Η EMC Corporation παρουσίασε μια μεγάλη γκάμα νέων προϊόντων hardware και software, τα οποία επιτρέπουν στους πελάτες της να προχωρήσουν στην ανάπτυξη νέων αρχιτεκτονικών Protection  Storage, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις σημερινές και τις μελλοντικές προκλήσεις στον τομέα της προστασίας των δεδομένων τους. Τέτοιες λύσεις έχουν αναπτυχθεί για όλες τις δημοφιλείς σειρές προϊόντων της EMC, όπως οι κορυφαίες οικογένειες προϊόντων Data Domain, Avamar, NetWorker και Mozy.

Συχνά, οι υπεύθυνοι backup καλούνται να αντιμετωπίσουν την πίεση διαφορετικών ομάδων χρηστών, όπως οι owners μιας εφαρμογής, οι διαχειριστές των server (εικονικών ή μη) και οι διαχειριστές των συστημάτων αποθήκευσης. Πολλοί χρήστες, στην προσπάθειά τους για μεγαλύτερη ορατότητα και καλύτερο έλεγχο των λύσεων που χρησιμοποιούν για την προστασία των συστημάτων τους, οδηγούνται στην υλοποίηση των δικών τους λύσεων.  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια “τυχαία αρχιτεκτονική (accidental architecture)”, στην οποία περιλαμβάνονται αποσπασματικές λύσεις και διαδικασίες data protection, για τις οποίες συχνά κανείς δεν γνωρίζει ποιος είναι υπεύθυνος.

Με τη σημερινή ανακοίνωση, η EMC παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη σειρά λύσεων οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στους υπεύθυνους backup να ξεφύγουν από το χάος της ΅τυχαίας αρχιτεκτονικήςΆ, υιοθετώντας μια πολύ πιο αποτελεσματική αρχιτεκτονική Protection Storage.  Οι βασικές αρχές του EMC Protection Storage Architecture είναι οι εξής:

 

  • ProtectionStorage: Σημείο αναφοράς για κάθε αρχιτεκτονική αυτού του τύπου είναι ένα σύστημα αποθήκευσης, βέλτιστο από πλευράς κόστους και χωρητικότητας, το οποίο μπορεί να παρέχει την απαραίτητη προστασία των δεδομένων που προκύπτουν από λειτουργίες disaster recovery, backup και archive. 
  • DataSourceIntegration: Αξιοποιεί τα optimized data flows και άλλες πηγές εισαγωγής δεδομένων (hypervisor, application και storage layer) ώστε να καλύπτει κάθε χρήστη σε επίπεδο επιδόσεων και ορατότητας.
  • DataManagementServices:  Ένας κατάλογος με όλα τα data copies συν τα εργαλεία reporting και ανάλυσης που απαιτούνται για λόγους συμμόρφωσης (compliance).

 

Τα κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά

 

  • Νέα μεσαία συστήματα DataDomain: Tα νέα συστήματα Data Domain DD2500, DD4200, DD4500 και DD7200 προσφέρουν τις επιδόσεις και την επεκτασιμότητα που χρειάζεστε προκειμένου να συγκεντρώσετε όλα τα backup και archive data σε μία οικονομική και εύχρηστη πλατφόρμα προστασίας. Τα νέα αυτά συστήματα της μεσαίας κατηγορίας είναι μέχρι 4x πιο γρήγορα και 10x πιο επεκτάσιμα (scalable) από τα τωρινά συστήματα Data Domain που αντικαθιστούν. Επιπλέον, τα νέα συστήματα είναι σε θέση να υποστηρίζουν 3 φορές περισσότερα data streams (έως 540) από ότι σήμερα, γεγονός που σας επιτρέπει να συγκεντρώσετε σε μία πλατφόρμα το σύνολο των δεδομένων από backup και/ή archive. Τα νέα συστήματα έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα το χαμηλότερο κόστος χρήσης του storage, προσφέροντας μέχρι και 38% χαμηλότερο κόστος ανά gigabyte.

