Η EMC Corporation παρουσίασε το νέο πρόγραμμα EMC® Business Partner Program (BPP), προσφέροντας στους συνεργάτες της από ολόκληρο τον κόσμο ένα ενιαίο πλαίσιο, στη βάση του οποίου ενοποιούνται όλα τα παλαιότερα αντίστοιχα προγράμματα για να διαμορφώσουν ένα απλούστερο, περισσότερο προβλέψιμο και πιο επικερδές μοντέλο για κάθε partner. Το πρόγραμμα BPP, ο σχεδιασμός του οποίου έγινε με τη σύμφωνη γνώμη των EMC partners, προσφέρει περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερη ευελιξία, ενώ παράλληλα επιτρέπει την πρόσβαση σε περισσότερες υπηρεσίες και λύσεις της EMC. Έτσι, οι συνεργάτες της εταιρείας θα μπορούν  πλέον να παίξουν αποφασιστικό ρόλο τόσο στη 2η Πλατφόρμα του ΙΤ, όσο και στην 3η , η οποία αρχίζει να αναδύεται μέσα από τη σύγκλιση των ισχυρών τάσεων της κοινωνικής δικτύωσης, του mobile, του cloud και των Big Data.

 

 

Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα BPP, οι partners θα μπορούν να επιλέξουν την κατηγορία (tracks) της συνεργασίας που ταιριάζει καλύτερα στις στρατηγικές τους επιδιώξεις. Πιο συγκεκριμένα, το BPP περιλαμβάνει τις κατηγορίες EMCresell, distribution, cloudserviceprovider, systemintegratorκαι outsourcer, καθώς επίσης και το πρόγραμμα RSA® SecurWorldTM. Οι συνεργάτες που δραστηριοποιούνται σε περισσότερες κατηγορίες θα έχουν την ευελιξία να μεταφέρουν τα χρήματα και τις εκπαιδευτικές μονάδες (training credits) που κερδίζουν από μία κατηγορία σε κάποια άλλη, ώστε να μπορούν να μειώσουν τα κόστη τους και να ανοιχτούν σε νέα πεδία συνεργασίας με την EMC.

  

Για τους partners που συμμετέχουν στα αντίστοιχα προγράμματα της VMware, της Pivotal, της RSA και της VCE, η EMC προσφέρει κοινές (cross-program) εκπαιδευτικές μονάδες ώστε να μειώνεται σημαντικά το κόστος για την πιστοποίηση της επάρκειας των πωλητών και των τεχνικών τους. Η EMC θα δώσει επίσης τη δυνατότητα σε όσους partners καλύπτουν τις σχετικές προδιαγραφές, τη δυνατότητα να μεταπωλούν σύνθετες λύσεις οι οποίες θα βασίζονται σε συνδυασμούς τεχνολογιών της EMC, της VMware, της Pivotal και της VCE.

 

Απλό, προβλέψιμο και επικερδές πρόγραμμα

 

Οι πρόσφατες ανακοινώσεις περιλαμβάνουν τα εξής:

 

Εξειδικευμένεςλύσεις (Purpose-Built Solutions)

 

  • Το νέο πρόγραμμα EMC partner έχει σχεδιαστεί με στόχο να δημιουργεί ακόμη περισσότερες ευκαιρίες για την πώληση λύσεων και υπηρεσιών EMC. Οι συνεργάτες θα έχουν πρόσβαση σε πέντε νέες εξειδικευμένες λύσεις, ώστε να αποκτήσουν μεγαλύτερη εμπλοκή στο χώρο του cloud, των Big Data και της ασφάλειας. Παράλληλα, η EMC, στο πλαίσιο του ΒΡΡ, δημιουργεί νέα Solution Centers μαζί με συνεργάτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Business Partner όπου θα προβάλλονται οι λύσεις αυτές είτε on premise ή μέσω cloud.

 

Συμβουλευτικές Υπηρεσίες

 

  • Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η EMC προσφέρει στους συνεργάτες τη δυνατότητα να πωλούν μια μεγάλη γκάμα συμβουλευτικών υπηρεσιών, αξιοποιώντας τους κορυφαίους επαγγελματίες, μεθοδολογίες και πρακτικές του χώρου, ενώ καθιερώνει ακόμη περισσότερα κίνητρα υψηλής απόδοσης, ώστε να αναγνωρίζεται και να ανταμείβεται η προσπάθεια εκείνων που πετυχαίνουν τις υψηλότερες πωλήσεις υπηρεσιών.

