Η κακή ποιότητα του ασύρματου σήματος είναι σύνηθες φαινόμενο στην Ευρώπη. Μια πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία, από την εταιρεία ερευνών GfK έδειξε ότι τέσσερις στους δέκα Γερμανούς έχουν κακή ή και καθόλου λήψη Wi-Fi σε ορισμένα δωμάτια στο σπίτι τους.

 

Ένα χρόνο πριν, η devolo είχε ξεκινήσει μια εκτεταμένη εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού σχετικά με την ευρέως διαδεδομένη αδυναμία του Wi-Fi, δίνοντας συμβουλές στους χρήστες, αλλά και ενημερώνοντάς τους για τις πιθανές αιτίες αδυναμίας του ασύρματου δικτύου τους. Η εταιρεία προχωρά τώρα ένα βήμα παραπέρα, δημιουργώντας την πρώτη παγκοσμίως on-line γραμμή επίλυσης προβλημάτων που αφορούν στο ασύρματο οικιακό δίκτυο. Η εφαρμογή είναι άμεσα διαθέσιμη στο www.wifi-therapy.gr και οι χρήστες μπορούν να βρουν εντελώς δωρεάν, όλο το 24ώρο, συμβουλές για την καλύτερη λήψη του σήματος Wi-Fi , ένα λεπτομερές λεξικό για το Wi-Fi, καθώς και πολλές χρήσιμες και εφαρμόσιμες συμβουλές για ένα υγιές ασύρματο οικιακό δίκτυο. Στο επίκεντρο της δωρεάν αυτής υπηρεσίας,  είναι μία πολύ εύκολη διαδικασία διαγνωστικού ελέγχου της κατάστασης του ασύρματου οικιακού του χρήστη, ο οποίος λαμβάνει ένα αναλυτικό report αλλά και τα κατάλληλα βήματα για να πετύχει τέλειο ασύρματο σήμα στο οικιακό δίκτυο.

Αδυναμία ασύρματου σήματος

Οι χρήστες ασύρματου οικιακού δικτύου εξακολουθούν να επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από την ανεξέλεγκτη εδώ και χρόνια αδυναμία του σήματος. Μία πρόσφατη έρευνα της εταιρείας GfK έδειξε ότι στη Γερμανία το 42% των ερωτηθέντων σε ορισμένες περιοχές είχαν φτωχό ή καθόλου ασύρματο σήμα στο σπίτι. Εάν μάλιστα δεν συνυπολογιστούν στο σπίτι οι άνθρωποι που σκόπιμα δεν χρησιμοποιούν το Wi-Fi, η εικόνα επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο φτάνοντας στο 44,5%.

Πρώτη γραμμή επίλυσης προβλημάτων ασύρματου δικτύου στο σπίτι

Η devolo πιστή στη δέσμευσή της για την αντιμετώπιση του ασύρματου σήματος σε οικιακά δίκτυα δημιουργεί την πρώτη on line γραμμή βοήθειας μέσα από μια μοναδική ιστοσελίδα πρώτων βοηθειών που αναλύει τα συμπτώματα της αδυναμίας και δίνει δωρεάν συμβουλές επίλυσης. Στη διεύθυνση Σφάλμα! Η αναφορά της υπερ-σύνδεσης δεν είναι έγκυρη. από την devolo ένα ευρύ φάσμα από συμβουλές και λύσεις για το χρήστη, αλλά και ένα αναλυτικό λεξικό τεχνικών όρων που αφορούν στην ασύρματη δικτύωση. Με αυτήν τη νέα υπηρεσία, η devolo θέτει τις βασικές αρχές στην επίλυση των προβλημάτων των χρηστών ασύρματων δικτύων επεκτείνοντας έτσι περαιτέρω το φάσμα των υπηρεσιών της. Το www.wifi-therapy.gr λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως καθημερινά, έτσι ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα όλες οι περιπτώσεις των χρηστών ακόμη και τα σαββατοκύριακα.

