Η πρώτη edition του Cyber Security Challenge Greece (CSCGR) ολοκληρώθηκε στις 29 Μαρτίου, 2024, αποτελώντας σημαντικό πυλώνα της ελληνικής κοινότητας κυβερνοασφάλειας. Φέρνοντας κοντά 117 μαθήτριες/μαθητές από 18 διαφορετικές ακαδημαϊκές δομές από όλη την χώρα, η εκδήλωση έλαβε μέρος ταυτοχρόνως σε τρεις τοποθεσίες: Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, με συμμετοχές από πανεπιστήμια και κολέγια αυτών των πόλεων.

Τα συμμετέχοντα άτομα αποδείξαν τις δυνατότητες τους  να εξελιχθούν ως μελλοντικοί cybersecurity professionals, λύνοντας cyber puzzles με αποφασιστικότητα.

“Χαιρόμαστε πολύ για τον ενθουσιασμό και την αφοσίωση που δείξαν τα συμμετέχοντα άτομα κατά την διάρκεια του CSCGR”, ανέφερε ο Jan De Blauwe, Director του CSCGR. “Αυτό το event όχι μόνο αναδεικνύει τα ταλέντα που υπάρχουν μέσα στις ακαδημαϊκές δομές αλλά και υπογραμμίζει την σημαντικότητα της εκπαίδευσης πάνω στην κυβερνοασφάλεια στην ψηφιακή εποχή που ζούμε.»

Με την στήριξη των ακαδημαϊκών ινστιτούτων και των συνεργατών του κλάδου της, το CSCGR στοχεύει στο να δημιουργήσει ένα ανοιχτό και υποστηρικτικό περιβάλλον που προωθεί την γνώση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων σχετικών με την κυβερνοασφάλεια. Εφοδιάζοντας με τα κατάλληλα εργαλεία και γνώση τους μαθητές/μαθήτριες, αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει να συμβάλει στην στήριξη της κυβερνοασφάλειας της Ελλάδας.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο site: https://cybersecuritychallenge.gr/