 

Πρόγραμμα εκπτώσεων (Rebates)

 

  • Tο πρόγραμμα Business Partner προβλέπει περισσότερο σαφή και γενναία κίνητρα (rebates) για τους resell partners. Οι Solution Provider partners θα μπορούν πλέον να κερδίζουν rebates με κάθε πώληση προϊόντων, λογισμικού και υπηρεσιών EMC, ξεκινώντας από το πρώτο ευρώ και πετυχαίνοντας μεγαλύτερο ποσοστό rebates ανάλογα με τις πωλήσεις τους. Αυτό μεταφράζεται σε ένα πιο απλό, πιο προβλέψιμο και πιο επικερδές για τους συνεργάτες πρόγραμμα.  Για τους Solution Providers καθιερώνεται επίσης μια νέα κατηγορία Platinum, στην οποία θα συμμετέχουν οι συνεργάτες που καταφέρνουν να αριστεύσουν (expert levels of accreditation and certification) στους τομείς του resale, του design και της υλοποίησης λύσεων EMC.

 

Ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή των συνεργατών EMC

 

Επεκτείνοντας το οικοσύστημά της, η ΕΜC ανακοίνωσε επίσης τα εξής:

 

Νέα Cloud Service Provider Offerings

 

  • Καθώς η αγορά αποκτά νέα δυναμική μέσα και από την υιοθέτηση του cloud, η EMC διαπιστώνει δραστική αύξηση του αριθμού των Cloud Service Providers (CSPs) σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αγοράς, αλλά και για να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για τους συνεργάτες της, η EMC δίνει στους CSPs τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν εργαλεία όπως το Cloud Service Provider Bid Desk, μια κορυφαία υπηρεσία ανάπτυξης λύσεων της EMC, και το Cloud Partner Connect Program, μέσω του οποίου η EMC φέρνει σε επαφή resell partners με CSPs, προκειμένου να προωθήσουν τη δική τους λύση private, public και hybrid cloud (με χρήση του ονόματος EMC ή κάτω από λευκή ετικέτα).

 

Partner Solution Innovation Center

 

  • Η EMC ανακοίνωσε επίσης της δημιουργία ενός νέου κέντρου καινοτομίας (Partner Solution Innovation Center) για τους Global Alliancepartners.  Tο κέντρο, το οποίο βρίσκεται στην Ινδία, θα φιλοξενεί εξειδικευμένους τεχνικούς οι οποίοι θα συνεργάζονται με τους Global Alliance partners προκειμένου να τους βοηθούν να σχεδιάζουν μοναδικές λύσεις για κάθε κλάδο, αξιοποιώντας τις κατάλληλες τεχνολογίες των εταιρειών του ομίλου EMC. Με τις λύσεις αυτές οι συνεργάτες θα μπορούν να καλύπτουν καλύτερα τις ανάγκες των πελατών τους και να δημιουργούν καινούριες επιχειρηματικές ευκαιρίες για τους ίδιους.

 

Κορυφαία προϊόντα και λύσεις Storage & Data Protection, αποκλειστικά μέσω των EMC Channel Partners

 

Η EMC συνεχίζει να καινοτομεί παρουσιάζοντας κορυφαία προϊόντα τα οποία προσφέρονται αποκλειστικά μέσω των συνεργατών της.  Το νέο VNXe®3200 είναι ένα ισχυρό, εύχρηστο hybrid storage array το οποίο έχει βελτιστοποιηθεί για την τεχνολογία Flash και μπορεί να εγκατασταθεί σε μερικά λεπτά.  

 

Το EMC Data Domain® DD2200 deduplication storage δημιουργεί νέα πρότυπα για το επίπεδο προστασίας που παρέχουν τα συστήματα storage της εισαγωγικής κατηγορίας, καθώς το – πληρέστατο από πλευράς λειτουργιών – σύστημα Data Domain έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις ανάγκες των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Ο συνδυασμός του DD2200 με την EMC Data Protection SuiteTM δίνει στους πελάτες τη δυνατότητα να έχουν μια βέλτιστη – και ενοποιημένη – λύση EMC για τις ανάγκες backup και αρχειοθέτησης των δεδομένων τους.  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του συστήματος DD2200, σας παρακαλούμε να διαβάσετε το σχετικό άρθρο στο Pulse.

