Το (ISC)2 Hellenic Chapter στοχεύει στην υποστήριξη των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο αλλά και στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα ασφάλειας πληροφοριών

 

 

 

 

 

 

Ο (ISC)²® (“ISC- squared”), ο μεγαλύτερος οργανισμός επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην ασφάλεια πληροφοριών και διαχειριστής της πιστοποίησης CISSP®, ανακοινώνει σήμερα την επίσημη έναρξη του Ελληνικού Παραρτήματος: (ISC)2 HellenicChapter. Τα παρατήματα του ινστιτούτου ανά τον κόσμο,  (ISC)² Chapters, παρέχουν ευκαιρίες στους επαγγελματίες ασφάλειας πληροφοριών τόσο μέσω της άμεσης διασύνδεσής τους όσο και μέσω μεντόρων, προωθώντας την ανταλλαγή γνώσεων και την επαγγελματική δικτύωση, καθώς και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινότητας σε θέματα ασφάλειας.

Το (ISC)2 μέσω των παρατημάτων του παρέχει στα μέλη του τη δυνατότητα να συνεισφέρουν στην τοπική κοινωνία μέσα από προγράμματα ευαισθητοποίησης του κοινού, όπως το Safe and Secure Online. Μέσω του προγράμματος Safe and Secure Online του (ISC)² Foundation, τα μέλη των παραρτημάτων πραγματοποιούν εθελοντικές επισκέψεις σε σχολεία για να ενημερώσουν παιδιά, γονείς και δασκάλους σχετικά με το πώς μπορούν να προστατευθούν από τις ηλεκτρονικές απειλές και να γίνουν υπεύθυνοι “ψηφιακοί πολίτες”. ¶λλες δράσεις συμπεριλαμβάνουν την εθελοντική επαγγελματική καθοδήγηση νέων, οι οποίοι στοχεύουν να ενταχθούν στον κλάδο της ασφάλειας πληροφοριών.

“Η επιτυχία και η τεράστια ανάπτυξη του προγράμματός μας είναι μια απτή απόδειξη της ανάγκης που έχουν οι επαγγελματίες ασφάλειας πληροφοριών, για υποστήριξη σε τοπικό επίπεδο”, δήλωσε ο W. Hord Tipton, CISSP, εκτελεστικός διευθυντής του (ISC) ². “Ελπίζουμε ότι το (ISC)2 Hellenic Chapter θα παράσχει στους επαγγελματίες στην Ελλάδα, τους απαιτούμενους πόρους για την επαγγελματική τους εξέλιξη αλλά και θα καλύψει το αίσθημα κοινωνικής συνεισφοράς που αναζητούν. Τα μέλη των τοπικών παραρτημάτων επωφελούνται από την ύπαρξη ενός εθνικού φορέα που λειτουργεί ως όχημα ώστε να μοιραστούν την τεχνογνωσία τους με την κοινωνία, αποσκοπώντας να συμβάλουν στην αύξηση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.”

Η συμμετοχή στο (ISC)2 Hellenic Chapter συμπεριλαμβάνει  οφέλη όπως:

  • Συμμετοχή σε εκδηλώσεις συν-χορηγούμενες με άλλους φορείς του κλάδου
  • Δυνατότητα απόκτησης πόντων Continuing Professional Education (CPE) από τη συμμετοχή σε επαγγελματικές δραστηριότητες
  • Συμμετοχή σε διοικητικές δραστηριότητες και θέσεις όπως:
    • Ανάληψη θέσεων ευθύνης  στο (ISC)2 Hellenic Chapter
    • Παρουσίαση ομιλιών σε συνεδριάσεις ή σε ειδικές εκδηλώσεις
  • Παροχή ειδικών εκπτώσεων για προωθητικά και εκπαιδευτικά προϊόντα και εκδηλώσεις
  • Παροχή υποστήριξης σε πρωτοβουλίες του (ISC)2, μέσω συγγραφής άρθρων για δημοσίευση στα ΜΜΕ ή μέσω ομιλιών σε φοιτητές πανεπιστημίων

“Όντας πιστοποιημένος CISSP από το 2001, μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι μια μακροχρόνια επιθυμία πολλών Ελλήνων επαγγελματιών ασφάλειας που διαθέτουν πιστοποιήσεις του (ISC)² έχει πλέον επιτευχθεί”,  δήλωσε ο Κώστας Παπαδάτος, MSc Infosec, CISSP-ISSMP, CISM, ISO27001 LA, PMP, MBCI, πρόεδρος του (ISC)² Hellenic Chapter. “Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να συμμετέχεις ενεργά στον πιο αναγνωρισμένο οργανισμό ασφάλειας πληροφοριών σε παγκόσμιο επίπεδο. Είμαι πεπεισμένος ότι όλα τα μέλη της ελληνικής κοινότητας επαγγελματιών ασφάλειας πληροφοριών, θα αγκαλιάσουν και θα υποστηρίξουν με ενθουσιασμό ένα τόσο αξιόλογο εγχείρημα”.

