Η ολοήμερη εκδήλωση τεχνολογίας Dell Solutions Tour 2015 πραγματοποιήθηκε σήμερα, στους χώρους του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, παρουσιάζοντας τις τεχνολογίες αιχμής, αλλά και τις συναρπαστικές προοπτικές τους, με στόχο να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να πραγματοποιήσουν περισσότερα και να ανταποκριθούν αποτελεσματικότερα στις προκλήσεις τους.

 

 

 

 

 

Την εναρκτήρια ομιλία της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο κ. Aongus Hegarty, President, Dell EMEA. Ο κ. Hegarty αναφέρθηκε στον μετασχηματισμό που λαμβάνει χώρα στον κλάδο της τεχνολογίας με την επίδραση νέων τάσεων όπως: η δημιουργία εντυπωσιακά μεγάλου όγκου δεδομένων, η ανάπτυξη του cloud computing και η κρισιμότητα του τομέα της ασφάλειας. Ο μετασχηματισμός αυτός προάγει το ρόλο της τεχνολογίας και τη συμβολή της στην χάραξη της στρατηγικής  των επιχειρήσεων.

Επίσης εξήγησε πως η Dell, ακούγοντας τους πελάτες της, αναγνωρίζει τις σημαντικότερες προκλήσεις τους που αφορούν στις ανάγκες εκσυγχρονισμού των συστημάτων ΙΤ, εξαγωγής χρήσιμων συμπερασμάτων από τα εταιρικά δεδομένα, υποστήριξης της  παραγωγικότητας των εργαζομένων και ασφάλειας σε όλες τις συσκευές που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι.

Αντιμετωπίζοντας το σύνολο των παραπάνω προκλήσεων, η Dell παρέχει επιχειρησιακές λύσεις end-to-end οι οποίες περιλαμβάνουν τόσο τον εξοπλισμό των υποδομών πληροφορικής και ένα εντυπωσιακό εύρος συστημάτων client  όσο και υπηρεσίες υποστήριξης, διαχείρισης και συντήρησης συστημάτων, αλλά και λύσεις λογισμικού, προστασίας δεδομένων και ασφάλειας.

Η κ. Hegarty ολοκλήρωσε την ομιλία του αναφέροντας την ηγετική θέση της Dell σε παγκόσμιο επίπεδο και την αξία των λύσεων της εταιρείας για τους συνεργάτες της στο κανάλι.

Παρουσιάζοντας την άποψή της για τη βελτιστοποίηση των υποδομών ΙΤ για τις επιχειρήσεις, η Dell αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες της νεότερης γενιάς των Dell PowerEdge servers και των συστημάτων PowerEdge FX αλλά και του Dell PowerEdge VRTX. Επίσης, οι επισκέπτες γνώρισαν  τις λύσεις υποδομών storage της Dell καθώς και τις προτάσεις της εταιρείας για τον εκσυγχρονισμό και μετασχηματισμό των δικτυακών υποδομών.

Στο Dell Solutions Tour παρουσιάστηκαν ενότητες για τα επιχειρηματικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η προσέγγιση της Dell στην ασφάλεια, την αξιοποίηση τεχνολογιών cloud, τις λύσεις OEM και τα περιβάλλοντα virtual desktop.

Οι επισκέπτες είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις από τους  platinum χορηγούς του Dell Solutions Tour, Intel και Microsoft, καθώς και από τη Vmware, η οποία υποστήριξε χορηγικά την εκδήλωση ως gold χορηγός.

Στον εκθεσιακό χώρο της εκδήλωσης οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν από κοντά και να πραγματοποιήσουν γόνιμες συζητήσεις με τοπικούς συνεργάτες της Dell στην Ελλάδα, μέλη του δικτύου Dell PartnerDirect οι οποίοι υποστήριξαν χορηγικά την εκδήλωση. Πρόκειται για τις εταιρείες  Active, Amplus, Byte, Infinitum, InfoQuest, Oktabit και Space Hellas, οι οποίοι παρουσίασαν τις λύσεις που προσφέρουν στην αγορά και βασίζονται στην καινοτομία της Dell.

H Αθήνα αποτέλεσε το δεύτερο σταθμό της περιοδείας του Dell Solutions Tour το οποίο θα επισκεφθεί 16 ακόμα πόλεις.