Η EMC Corporation ολοκλήρωσε τη μετάδοση ενός 24ωρου, ζωντανού προγράμματος σε ολόκληρο τον κόσμο, με στόχο να ανακοινώσει ορισμένα νέα προϊόντα τα οποία μπορούν να βοηθήσουν τους πελάτες της να αποκτήσουν την ταχύτητα που απαιτείται προκειμένου να προχωρήσουν στο Μετασχηματισμό του ΙΤ τους.

 

Μια από τις μεγαλύτερες ειδήσεις που ανακοινώθηκαν αφορά την πολυαναμενόμενη σειρά των συστημάτων unified storage VNX (VNX5200, VNX5400, VNX5600, VNX5800, VNX7600, VNX8000 και VNX-F), η οποία επαναπροσδιορίζει τη μεσαία κατηγορία storage, τόσο σε επίπεδο απόδοσης, όσο και κόστους. Τα νέα VNX ανεβάζουν τον πήχη όσον αφορά τις επιδόσεις των εφαρμογών, την αποδοτικότητα του storage, την προστασία και τη διαθεσιμότητα των δεδομένων, και την ευκολία χρήσης.

 

 

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες ειδήσεις και λεπτομέρειες για τα προϊόντα και τις τεχνολογίες της EMC στο EMCPulseBlog: http://pulseblog.emc.com/2013/09/04/introducingthenextgenerationvnxandwhatitmeansforcustomers

 

Όλο και περισσότεροι οργανισμοί επιλέγουν να μετασχηματίσουν τις υποδομές ΙΤ τους με ταχύτατο ρυθμό, υιοθετώντας την τεχνολογία του virtualization και του cloud computing. Κάτι τέτοιο θα τους δώσει τη δυνατότητα να αποκτήσουν μεγαλύτερη ευελιξία και ταυτόχρονα να λειτουργήσουν πιο αποδοτικά, γεγονός ιδιαιτέρως σημαντικό σε περιόδους περιορισμένων προϋπολογισμών. Όμως οι δυσκολίες παραμένουν. Πολλές φορές, οι υπεύθυνοι ΙΤ καλούνται να διαχειριστούν εκατοντάδες ή και χιλιάδες εικονικές μηχανές με όλο και περισσότερα data, και δέχονται όλο και μεγαλύτερη πίεση για καλύτερες επιδόσεις και υψηλότερη διαθεσιμότητα. Οι διαχειριστές χρειάζονται συστήματα storage τα οποία θα τους δίνουν τη δυνατότητα να κάνουν περισσότερα, με πολύ μικρότερο κόστος.

 

Η EMC προσφέρει τη νέα σειρά VNX η οποία αξιοποιεί την τελευταία έκδοση της τεχνολογίας Sandy Bridge της Intel. Η νέα σειρά VNX διαθέτει ένα νέο λογισμικό  multi-core optimization το οποίο ονομάζεται MCx και βελτιστοποιεί τη χρήση των δίσκων flash, αυξάνοντας τις επιδόσεις των εφαρμογών που τρέχουν σε εικονικό περιβάλλον. Οι ενισχυμένες επιδόσεις, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα ενσωμάτωσης σε υποδομές  VMware® vSphere, καθιστούν το  VNX την ιδανική πλατφόρμα για όσους οργανισμούς επιθυμούν να κινηθούν αποφασιστικά προς το νέο Virtual IT. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατης μελέτης της Wikibon τα συστήματα EMC VNX αναδεικνύονται ως τα κορυφαία συστήματα της αγοράς για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, και αποτελούν την #1 επιλογή για εφαρμογές file-, block- και unified data. 