Το (ISC)2 Hellenic Chapter θα πραγματοποιήσει την εναρκτήρια συνεδρίαση του, τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014 στις 18.00 στο κεντρικό αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πειραιά (Καραολή και Δημητρίου 80, 18534 Πειραιάς)

Επαγγελματίες της ασφάλειας πληροφοριών είναι ευπρόσδεκτοι να παραστούν στην εκδήλωση με τίτλο: ” The New Era of Cyber Security”. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Για εγγραφές επισκεφθείτε το microsite της εκδήλωσης στο https://www.eventora.com/en/events/isc2-hellenicchaptermeeting.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Red.comm (τηλ. 229-50.22.355, info@redcomm.gr).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα Δημιουργίας Παραρτημάτων επισκεφθείτε το www.isc2.org/chapters.

Για ερωτήσεις σχετικά με το (ISC)Hellenic Chapter, επισκεφθείτε το www.isc2-chapter.gr ή επικοινωνήστε με τον κ. Κώστα Παπαδάτο στο k.papadatos@isc2-chapter.gr.

Σχετικά με το (ISC

Έχοντας συσταθεί το 1989 και γιορτάζοντας την 25η επέτειό του, ο (ISC) ² είναι ο μεγαλύτερος μη κερδοσκοπικός οργανισμός πιστοποιημένων επαγγελματιών ασφάλειας πληροφοριών και λογισμικού παγκοσμίως, με πάνω από 100.000 μέλη σε περισσότερες από 160 χώρες. O (ISC)² εκδίδει την, διεθνώς αναγνωρισμένη ως Gold Standard, πιστοποίηση Certified Information Systems Security Professional (CISSP®) μαζί με τις επιπρόσθετες εξειδικεύσεις της. Επίσης παρέχει τις πιστοποιήσεις: Certified Secure Software Lifecycle Professional (CSSLP®), Certified Cyber Forensics Professional (CCFPSM), Certified Authorization Professional (CAP®), HealthCare Information Security and Privacy Practitioner (HCISPPSM), και Systems Security Certified Practitioner (SSCP®).

Οι πιστοποιήσεις του (ISC)² είναι μεταξύ των πρώτων πιστοποιήσεων της τεχνολογίας πληροφορικής που κάλυψαν τις αυστηρές απαιτήσεις του προτύπου ISO / IEC 17024, το οποίο αποτελεί ένα παγκόσμιο σημείο αναφοράς για την αξιολόγηση και την πιστοποίηση επαγγελματιών. Ο (ISC)² προσφέρει επίσης προγράμματα και εκπαιδευτικές υπηρεσίες βασισμένα στο CBK®, την επιτομή σε θέματα ασφάλειας πληροφοριών και λογισμικού. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο www.isc2.org.

Σχετικά με το (ISC)2 HellenicChapter

Το (ISC)² Hellenic Chapter ιδρύθηκε το 2014 και παρέχει στα μέλη του αλλά και στους επαγγελματίες της ασφάλειας πληροφοριών ένα εθνικό επαγγελματικό δίκτυο για να μοιράζονται τις γνώσεις τους, να ανταλλάσσουν ιδέες αλλά και να συνεισφέρουν στην τοπική κοινωνία. Το (ISC)² Hellenic Chapter παρέχει στα μέλη του μοναδικές ευκαιρίες για επαγγελματική εξέλιξη και κοινωνική προσφορά έχοντας ως βασικό άξονα την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση σε θέματα ασφάλειας πληροφοριών. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο www.isc2-chapter.gr.

© 2014, Τα (ISC)² Inc., (ISC)², CISSP, ISSAP, ISSMP, ISSEP, CSSLP, CAP, SSCP και το CBK είναι σήματα κατατεθέντα. Τα CCFP και HCISPP είναι σήματα υπηρεσιών του (ISC)², Inc.