 

Νέες και βελτιωμένες επιλογές VSPEX

 

Βασιζόμενη στην επιτυχία των λύσεων VSPEX®, η EMC προχωρά στην παρουσίαση 11 νέων VSPEX configurations, τα οποία θα είναι διαθέσιμα εντός του μήνα. Στα νέα αυτά πρότυπα αναφοράς το  storage layer των υποδομών VSPEX αποκτά ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία, καθώς μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 αναμένεται να προστεθούν οι επιλογές all-flash και software-defined storage.

 

Σχόλια αναλυτών

 

 Tiffani Bova, Αντιπρόεδρος στη Gartner

 

Ο κ. Tiffani Bova, Αντιπρόεδρος στη εταιρεία αναλυτών Gartner, στην μελέτη με τίτλο “Tech Go-to-Market: Providers Must Adjust Their Channel Programs as Partners Take to the Cloud” που δόθηκε στη δημοσιότητα το Μάιο του 2013 σημείωσε τα εξής:  «Το παραδοσιακό σύστημα των συνεργατών τεχνολογίας (technology channel) βρίσκεται εν μέσω μιας μεγάλης αναδιοργάνωσης, μοχλό της οποίας αποτελούν οι πελάτες αλλά και οι επενδύσεις των εταιρειών ΙΤ στα cloud services. Οι αποφάσεις που παίρνουν τώρα οι υπεύθυνοι για τις πωλήσεις και τα δίκτυα διανομής θα επηρεάσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα τις σχέσεις των εταιρειών με τους συνεργάτες τους, καθώς και την απόδοση των τελευταίων. Η μετάβαση της αγοράς προς το cloud προκαλεί τους παραδοσιακούς παίκτες να προχωρήσουν σε ένα άλλο είδος συνεργασιών».

 

Σχόλια συνεργατών της EMC:

 

Stuart Green, EMC Alliances Director, Computacenter, UK

 

«Η συμμετοχή μας στη διαμόρφωση του νέου προγράμματος EMC Business Partner, μας έδωσε την ευκαιρία να δουλέψουμε μαζί με την EMC προκειμένου να διαμορφώσουμε ένα επιτυχημένο πλαίσιο συνεργασίας με την EMC και τους πελάτες μας. Μέσα σε ένα επιχειρηματικό τοπίο που αλλάζει συνεχώς, η δυνατότητα μας να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να επανεξετάσουν κάθε πλευρά των υποδομών ΙΤ που ήδη διαθέτουν, είναι ζωτικής σημασίας. Το νέο πρόγραμμα της EMC είναι απλό κι ευέλικτο, και μας δίνει τη δυνατότητα να μετασχηματίσουμε το ΙΤ των πελατών μας, με τρόπο που καλύπτει τις σημερινές τους ανάγκες και παράλληλα ανοίγει το δρόμο για το μέλλον».

 

Gary Budzinski, Executive Vice President & General Manager, Global Infrastructure Services, CSC

 

«Η CSC κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της παροχής next-gen υπηρεσιών και λύσεων πληροφορικής. To πρόγραμμα EMC Business Partner δίνει στη CSC τη δυνατότητα να είναι από τους πρώτους που υιοθετούν κάθε νέα τεχνολογία ή προϊόν της EMC, προσφέρει πρόσβαση σε ομάδες εξειδικευμένων τεχνικών, και παράλληλα ανοίγει το δρόμο για την από κοινού εκμετάλλευση νέων επιχειρηματικών ευκαιριών. Η ενίσχυση του προγράμματος της EMC δημιουργεί τα θεμέλια για ριζικές αλλαγές στις επιχειρήσεις και μας βοηθά να σχεδιάσουμε τις υποδομές ΙΤ επόμενης γενιάς που χρειάζονται οι πελάτες μας».