 

Επαναστατικές επιδόσεις και τιμές για συστήματα μεσαίας κατηγορίας

 

Εξοπλισμένο με το λογισμικό MCx, το νέο VNX έχει σχεδιαστεί για εικονικές εφαρμογές σε περιβάλλον όπου απαιτείται υψηλή απόδοση και χαμηλό latency, κάτι συνηθισμένο για συστήματα της μεσαίας κατηγορίας. Το λογισμικό MCx αξιοποιεί πλήρως την τελευταία τεχνολογία multi core processing της Intel, προκειμένου να διαμοιράσει τα VNX data services σε όλους τους διαθέσιμους πυρήνες (μέχρι και 32). Αυτό αποτελεί μια νέα προσέγγιση για τα μεσαία συστήματα, και επιτρέπει στο νέο VNX να επιτυγχάνει επιδόσεις αντίστοιχες με τα συστήματα της προηγούμενης γενιάς, μόλις στο ένα τρίτο του κόστους.

 

Με ένα μόνο σύστημα VNX εξοπλισμένο με το λογισμικό MCx, οι πελάτες μπορούν να πετύχουν:

 

  • Απόδοση υψηλότερη από την αντίστοιχη που θα πετύχαινε ο συνδυασμός 4 συστημάτων προηγούμενης γενιάς, ή αλλιώς 580.796 SPEC sfs 2008 nfs Ops/Sec (Overall Response Time = 0.78 msec), βάσει των πιο πρόσφατων αποτελεσμάτων  SPECsfs.

 

  • Περισσότερο από 3X αύξηση της απόδοσης σε εφαρμογές NAS (όπως η περίπτωση VMware over NFS) με 60% ταχύτερο χρόνο απόκρισης σε σχέση με τα προηγούμενα συστήματα VNX.
  • Περισσότερα από 735K ταυτόχρονα Oracle και SQL OLTP IOPS — 4X περισσότερα από τα προηγούμενα συστήματα VNX.

 

  • Περισσότερες από 6.600 εικονικές μηχανές — βελτίωση 6X σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

 

  • Αύξηση που υπερβαίνει το 3X σε επίπεδο ταχύτητας — μέχρι 30GB/second για εφαρμογές data warehousing σε περιβάλλον Oracle / SQL, σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

 

Καλύτερη αξιοποίηση της χωρητικότητας – Βελτίωση που υπερβαίνει το 50%

 

Συνήθως, μόνο ένα μικρό ποσοστό flash drives (κατά μέσο όρο λιγότερο από το 5% της συνολικής χωρητικότητας) χρειάζεται για να επιτευχθεί η βέλτιστη απόδοση των εικονικών εφαρμογών. Με το νέο VNX, οι πελάτες μπορούν να μειώσουν τις απαιτήσεις σε επίπεδο χωρητικότητας μέσα από τη λειτουργία fixed block deduplication,  στοιχείο ιδανικό για εικονικές μηχανές, εικονικά desktops, και άλλα συστήματα ΙΤ που διατηρούν redundant data σε πολλά διαφορετικά σημεία.  Επίσης, οι βελτιώσεις στη σουίτα EMC FAST™ , όπως μεταξύ άλλων το 4X πιο λεπτομερές tiering και τα νέα Enterprise Multi-Level Cell (eMLC) drives, βοηθούν τους πελάτες να μειώσουν ακόμη περισσότερο το κόστος ανά αποθηκευμένο gigabyte. Συνδυάζοντας τη νέα σειρά VNX με την τελευταία έκδοση της σουίτας FAST, οι πελάτες μπορούν να μειώσουν τις απαιτήσεις τους για χωρητικότητα των δίσκων flash— και τα κόστη των εικονικών server— κατά 50% ή και περισσότερο.

 

Το πιο εύχρηστο σύστημα εικονικών υποδομών της Αγοράς

 

Η νέα σειρά VNX προσφέρει στους υπεύθυνους του storage, ή τους διαχειριστές εικονικών συστημάτων και εφαρμογών, αυξημένη ορατότητα και περισσότερες δυνατότητες self-service IT σε περιβάλλον virtualized υποδομών.  Το AppSync 1.5 προσφέρει πλέον νέες δυνατότητες self-service IT στο διαχειριστή υποδομών VMware, Microsoft και βάσεων δεδομένων, ο οποίος μπορεί τώρα να εξασφαλίσει την προστασία των εφαρμογών του με ένα μόνο κλικ, είτε πρόκειται για file-, είτε για block data. Η νέα σουίτα Unisphere Management Suite έχει σχεδιαστεί ώστε να επιτρέπει την κεντρική διαχείριση έως και μερικών χιλιάδων συστημάτων και μηχανών VNX/VNXe (μέσω του XtremSW Cache), ενώ παράλληλα περιλαμβάνει μερικά πολύ ισχυρά εργαλεία παρακολούθησης και reporting, για την καλύτερη αξιολόγηση των επιδόσεων και των μελλοντικών αναγκών σε επίπεδο χωρητικότητας.   

