Με τις νέες συνθήκες που επέφερε η εποχή της πανδημίας, δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι εταιρείες επιθυμούν να επωφεληθούν από τα υβριδικά εργασιακά περιβάλλοντα. Μετά από δύο χρόνια όπου η εργασία εξ αποστάσεως έγινε συνήθεια, οι εταιρείες για να διεκδικήσουν τα καλύτερα ταλέντα πρέπει να προσφέρουν ευελιξία στο χώρο εργασίας, δίνοντας στο προσωπικό τους τη δυνατότητα να εργαστεί από το γραφείο ή από αλλού

WatchGuard – www.watchguard.com

.

 

 

Στην πραγματικότητα, το 66% των εταιρειών που συμμετείχαν σε έρευνα της PwC δήλωσαν ότι θα προσφέρουν μεγαλύτερη εργασιακή ευελιξία όταν οι υπάλληλοί τους επιστρέψουν στο γραφείο, ακόμη και αν οι υπεύθυνοι της κυβερνοασφάλειας συνεχίζουν να αγωνίζονται για την επαρκή ασφάλεια εργασίας εκτός του εταιρικού περιβάλλοντος.

Η απομακρυσμένη εργασία έχει αυξήσει την πιθανότητα επίθεσης από κακόβουλο λογισμικό κατά 3,5 φορές. Η απουσία μιας ενοποιημένης στρατηγικής για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο (37%), οι τεχνολογικές ευπάθειες (22%), η έλλειψη γνώσης σε αυτόν τον τομέα (16%) και η ανεπαρκής στρατηγική για τον έλεγχο κινδύνου (12%) είναι οι κύριες αιτίες που οδηγούν στη προσβολή από απειλές του κυβερνοχώρου.

Στην αναφορά μας “Unified Security for a Reconnecting World”, αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις ασφαλείας από απομακρυσμένη πρόσβαση σε εταιρικά δίκτυα. Οι εταιρείες βρίσκονται ιδιαίτερα εκτεθειμένες στον κίνδυνο κλοπής διαπιστευτηρίων τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι κυβερνοεγκληματίες για να αποκτήσουν πρόσβαση σε συστήματα και να τα πουλήσουν στο dark web. Ενδέχεται να είναι πιο επιρρεπείς σε απάτες phishing που επιτρέπουν στους hackers να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο του δικτύου, αφού πρώτα ξεγελάσουν έναν υπάλληλο να ανοίξει έναν σύνδεσμο ή να αποκαλύψει προσωπικές πληροφορίες. Επιπλέον, ένα λογισμικό στον υπολογιστή ή τη συσκευή ενός υπαλλήλου που δεν έχει ενημερωθεί, γίνεται ακόμη πιο ευάλωτο κατά τη σύνδεση στο διαδίκτυο από το σπίτι και μπορεί να οδηγήσει σε παραβίαση.

Τα καλά νέα είναι ότι η εφαρμογή πρακτικών όπως ο Έλεγχος Ταυτότητας Πολλαπλών Παραγόντων (MFA), μπορούν να βοηθήσουν τις εταιρείες να εφαρμόσουν ένα ασφαλές μοντέλο απομακρυσμένης εργασίας. Ο Έλεγχος Ταυτότητας Πολλαπλών Παραγόντων (MFA) είναι το πρώτο βήμα που αντικαθιστά την έμμεση εμπιστοσύνη με την αξιολογημένη και ρητά προσαρμοζόμενη εμπιστοσύνη – μια επιτακτική ανάγκη για τα υβριδικά περιβάλλοντα εργασίας. Η διατήρηση μιας ισχυρής και ανθεκτικής δομής ασφαλείας στα νέα δεδομένα οφείλει να διασφαλίζει επίσης τον εντοπισμό εταιρικών εφαρμογών και την επικύρωση των χρηστών που πρέπει να έχουν πρόσβαση στο email, σε εφαρμογές Cloud, VPN, κλπ. Τα ευρήματα αυτά υποστηρίζονται από τα δεδομένα της έρευνας Pulse, καθώς οι ηγέτες τεχνολογίας που ερωτήθηκαν, απάντησαν ότι θα χρησιμοποιούσαν τον Έλεγχο Ταυτότητας Πολλαπλών Παραγόντων (MFA, 35%), τη zerotrust αρχιτεκτονική (31%) και το VPN (23%) ως τα καλύτερα εργαλεία για την αντιμετώπιση των προκλήσεων σε υβριδικά περιβάλλοντα.

Η εφαρμογή αυτών των εργαλείων ασφάλειας στο υβριδικό μοντέλο εργασίας, διατρέχει τον κίνδυνο να επιφέρει υπερβολική πολυπλοκότητα με αποτέλεσμα να πρέπει να αναλάβει μια επιδέξια ομάδα ασφάλειας ΙΤ. Αντίθετα, η Πλατφόρμα Ενοποιημένης Ασφαλείας της WatchGuard- Unified Security Platform, επιτρέπει αποτελεσματικές, ισχυρές υπηρεσίες ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών MFA και μηδενικής εμπιστοσύνης που είναι απαραίτητες για υβριδικούς χώρους εργασίας με εργαλεία για αυξημένη κλίμακα και ταχύτητα. Η λειτουργική αποτελεσματικότητα που προκύπτει από ένα zero-trust μοντέλο το οποίο παρέχεται με ενοποιημένη ασφάλεια, επιτρέπει στις εταιρείες να εκπληρώσουν την υπόσχεση του υβριδικού γραφείου ενώ διαχειρίζονται παράλληλα τους κινδύνους για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της WatchGuard (www.watchguard.com) για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, καθώς και να εξερευνήσετε τις λύσεις ασφαλείας, από έναν ειδικό στον κυβερνοχώρο.