδιού σας – ακόμα και αν είναι θολή – που είναι αποθηκευμένη στο σκληρό του δίσκο; Ένα laptop ή τα e-mails που σας έχουν στείλει οι πιο κοντινοί και αγαπημένοι σας άνθρωποι και τα έχετε αποθηκεύσει σε αυτό; Ένα tablet τελευταίας τεχνολογίας ή τα βίντεο που καταγράψατε με την κάμερά του κατά τη διάρκεια μιας συνάντησής σας με παλιούς καλούς σας φίλους; Οι περισσότεροι συμμετέχοντες συμφώνησαν: Τα προσωπικά δεδομένα σημαίνουν πολλά περισσότερα από οποιαδήποτε συσκευή, άσχετα με το πόσο ακριβή μπορεί να είναι.

Δυστυχώς, συχνά χάνονται πολύτιμες πληροφορίες. Σύμφωνα με την έρευνα, μία στις πέντε κακόβουλες επιθέσεις είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια προσωπικών δεδομένων. Το 61% των χρηστών που δέχθηκαν επίθεση δεν ήταν σε θέση να ανακτήσει όλα τα δεδομένα του. Για τους κυβερνοεγκληματίες, τα προσωπικά δεδομένα είναι ένα ανταλλάξιμο και εμπορεύσιμο αγαθό, καθώς μπορούν να κλέψουν πολύτιμα στοιχεία και να τα χρησιμοποιήσουν σε παράνομες δραστηριότητες. Για παράδειγμα, μπορούν να εκμεταλλευτούν online οικονομικά δεδομένα ή να εμποδίσουν την πρόσβαση σε κρίσιμες πληροφορίες και να απαιτήσουν λύτρα από το χρήστη γιΆ αυτό. Η διαδεδομένη χρήση των φορητών συσκευών έχει επιδεινώσει την κατάσταση. Κάθε νέο smartphone ή tablet που χρησιμοποιείται για προσωπικούς λόγους δίνει στους απατεώνες μια επιπλέον ευκαιρία να επιτεθούν.

Παρότι η έκταση και ο όγκος των ψηφιακών απειλών αυξάνονται, οι προσωπικές πληροφορίες μπορούν να παραμείνουν ασφαλείς με τη βοήθεια μια αξιόπιστης λύσης προστασίας.

Φροντίζοντας ό,τι αξίζει

Εδώ και 16 χρόνια, η Kaspersky Lab αναπτύσσει τεχνολογίες που καταπολεμούν αποτελεσματικά τις ψηφιακές απειλές. Όλα αυτά τα χρόνια, οι προσπάθειες των ειδικών της εταιρείας έχουν ενισχύσει την αποδεδειγμένη ικανότητα των προϊόντων της να ανιχνεύουν όλους τους τύπους malware, αλλά και να προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Επιπλέον, τα προϊόντα της Kaspersky Lab επιτρέπουν στους χρήστες την ασφαλή πρόσβαση σε online υπηρεσίες. Για αυτό το λόγο, η εταιρεία ανέπτυξε το Kaspersky Internet Security – Multi-Device, τη λύση που προστατεύει συνδυασμούς συσκευών που «τρέχουν» σε διαφορετικά λειτουργικά σύστηματα.

Η λύση συνδυάζει τις καλύτερες και πιο δοκιμασμένες τεχνολογίες που έχει αναπτύξει η Kaspersky Lab για την αντιμετώπιση των ψηφιακών απειλών. Ανεξάρτητα από τον τύπο της συσκευής και τους λόγους για τους οποίους χρησιμοποιείται (μεταφορά χρημάτων σε συγγενείς ή φίλους μέσω ενός συστήματος ηλεκτρονικών πληρωμών, “κατέβασμα” ενός πακέτου των νέων εικονικών μουσικών οργάνων σε ένα Mac, παιχνίδια σε ένα Android smartphone ή tablet) το Kaspersky Internet Security – Multi-Device προσφέρει κορυφαία προστασία για τα ψηφιακά «περιουσιακά στοιχεία» κάθε συσκευής. Το προϊόν ενσωματώνει μια σειρά από προηγμένες τεχνολογίες που αντιμετωπίζουν επιθέσεις malware, phishing, spam, οικονομικές επιθέσεις, επιθέσεις με στόχο παιδιά, καθώς και προσπάθειες υποκλοπής προσωπικών δεδομένων ή δεδομένων που βρίσκονται σε συσκευές.

Όλες οι λύσεις που έχουν ενσωματωθεί στο Kaspersky Internet Security – Multi-Device ενεργοποιούνται και ενημερώνονται διαρκώς με μία μόνο άδεια. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν τον ακριβή συνδυασμό και τον αριθμό των συσκευών που θέλουν να προστατεύσουν. Όταν οι χρήστες αποκτήσουν νέες συσκευές, μπορούν να μεταφέρουν την άδειά τους στο νέο gadget τους.

Το Kaspersky Internet Security – Multi- Device, η νέα αξιόπιστη και εύχρηστη λύση ασφάλειας της Kaspersky Lab, είναι διαθέσιμη στον επίσημο ιστότοπο της εταιρείας, στη διεύθυνση www.kaspersky.com/multi-device-security