 

Ακόμη περισσότερα προϊόντα τεχνολογίας Flash

 

Για εφαρμογές και περιβάλλον όπου απαιτείται υψηλή απόδοση και χαμηλή καθυστέρηση (latency) για μεγάλες χρονικές περιόδους, διατίθεται τώρα και ένα νέο πακέτο VNX που χρησιμοποιεί αποκλειστικά τεχνολογία flash (VNX-F). To VNX-F προσφέρει σταθερά υψηλή απόδοση και μικρότερο latency από τις all-disk ή τις υβριδικές εκδόσεις του VNX.  

 

Για περιπτώσεις που απαιτείται ακόμη μικρότερο latency, η EMC παρουσιάζει σήμερα και το XtremSW Cache 2.0, ένα προηγμένο λογισμικό για server-flash caching.  Σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατης ανεξάρτητης αξιολόγησης της Demartek, η προσθήκη του XtremSW Cache 2.0 σε ένα flash-only σύστημα VNX8000 και εφαρμογές SQL Server βελτίωσε το latency κατά ένα πρόσθετο 65%. Το  XtremSW Cache 2.0 προσφέρει, επίσης, καλύτερο interoperability με υποδομές VMware vCenter, υποστήριξη περιβάλλοντος IBM AIX και Oracle RAC – για πρώτη φορά στην αγορά, καθώς και καλύτερη επικοινωνία με τα server flash SSD ή το PCIe hardware οποιουδήποτε κατασκευαστή (περιλαμβανομένων των EMC XtremSF).

 

Continuous Application Data Availability

 

Η σειρά VNX αυξάνει τη διαθεσιμότητα και βελτιώνει το επίπεδο προστασίας των δεδομένων σε file- και block-based εφαρμογές. Το νέο VNX απλοποιεί την online μετακίνηση δεδομένων ανάμεσα σε file systems διαφορετικών συστημάτων, βελτιώνοντας έτσι τη διαθεσιμότητα τους. Το VNX-CA είναι ένα καινούριο προϊόν της οικογένειας VNX το οποίο έχει σχεδιαστεί ώστε να εξασφαλίζει συνεχή διαθεσιμότητα σε επίπεδο block data, και το οποίο συνδυάζει τη δύναμη του νέου VNX με το EMC VPLEX virtual storage προκειμένου να πετύχει μεγαλύτερο uptime σε επίπεδο εφαρμογής.

 

Διαθεσιμότητα & Υπηρεσίες

 

Η νέα σειρά συστημάτων VNX και το XtremSW Cache 2.0 είναι ήδη διαθέσιμα. Η λύση VNX-CA και το XtremSW Cache 2.0 για περιβάλλον Oracle RAC αναμένεται να τεθούν σε καθεστώς γενικής διαθεσιμότητας μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2013. Η νέα σειρά συστημάτων VNX και το XtremSW Cache διατίθενται μέσω της EMC και του δικτύου των συνεργατών της. Επίσης, το νέο online κατάστημα EMC Store (store.emc.com) αποτελεί άλλο ένα κανάλι επικοινωνίας με τους πελάτες που θέλουν να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για τα προϊόντα της EMC, να συγκρίνουν τα τεχνικά τους  χαρακτηριστικά, να ενημερωθούν για το κόστος και να ζητήσουν συγκεκριμένες προσφορές.

