Το 4ο Συνέδριο του Hellenic CIO Forum, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με θέμα «Driving Digital Business», ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία και χαρακτηρίστηκε ως το καλύτερο από τα σχετικά συνέδρια του φορέα.

 

 

 

 

Το ετήσιο συνέδριο του Hellenic CIO Forum, που λειτουργεί στο πλαίσιο του Ελληνικού Ινστιτούτου Πληροφορικής & Επικοινωνιών της ΕΕΔΕ, έχει γίνει πλέον θεσμός. Είναι το σημείο αναφοράς όπου η κοινότητα της πληροφορικής της Ελλάδας αναγνωρίζει τις τάσεις και τις προκλήσεις του μέλλοντος. Φέτος το συνέδριο είχε έναν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα, οι προσκεκλημένοι, εκτός των CIOs-μελών του, εκπρόσωπων τύπου από το χώρο της πληροφορικής, στελεχών από την ακαδημαϊκή κοινότητα, υψηλόβαθμων στελεχών Πληροφορικής των μεγαλύτερων εταιριών και οργανισμών στην Ελλάδα, ήταν για πρώτη φορά καλεσμένοι Chief Marketing Officers μεγάλων εταιρειών όπου μαζί τους έγινε η πιο ανατρεπτική συζήτηση για το Digital state των εταιρειών και το πώς κοινές προσπάθειες θα αποδώσουν στις εταιρείες που θα κάνουν αυτό το βήμα.

Χαιρετισμό στους συνέδρους απηύθυναν ο κ. Νίκος Χριστοδούλου, Group CIO της Εθνικής Τράπεζας και Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ινστιτούτου Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΕΙΠ) της ΕΕΔΕ, και ο κ. Ξενοφών Λιαπάκης, Group CIO της Interamerican και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Hellenic CIO Forum.

Κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου ήταν ο  κ. Freddy Van den Wyngaert, VP, Global CIO της Agfa Gevaert και Πρόεδρος του European CIO Association καθώς και ο κ. Christian Villumsen, Director, New Programmes, Global Technology and Operations της Saxo Bank, οι οποίοι με τις ομιλίες, τη γνώση και την εμπειρία τους, μετέφεραν την πραγματικότητα που σχεδιάζουν και ζουν σε παγκόσμιο επίπεδο υλοποιώντας μακρόπνοες μεταλλάξεις των εταιρειών τους σε Fully Digital.

Και στα δύο Panels που έγιναν, τόσο των vendors τεχνολογίας όσο και των CIOs – CMOs, το αποτέλεσμα ήταν κοινό και συγκλονιστικό. Η τεχνολογία είναι εδώ και υπάρχει διαθέσιμη σε όποιον τη θέλει. Αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι το DNA των στελεχών και των ίδιων των εταιρειών. Όσο συντομότερα αντιληφθούν ότι ο κόσμος μας έχει αλλάξει και πλέον η αγορά έχει νέες αρχές, τόσο ταχύτερα και αποτελεσματικότερα θα μπορέσουν να αποκομίσουν οφέλη.  Το αγοραστικό κοινό -σε παγκόσμιο επίπεδο- έχει το σημαντικότερο και δυνατότερο όπλο που υπάρχει:  Το Internet. Η γενιά των είκοσι ετών δεν έχει γνωρίσει τον κόσμο μας χωρίς internet. Είναι λοιπόν ουσιαστικό να αντιληφθούμε ότι οι αντιπαλότητες μεταξύ τμημάτων, διευθύνσεων, στελεχών πρέπει να γίνουν τάχιστα συμμαχίες και με όπλο την τεχνολογία και την πληροφορική να κατανοήσουμε αυτή την δυναμική της αγοράς που πλέον δίνει τη δυνατότητα μεταφοράς των μηνυμάτων της από πολλούς σε πολλούς, online και real time και το ουσιαστικότερο είναι ότι εμπεριέχει την αμεσότητα του Interactivity.

Οι λύσεις είναι πολλές. Ο δρόμος μόνο ένας. Το Digital age και το digital enterprise είναι εδώ για να αλλάξουν τις ταχύτητες και τον τρόπο που θα ζήσουμε το επιχειρείν στο μέλλον.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι εταιρίες: Accenture, EY, IBM, Oracle Hellas, Sap Hellas, SAS και Microsoft. Υποστηρικτές: Xerox Hellas, Cisco, Unisystems με τη συνεργασία της EMC, Hellas Online, Qlikview Hellas, ITWay Hellas S.A., McAfee, Redhat, Tufin, Check Point, RSA, Atoll Impressions – Akamai Partner, Dis, Lighthouse, TARGIT. Χορηγοί επικοινωνίας: Adbusiness, COM Business, Manager. Χορηγοί διαδικτυακής επικοινωνίας: Advertising.gr, BusinessNews.gr., SofokleousIn.gr και Tech-in.gr. Τηλεοπτικός χορηγός: SBC

Πληροφορίες: http://www.eede.gr/uploads/files/cio_forum_digital_business_110215.pdf