 

  • Ευρύτερη υποστήριξη εφαρμογών Backup και Archive: Ένα στοιχείο κρίσιμο για την επιτυχία του Protection Storage Architecture είναι να πειστούν οι owners των εφαρμογών να το χρησιμοποιούν. Τα συστήματα Data Domain μπορούν πλέον να υποστηρίζουν απευθείας backup από τη σουίτα SAP HANA Studio μέσω NFS – γεγονός που επιτρέπει την επαρκή προστασία των DBAs του SAP HANA, ενώ παράλληλα διατηρείται ο έλεγχος της διαδικασίας backup.  Επίσης, το DD BoostTM for Oracle RMAN μπορεί τώρα να υποστηρίζει εφαρμογές Oracle Exadata και εφαρμογές SAP που τρέχουν σε Oracle – επιτρέποντας ταχύτερες και πιο αποτελεσματικές διαδικασίες backup και disaster recovery για τα DBA. Προκειμένου να εξασφαλιστεί υποστήριξη για μεγαλύτερη γκάμα εφαρμογών archive storage, τα νέα συστήματα Data Domain μπορούν πλέον να λειτουργούν απρόσκοπτα σε περιβάλλοντα OpenText, IBM και Dell. Με τις νέες αυτές προσθήκες, τα συστήματα Data Domain μπορούν να υποστηρίζουν περισσότερα από 20 προϊόντα για file, email, SharePoint, content management και database archiving.

 

  • Βελτιωμένη σουίτα DataProtection: Το ΕMC Avamar® 7 επιτρέπει πλέον σε όλα τα κύρια workloads ενός data center να κατευθύνονται προς τα συστήματα Data Domain, συμπεριλαμβανομένου του file system και των NAS/NDMP backups. Με την προσθήκη αυτή, όλα τα κρίσιμα workloads ενός κέντρου μπορούν πλέον να προστατεύονται από τη συνδυαστική αυτή λύση. Χάρη στη νέα λειτουργία VM Instant Access, η οποία επιτρέπει σε ένα VM να κάνει boot από κάποιο σύστημα Data Domain και να τίθεται σε πλήρη λειτουργία σε λιγότερο από δύο λεπτά, το Avamar ενισχύει ακόμη περισσότερο την ηγετική του θέση σε περιβάλλον εικονικών υποδομών. Επίσης, το νέο VMware vSphere web client επιτρέπει στους υπεύθυνους συστημάτων VMware να διαχειρίζονται τις λειτουργίες Avamar backup και recovery κατευθείαν μέσα από το περιβάλλον εργασίας που χρησιμοποιούν.

 

 

Το EMC NetWorker® 8.1 διαθέτει νέα ενσωματωμένη εφαρμογή διαχείρισης snapshot, με καινούριο wizard-based περιβάλλον εργασίας, λειτουργία auto-discovery, και έξυπνη εκχώρηση αποθηκευτικού χώρου για τα snapshot. Η δυνατότητα ενοποίησης με τα συστήματα Data Domain γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, χάρη στην υποστήριξη του Data Domain Boost πάνω από Fibre Channel. Έτσι, έχουμε 50% πιο γρήγορα backups και 2.5x πιο γρήγορα restores σε σχέση με τα VTL-based configurations. Τέλος, πλήρως ανανεωμένο είναι και το NetWorker σε σχέση με την υποστήριξη VMware, καθώς αξιοποιεί τα Avamar technology services.

 

  • Νέα λειτουργία CloudBackup: Το Μozy by EMC κάνει πιο εύκολο το cloud backup, βοηθώντας παράλληλα να μειωθεί το κόστος και η πολυπλοκότητά του. Το νέο ενσωματωμένο Active Directory μειώνει το διαχειριστικό φορτίο που προκαλεί η δημιουργία ξεχωριστών user accounts και βοηθά το self-service, με αποτέλεσμα σημαντικά χαμηλότερο κόστος χρήσης (TCO). Χάρη στην απλοποιημένη διαχείριση του storage μπορούμε να έχουμε νέα storage pools χωρίς να είναι απαραίτητο να παρακολουθούμε τα storage quotas σε επίπεδο server. Τέλος, με το keyless activation επιταχύνεται η διαδικασία provisioning των νέων χρηστών, με προφανή οφέλη σε επίπεδο scalability.