 

Επίσης, οι υπηρεσίες EMC Continuous Availability Advisory Services βοηθούν τους πελάτες να συνεχίσουν τη δραστηριότητα τους ακόμη και σε περίπτωση βλάβης ή διακοπής της λειτουργίας των συστημάτων τους. Οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να υπολογίσουν την τωρινή διαθεσιμότητα των συστημάτων τους, αλλά και να σχεδιάσουν μια στρατηγικής αδιάλειπτης λειτουργίας μέσω της λύσης VNX-CA.

 

Σχόλια Αναλυτών

 

AshishNadkarni, Διευθυντής έρευνας στο τμήμα Storage της IDC

 

“Η αγορά των συστημάτων της μεσαίας κατηγορίας βρίσκεται ενώπιον ορισμένων σοβαρών προκλήσεων όπως, μεταξύ άλλων, η απίστευτη ανάπτυξη, η όλο και μεγαλύτερη δυσκολία διαχείρισης, η πίεση από τον ανταγωνισμό και η καθήλωση των διαθέσιμων προϋπολογισμών ΙΤ. Οι πελάτες ζητούν τεχνολογίες που εξαντλούν κάθε περιθώριο των υποδομών, φυσικών ή εικονικών, που ήδη διαθέτουν. Για το δικό τους καλό, τους προτείνω να εντάξουν στα σχέδιά τους και την τεχνολογία flash. Επιβεβαιώνοντας τις προηγούμενες επιδόσεις της στην αγορά του storage, η EMC προσφέρει μια νέα πλατφόρμα η οποία αντιπροσωπεύει μια θεμελιώδη αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο ένας πελάτης με ένα μεσαίο σύστημα storage μπορεί να εκμεταλλευτεί στο μέγιστο την τεχνολογία flash των arrays. Κι όλα αυτά, με εντελώς νέες τιμές και επιδόσεις που η αγορά των μεσαίων συστημάτων δεν έχει ξαναδεί ποτέ.”

 

Σχόλια πελατών

 

Tommy Meek, Διευθυντής Cloud Infrastructure & Building Services στη Cbeyond

 

“Η Cbeyond, μεταξύ πολλών άλλων εφαρμογών για επιχειρηματικούς πελάτες, παρέχει και υπηρεσίες Microsoft Exchange. Σε όλα μας τα κέντρα χρησιμοποιούμε συστήματα VNX σε εικονικό περιβάλλον VMware. Η νέα σειρά VNX Series —με λογισμικό MCx— μας δίνει τις επιδόσεις, την ευελιξία και τα εργαλεία που χρειαζόμαστε προκειμένου να δημιουργούμε εύκολα νέες υπηρεσίες για τους πελάτες μας. Αυτό αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για εμάς. Συν το ότι οι ανάγκες των πελατών μας αφορούν και block και file data. Tο νέο VNX μας δίνει την ευελιξία να καλύπτουμε και τα δύο, με εκπληκτικά υψηλές επιδόσεις και παράλληλα μας επιτρέπει να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο τις επενδύσεις μας σε τεχνολογία flash. Η ισχύς, οι επιδόσεις και ευκολία χρήσης του νέου VNX μας δίνει τη δυνατότητα να αναπτύσσουμε εύκολα νέα καινοτομικά προϊόντα και να παρέχουμε στους πελάτες μας αξιόπιστες και υψηλής διαθεσιμότητας υπηρεσίες.”

 

Russ Norman, Senior Manager στοτμήμα Systems Engineering της E*TRADE

 

“Η E*TRADE παρέχει online εύχρηστες επενδυτικές και χρηματιστηριακές online υπηρεσίες, οι οποίες χαρακτηρίζονται από ανταγωνιστικό κόστος και απευθύνονται προς των ιδιώτη επενδυτή λιανικής. Οι υποδομές IT αποτελούν κρίσιμη παράμετρο της δουλειάς μας, καθώς επάνω τους στηρίζονται οι τραπεζικές και χρηματιστηριακές εφαρμογές μας. Χρησιμοποιούμε τη νέα σειρά VNX και το λογισμικό MCx για εφαρμογές data warehousing και decision support για τις υπηρεσίες μας, γεγονός που απαιτεί υψηλές επιδόσεις και μετακίνηση μεγάλου όγκου δεδομένων με ταχύτητα και αξιοπιστία. Το νέο VNX επιτρέπει στην E*TRADE να υλοποιήσει ένα υβριδικό περιβάλλον τεχνολογίας flash στο οποίο θα αποθηκεύει τα πιο κρίσιμα workloads.”

