Το ISACA Athens Chapter διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το ετήσιο συνέδριο του στις 25 Οκτωβρίου 2023, με θέμα “Back to digital life, back to virtual reality“. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με φυσική παρουσία 350 συμμετεχόντων στην αίθουσα Φάρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και μεταδόθηκε διαδικτυακά με συμμετοχή περισσότερων από 500 θεατών από 180 χώρες. Το συνέδριο απευθύνθηκε σε επαγγελματίες της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, του IT auditing και Assurance, των αναδυόμενων τεχνολογιών καθώς και σε στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών που ενδιαφέρονται για την ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο και την εγκαθίδρυση της ψηφιακής εμπιστοσύνης.


Οι παρουσιάσεις που έλαβαν χώρα έγιναν από τους κορυφαίους επαγγελματίες του ISACA από το εξωτερικό. Μαζί μας στο All Star Team (“ISACA Legends”) ήταν τρία μέλη του ISACA Hall of Fame (Allan Boardman, Tichaona Zororo και Arnulfo Dominguez). Επιπλέον, ενθουσίασαν το κοινό με τις παρουσιάσεις τους οι Ramses Gallego, Mark Thomas, Bruno Horta Soares, Sanja Kekic, Bjorn Watne, Uros Zust και Rolf Von Roessing. Κεντρικός παρουσιαστής ήταν ο Roger Gallego, αδελφός του Ramses, που απέδειξε ότι δύο Gallegos είναι πάντα καλύτεροι από έναν!

Σημαντικές ομιλίες ήταν των Χρήστου Δημητριάδη, ISACA Chief Global Strategy Officer και του Αθανάσιου Κοσμόπουλου, Data Protection Officer του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το συνέδριο άνοιξε ο Πρόεδρος του Athens Chapter Νικος Δράκος και ο CEO του ISACA International Erik Prusch. O τελευταίος ανέφερε ότι συνέδρια τέτοιου επιπέδου αποδεικνύουν γιατί το ISACA Athens Chapter είναι πρωτοπόρο στον ISACA παγκοσμίως.

Οι χορηγοί του συνεδρίου KPMG, PWC, Cosmote, Viva και Cyber Noesis/R2D2 συμμετείχαν με παρουσιάσεις υψηλής ποιότητας και προστιθέμενης αξίας, ισάξιες αυτών των ISACA Legends! Οι ενότητες του συνεδρίου που καλύφθηκαν και σε αντίστοιχα roundtables καθώς και σε ένα ask-me-anything session, ήταν οι εξής:

  • Digital trust: Οι συμμετέχοντες έμαθαν για τελευταίες εξελίξεις στην ψηφιακή εμπιστοσύνη, όπως η χρήση της τεχνολογίας blockchain και των NFT για τη δημιουργία νέων εμπειριών στον ψηφιακό κόσμο.
  • Cybersecurity: Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις τελευταίες απειλές στον κυβερνοχώρο και τις βέλτιστες πρακτικές για την προστασία των συστημάτων και των δεδομένων τους στον ψηφιακό κόσμο.
  • IT Audit and Assurance: Οι συμμετέχοντες έμαθαν για τα πρότυπα και τις διαδικασίες που χρησιμοποιούνται για την αξιολόγηση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας των συστημάτων πληροφορικής στον ψηφιακό κόσμο.
  • Emerging technologies and AI: Οι συμμετέχοντες εξοικειώθηκαν με τις τελευταίες τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση και τον τρόπο με τον οποίο αυτές επηρεάζουν την ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο.

Την ημέρα έκλεισε ο δημοφιλής stand-up comedian Γιώργος Χατζηπαύλου, προσφέροντας το απαραίτητο γέλιο για το κοινό. Επιπλέον πληροφόρηση για το συνέδριο μπορείτε να βρείτε στο ISACAAthensConference.gr

Σας περιμένουμε όλους και όλες στο επόμενο συνέδριο και εκδηλώσεις του ISACA Athens Chapter. Όπως είπαν όλοι οι σύνεδροι, “ο πήχης είναι πλέον ψηλά”!

Το ISACA είναι ένας διεθνής οργανισμός που προωθεί την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και την ακεραιότητα των συστημάτων πληροφορικής. Ο οργανισμός έχει περισσότερα από 140.000 μέλη σε 180 χώρες.

Νίκος Δράκος, Πρόεδρος του ISACA Athens Chapter