Σημαντικές διαγνώσεις μέσα από τη γραμμή επίλυσης προβλημάτων ασύρματου δικτύου

Η γραμμή επίλυσης προβλημάτων ασύρματων δικτύων διαγιγνώσκει τεκμηριωμένα όλα τα συμπτώματα αδυναμίας του σήματος ασύρματου δικτύου του χρήστη και δημιουργεί μια ουσιαστική διάγνωση, δίνοντας ταυτόχρονα και τη λύση του προβλήματος. Η διαδικασία διάγνωσης περιλαμβάνει μία εις βάθος έρευνα της κατάστασης του χώρου όπου βρίσκεται εγκατεστημένο το ασύρματο δίκτυο, καθώς και των ασύρματων συσκευών που χρησιμοποιούνται, αλλά και οι γενικές συνήθειες που έχει ο χρήστης στο Internet. Στη συνέχεια, ο χρήστης λαμβάνει μία εξατομικευμένη «συνταγή» που ο ίδιος μπορεί να εκτελέσει πηγαίνοντας σε έναν αξιόπιστο αντιπρόσωπο της επιθυμίας του. Η devolo υποστηρίζει τους χρήστες όσων αφορά στην αδυναμία του ασύρματου οικιακού δικτύου ξεκινώντας από την αρχική διάγνωση μέχρι και την τελική επίλυση του προβλήματος.

Κατανόηση της αδυναμίας ασύρματου σήματος

Η γραμμή επίλυσης προβλημάτων ασύρματων δικτύων εξηγεί επίσης και τα τυχόν αίτια της αδυναμίας του ασύρματου σήματος. Έτσι μπορεί για παράδειγμα να δημιουργηθεί πρόβλημα στο σήμα, ακόμη και με τη χρήση ενός και μόνο σημείου ασύρματης πρόσβασης (συνήθως ο DSL router). Smartphone, tablet και notebook έχουν μόνο πολύ κοντά στο router, άριστη λήψη σήματος, ενώ αν απομακρυνθούμε λίγο αρχίζουν ήδη τα πρώτα συμπτώματα ασθενούς λήψης. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο χρήστης μπορεί να καταφύγει σε πολύ απλές λύσεις στο σπίτι όπως για παράδειγμα, με τη απλή ρύθμιση του router, τοποθετώντας τον σε μια άλλη, πιο υπερυψωμένη θέση.

Το τέλειο ασύρματο δίκτυο στο σπίτι με την devolo WiFi Move Technology

Για πιο σοβαρές περιπτώσεις αδυναμίας του ασύρματου σήματος, η σωστή φαρμακευτική αγωγή είναι κρίσιμη: Το dLAN ® 500 WiFi της devolo παρέχει ένα αποτελεσματικό αντίδοτο στην αδυναμία του ασύρματου σήματος. Το συμπαγές σημείο πρόσβασης παρέχει γρήγορο ασύρματο δίκτυο στο σπίτι και μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού, λόγω των διαστάσεών του. Σε μεγάλα ή και πολυώροφα σπίτια μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει περισσότερους από έναν προσαρμογείς dLAN 500 WiFi και σε συνδυασμό να παρέχουν την καλύτερη ασύρματη σύνδεση στο Internet σε κάθε δωμάτιο. O devolo dLAN 500 AV Wireless+ έχει σχεδιαστεί ως μια ισχυρή εναλλακτική λύση αντιμετώπισης έντονων προβλημάτων λήψης ασύρματου σήματος και μπορεί να συνδυαστεί με τον dLAN 500 WiFi. Και τα δύο αυτά προϊόντα της devolo θα θεραπεύσουν άμεσα τις αδυναμίες του ασύρματου δικτύου.

Σε ετοιμότητα όποτε το έχει ανάγκη ο χρήστης: Η γραμμή επίλυσης προβλημάτων ασύρματων δικτύων της devolo λειτουργεί συνεχώς και αδιαλείπτως στη διεύθυνση   www.wifi-therapy.gr

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την devolo και τα τρέχοντα προϊόντα της θα βρείτε στη σελίδα της εταιρείας στο http://www.devolo.gr