 

Albertus Maritz, Customer Engineer στη Real People

 

“Εμπιστευόμαστε όλες τις πληροφορίες μας σε προϊόντα backup και storage της EMC, με τα οποία έχουμε εξοπλίσει τρία data centers σε Λονδίνο και Αφρική. Ως χρηματοπιστωτικός οργανισμός, η Real People εστιάζει το ενδιαφέρον της στη διατήρηση χαμηλού κόστους λειτουργίας, στην προστασία των πληροφοριών των πελατών της και στη διασφάλιση της πρόσβασής τους σε οποιαδήποτε από αυτές ανά πάσα στιγμή. Χρησιμοποιήσαμε τα νέα VNX arrays για να τρέξουμε τις μηνιαίες οικονομικές καταστάσεις, μια εφαρμογή reporting βασισμένη στον Microsoft SQL Server. Το αποτέλεσμα ήταν 100% αύξηση στην ταχύτητα και ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας δυο ώρες νωρίτερα από το χρόνο που χρειαζόμασταν με τα προηγούμενα VNX arrays. Εκτός από το κέρδος σε χρόνο, τεράστιο είναι και το επιχειρηματικό όφελος για εμάς. Το νέο σύστημα μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε πολύ περισσότερα με τα data μας —και σε μικρότερο χρόνο, ώστε να παρέχουμε στους τραπεζικούς μας πελάτες υπηρεσίες υψηλότερης αξίας. Το νέο array είναι πραγματικά επαναστατικό.”

 

CarlTaylor, Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας στην eData

 

 “Η χρησιμοποίηση του XtremSW Cache στο περιβάλλον VNX της eData άλλαξε πραγματικά τα δεδομένα για την εταιρεία μας. Η σχέση κέρδους προς κόστος είναι απίστευτη. Τώρα, με την παρουσίαση του νέου XtremSW Cache 2.0 είμαστε σε θέση να παρακολουθούμε εύκολα XtremSW Cache instances με΄σα από την καινούρια έκδοση του Unisphere, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούμε να παρακολουθούμε την απόδοση των συστημάτων μας από μια και μόνο οθόνη. Κι επειδή κατά 90% περίπου χρησιμοποιούμε εικονικό περιβάλλον VMware, η πρόσφατη ενοποίηση του XtremSW Cache με τα συστήματα VMware είναι κάτι ιδιαιτέρως ελκυστικό. Η υποστήριξη DRS και HA θα κάνουν την παρακολούθηση της λειτουργίας των συστημάτων μας πολύ πιο απλή.” 

 

Σχόλια Συνεργατών

 

Για να δείτε την πλήρη λίστα με τα σχόλια των συνεργατών της EMC, πιέστε εδώ.

 

Σχόλια στελεχών της EMC

 

Rich Napolitano, President, Unified Storage Division at EMC

 

“Με τη σημερινή ανακοίνωση αλλάζει ριζικά ο τρόπος με τον οποίο τα συστήματα storage της μεσαίας κατηγορίας θα εξυπηρετούν το cloud και τα data centers του μέλλοντος. Η νέα σειρά VNX είναι ένα ισχυρό εργαλείο που βοηθά τους πελάτες να αξιοποιήσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό την υποδομή που ήδη διαθέτουν, εκμεταλλευόμενοι τα πλεονεκτήματα και τις επιδόσεις της τεχνολογίας flash προκειμένου να παρέχουν περισσότερα με λιγότερο κόστος. Πρόκειται για ένα προϊόν το οποίο περιμέναμε με μεγάλη ανυπομονησία. Έχουμε επενδύσει σημαντικούς πόρους και ταλέντο προκειμένου να είμαστε σίγουροι ότι οι πελάτες και οι συνεργάτες μας σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν στα χέρια τους ένα κορυφαίο storage array της μεσαίας κατηγορίας.”