Βλάσης Αμανατίδης Αρχισυντάκτης IT Security Professional

Παρακολουθώντας τους τελευταίους μήνες, τα δρώμενα στην ευρύτερη αγορά του τομέα των λύσεων και υπηρεσιών ψηφιακής ασφάλειας στη χώρα μας, θα λέγαμε ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο αρκετών και σημαντικών ανακατατάξεων.
Ξεκινώντας φυσικά από τις δυο σημαντικές εξαγορές εταιριών και συγκεκριμένα, την εξαγορά της ENCODE από την OBRELA και από την πιο πρόσφατη εξαγορά της NETBULL από την ADCOM, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η ενδυνάμωση των εταιριών διαχείρισης κινδύνων στο κυβερνοχώρο με έδρα την Ελλάδα, μπορεί να ενισχύσει ακόμα περισσότερο και στη δραστηριοποίηση τους στο εξωτερικό που ήδη υπάρχει σε πολύ μεγάλο βαθμό όπως γνωρίζουμε.

Η συνένωση δυνάμεων και επιχειρησιακών συνεργειών στον κλάδο των υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας έχει στόχο προφανώς να αντιμετωπίσει τις συνεχείς αυξανόμενες απαιτήσεις που προκύπτουν, τόσο ποσοτικά, όσο και ποιοτικά.

Τον ίδιο στόχο φυσικά έχει και η προσθήκη πολλών έμπειρων αλλά και νέων στελεχών στις ομάδες των πολυεθνικών κατασκευαστών αλλά και των εταιριών υπηρεσιών που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες σε όλα τα επίπεδα.

Ο τρίτος πόλος αλλαγών του πρώτου εξαμήνου αφορά αρκετές νέες συνεργασίες διανομών  λύσεων κυβερνοασφάλειας, για τις οποίες σας έχουμε ενημερώσει σχετικά.

Αυτές οι αλλαγές και φυσικά όλες οι νεότερες εξελίξεις στο Cyber Security, σχετικά με τις προκλήσεις, τις νέες στρατηγικές, τις τεχνολογίες και τον κομβικό ρόλο του ανθρώπινου παράγοντα, θα αποτυπωθούν στο φετινό Infocom Security. Η μεγαλύτερη εκδήλωση στην Ελλάδα για την Ασφάλεια Πληροφοριών που διοργανώνει η Smart Press με πυλώνα το περιοδικό IT Security Professional, επιστρέφει μετά από 3 χρόνια, σε φυσική μορφή στις 6 & 7 Ιουλίου 2022 στο Divani Caravel Hotel στην Αθήνα και αναμένεται να αποτελέσει το γεγονός της χρονιάς στο κλάδο.
Επιπρόσθετα, από το σημαντικό συνεδριακό του κομμάτι, το Infocom Security θα εξελιχθεί στον εκθεσιακό του χώρο, ως το σημείο συνάντησης της μεγάλης κοινότητας των στελεχών και επαγγελματιών IT – και φυσικά της αγοράς του τομέα των τεχνολογικών λύσεων και υπηρεσιών Ψηφιακής Ασφάλειας – που θα έχουν μετά από καιρό ευκαιρίες δικτύωσης και επαγγελματικών συναντήσεων.
Θα είναι χαρά μας να σας συναντήσουμε εκεί !

Βλάσης Αμανατίδης