 

Σχόλια Πελατών

 

Mike Strenge, Αντιπρόεδρος, Information Technology, Great Western Bank

 

Μέχρι τώρα, στη Great Western Bank καταβάλλαμε μεγάλη προσπάθεια μόνο και μόνο για να ικανοποιούμε τα SLAs σχετικά με το backup και την ανάκτηση δεδομένων, ενώ επίσης ανησυχούσαμε για το κατά πόσο μπορούσαμε να ανακτήσουμε συστήματα και δεδομένα μετά από μια ενδεχόμενη καταστροφή χωρίς να υπάρξει επίπτωση στις δραστηριότητες της τράπεζας. Οι λύσεις της EMC για την προστασία των δεδομένων απάντησαν στις περισσότερες από αυτές τις ανησυχίες μας, και παράλληλα έδωσαν στους υπεύθυνους ΙΤ τη δυνατότητα να αποκτήσουν έναν πιο στρατηγικό ρόλο στο επιθετικό πρόγραμμα εξαγορών που ακολουθούμε. Η σουίτα της EMC συνδυάζει software και hardware προκειμένου να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις προστασίας, και προσφέρει μεγάλη ευελιξία και πληθώρα επιλογών, οι οποίες μας επιτρέπουν να κτίσουμε τη στρατηγική μας στον τομέα της προστασίας των δεδομένων χωρίς να είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε κάποιο συμβιβασμό.

 

Σχόλια Αναλυτών

 

Robert Amatruda, ΔιευθυντήςΕρευνών, Data Protection and Recovery, IDC

 

“Οι οργανισμοί οφείλουν να έχουν διαμορφώσει μια αποτελεσματική στρατηγική για την προστασία των δεδομένων και των συστημάτων τους, πριν προχωρήσουν σε ριζικές αλλαγές των επιχειρηματικών τους στόχων και του μοντέλου ΙΤ που ακολουθούν.  Η σειρά των λύσεων που παρουσιάζει η EMC για την προστασία δεδομένων συνδυάζουν υπάρχοντα προϊόντα αποδεδειγμένης αξιοπιστίας με νέες λειτουργίες και τεχνικά χαρακτηριστικά, επιτρέποντας  στους πελάτες να απαλλαγούν από ξεπερασμένα εργαλεία και διαδικασίες backup, υιοθετώντας μια πιο ευέλικτη και ολιστική προσέγγιση.”

 

Σχόλια στελεχών της EMC

 

Guy Churchward, Πρόεδρος, Backup Recovery Systems, EMC

Η καλύτερη στρατηγική, αν θέλουμε να διασφαλίσουμε την αποτελεσματική προστασία των δεδομένων ενός οργανισμού, είναι η ανάπτυξη του Protection Storage Architecture, η οποία έρχεται να βάλει τέλος στον ΅τυχαίο σχεδιασμόΆ , δηλαδή στην υιοθέτηση μεμονωμένων λύσεων για την εκ των υστέρων αντιμετώπιση διαφορετικών προβλημάτων, και την εφαρμογή κλειστών ή ΅one size fits allΆ προϊόντων data protection που κοστίζουν ακριβά, ενώ είναι δύσκολα στη διαχείριση και τη βελτιστοποίηση.  Τα προϊόντα που παρουσιάζουμε σήμερα ανοίγουν το δρόμο στους πελάτες μας που θέλουν να συμμαζέψουν τα προϊόντα και τις λύσεις που χρησιμοποιούν σήμερα για την προστασία των δεδομένων τους, και τους δίνουν τη δυνατότητα να είναι προετοιμασμένοι για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε δυσκολίας συνοδεύει το μετασχηματισμό των υποδομών ΙΤ που διαθέτουν.

 

 

Διαθεσιμότητα

 

Όλα τα νέα προϊόντα της EMC για την προστασία δεδομένων θα είναι γενικώς διαθέσιμα το τρίτο τρίμηνο του 2013. Την ίδια περίοδο θα είναι διαθέσιμα και μέσω των πακέτων VSPEXTM Proven Infrastructures.