 

 Bob Olwig, Vice President of Business Strategy and Innovation at World Wide Technology

 

 «Η World Wide Technology (WWT) είναι ένας διακεκριμένος systems integrator και πάροχος λύσεων εφοδιαστικής αλυσίδας, ο οποίος ανοίγει νέους δρόμους όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες του αξιολογούν και αξιοποιούν την τεχνολογία ΙΤ. Ως μέλος του προγράμματος EMC Business Partner, η WWT έχει την ευκαιρία να αξιοποιεί την τεχνολογική υπεροχή της EMC, επιλέγοντας μια σειρά κορυφαίων λύσεων και προϊόντων του ομίλου της EMC. Η δυνατότητα πρόσβασης στους ανθρώπους, τα εργαλεία και τα εκπαιδευτικά προγράμματα της EMC, επιτρέπει στη WWT να κτίζει μοναδικές λύσεις που βασίζονται στην τεχνολογία και τη μεθοδολογία της EMC, για να λύσουν με επιτυχία σύνθετα επιχειρηματικά προβλήματα των πελατών μας».

 

Bill Padfield, CEO, Dimension Data Asia Pacific

 

«Ως Dimension Data προσφέρουμε λύσεις δικτύωσης, data centre, ασφαλείας, επικοινωνιών, end-user computing, υπηρεσιών ITaaS και system integration, με στόχο να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να ανταποκριθούν στις επιχειρηματικές προκλήσεις του σήμερα. Το πρόγραμμα EMC Business Partner μας εφοδιάζει με τα εργαλεία και τους πόρους που χρειαζόμαστε προκειμένου να είμαστε αποτελεσματικοί στις λύσεις που προτείνουμε. Η αναβάθμιση του προγράμματος συνεργατών μας προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία και ανταμοιβή, δίνοντας μας έτσι τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται σε νέες αγορές και να αυξήσουμε το μερίδιο μας».

 

Will Knight, Vice President – US Channel Sales, Rackspace

 

«Εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες στρέφονται προς τη Rackspace λόγω της εξειδίκευσης που έχουμε και της ικανότητάς μας να υλοποιούμε την ιδανική για κάθε περίπτωση λύση hybrid cloud και μετασχηματισμού του ΙΤ, σε συνεργασία με την FanaticalSupport®.  Η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα EMC Business Partner μας κάνει περήφανους και παράλληλα, καταδεικνύει τη δέσμευση μας στην επιλογή και την υλοποίηση της κατάλληλης, για κάθε πελάτη, λύσης της EMC».

 

Σχόλιαστελεχώντης EMC:

 

Gregg Ambulos, Senior Vice President, Global Channel Sales, EMC Corporation

 

«Το νέο πρόγραμμα για τους Business Partners έχει σχεδιαστεί με στόχο να δώσει τη δυνατότητα στους, όλο και περισσότερους, συνεργάτες της EMC να αποτελέσουν κινητήριο μοχλό στο ριζικό μετασχηματισμό του ΙΤ, ο οποίος βρίσκεται σήμερα σε εξέλιξη.  Το πρόγραμμα προσφέρει μεγάλη ευελιξία και πολλές επιλογές οι οποίες επιτρέπουν στους συνεργάτες της EMC να προσφέρουν στους πελάτες τους ολοκληρωμένες λύσεις και υπηρεσίες υψηλής αξίας».

 

 Terry Breen, Senior Vice President, Global Strategic Sales, EMC Corporation

 

«Ο αξιόπιστος πάροχος υπηρεσιών cloud και ο αποδεδειγμένης ικανότητας integrator παίζουν ζωτικό ρόλο για τη μετάβαση των πελατών μας στην 3η Πλατφόρμα του ΙΤ. Η αναβάθμιση του μοντέλου συνεργασίας με τους συνεργάτες μας θα μας δώσει τη δυνατότητα να διασφαλίσουμε επιτυχή αποτελέσματα, προς όφελος των πελατών όλων μας».

 

Πρόσθετες πηγές:

 

  • Παρακολουθείστε στο Twitter τις συζητήσεις για την #EMC και το #VSPEX
  • Συνδεθείτε με την EMC μέσω Twitter @EMCVSPEX, @EMCpartners, Facebook, YouTube, LinkedIn και ECN
  • Δείτε περισσότερα νέα της EMC μέσα από το EMC Pulse Blog