Με την φράση: “Uniting Forces, Elevating Cybersecurity”, η PeS Cybersecurity παρουσίασε το όραμά της για την ελληνική αγορά στο πρόσφατο PeS Day Conference.

Η συνεχώς εξελισσόμενη τεχνολογική ανάπτυξη έχει ως αποτέλεσμα και ένα πολυπλοκότερο ψηφιακό τοπίο που ευνοεί τις κακόβουλες ενέργειες. Καθώς τα σημεία σύνδεσης των χρηστών αυξάνονται συνεχώς, οι απειλές γίνονται πιο εξελιγμένες και κατά συνέπεια δυσκολότερες στο να αντιμετωπιστούν.

Η εταιρεία PeS Cybersecurity συνδυάζει την εμπειρία και την καινοτομία. Στηρίζεται στις διακεκριμένες εταιρείες Pylones Hellas και eSafe Solutions. Οι δύο αυτές αξιόπιστες εταιρείες φέρουν δεδομένη τεχνογνωσία και εξειδίκευση μεταξύ άλλων στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Η PeS Cybersecurity έχει ως όραμα να προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες και λύσεις βασιζόμενη σε αυτήν τη τεχνογνωσία και εμπειρία των Pylones Hellas και eSafe Solutions.

Σκοπός είναι η αρχιτεκτονική και η μεθοδολογία που εισηγείται η PeS Cybersecurity στην ελληνική αγορά να βοηθήσει αποτελεσματικά τους επιχειρηματικούς στόχους των εταιρειών που επιδιώκουν τόσο το να μετασχηματίσουν τις υποδομές τους σε ένα νέο ψηφιακό περιβάλλον, όσο και να τις προστατεύσουν από τις ολοένα και αυξανόμενες και εξειδικευμένες απειλές που υπάρχουν στις μέρες μας. 

Συστήθηκε δυναμικά στην Ελληνική αγορά

Στο συγκεκριμένο συνέδριο είχε την ευκαιρία η PeS Cybersecurity να συστηθεί στην ελληνική αγορά αλλά και να συστήσει μερικούς από τους σημαντικούς κατασκευαστές που συνεργάζεται παρουσιάζοντας ένα δείγμα από τις λύσεις με τις οποίες θα ικανοποιεί τις πιο απαιτητικές ανάγκες των πελατών της.

Συγκεκριμένα, οι κοι Εμμανουήλ Νέτος – CEO της PeS Cybersecurity και της Pylones Hellas, Κωνσταντίνος Παπαδάμου, Board Member της PeS Cybersecurity και CΕO της eSafe Solutions και ο κος Σπύρος Ξάφης, Business Development Manager της PeS Cybersecurity, παρουσίασαν τόσο το όραμα της εταιρείας όσο και τους στόχους της, δίνοντας βήμα και στους κορυφαίους κατασκευαστές που παρευρέθηκαν στο συνέδριο για αυτό το σκοπό, να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους.

Για πρώτη φορά, στο πλαίσιο συνεδρίου ενός παρόχου υπηρεσιών, παρευρέθηκαν τόσοι πολλοί και μεγάλοι κατασκευαστές στο χώρο της κυβερνοασφάλειας και μοιράστηκαν τις εμπειρίες που έχουν αποκομίσει τόσο σε επίπεδο έρευνας και ανάπτυξης όσο και από τις πολυάριθμες απαιτητικές υλοποιήσεις που έχουν πραγματοποιήσει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κατασκευαστές για ειδικές απαιτήσεις

Παρουσιάζοντας τις αναβαθμισμένες λύσεις τους, οι κατασκευαστές έδωσαν έμφαση στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση των κυβερνοαπειλών, ικανοποιώντας παράλληλα τις εξειδικευμένες ανάγκες και απαιτήσεις των οργανισμών.

  • Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, η CrowdStrike παρουσίασε μια ενοποιημένη σύγχρονη προσέγγιση στην κυβερνοασφάλεια, εστιάζοντας στην προστασία σε όλα τα επίπεδα – από τις τερματικές συσκευές και την προστασία της ταυτότητας χρήστη έως τις εμπιστευτικές πληροφορίες στις οποίες στηρίζεται η υπόσταση του οργανισμού και τα προσωπικά δεδομένα που επεξεργάζεται.
  • Η Reveal Security μίλησε για την ανίχνευση και την αντιμετώπιση περιπτώσεων όπου ο εσωτερικός χρήστης ή ένας που τον υποδύεται μπορεί να αποτελέσει απειλή για την εταιρεία. Συγκεκριμένα η Reveal, με βάση την ταυτότητα του χρήστη και τα χαρακτηριστικά της θέσης εργασίας του, αναλύει συνεχώς τη συμπεριφορά του μέσω μηχανικής μάθησης και τεχνητής νοημοσύνης για να εντοπίσει τυχόν αποκρίσεις συγκριτικά με το συνήθη και ενδεδειγμένο τρόπο χρήσης των on pre και SaaS εφαρμογών.
  • Η Veriti, με τη σειρά της, εισηγήθηκε την ανάγκη για αυτοματοποίηση της ανίχνευσης και της προληπτικής αντιμετώπισης υψηλού κινδύνου ευπαθειών, με έμφαση στη βελτιστοποίηση των υφιστάμενων μέτρων και πολιτικών ασφαλείας.
  • Επιπλέον, η Island παρουσίασε τον Enterprise Browser, που αποτελεί μία καινοτόμα, αποτελεσματική και ασφαλή προσέγγιση για την καθημερινή πρόσβαση εσωτερικών χρηστών σε εσωτερικές και SaaS εφαρμογές. Η λύση της Island προστατεύει ταυτόχρονα από διαρροή δεδομένων, ενισχύει την αυθεντικοποίηση του χρήστη και τον βοηθά να αποκτά πρόσβαση σε web applications χρησιμοποιώντας διαφορετικά και πολύπλοκα κλειδιά. Τέλος, αποτελεί λύση αντικατάστασης μέρους ή και ολόκληρης της υφιστάμενης υποδομής VDI ενός οργανισμού.
  • Η Feedzai επικεντρώθηκε σε Anti-Fraud και digital trust λύσεις με τις οποίες αναγνωρίζεται μέσα από πανίσχυρα security controls τόσο ο σωστός χρήστης όσο και η ορθή και νόμιμη πρόσβαση και χρήση των εφαρμογών. Αυτό επιτυγχάνεται αναλύοντας βιομετρικά δεδομένα και δεδομένα συμπεριφοράς όπως για παράδειγμα την ταχύτητα και την πίεση πλητρολόγησης στο λάπτοπ ή στο κινητό, αξιοποιώντας ακόμα έναν επιπλέον τρόπο αυθεντικοποίησης του χρήστη.
  • Τέλος, η Rapid7 παρουσίασε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την διαχείριση, ανάλυση και ιεράρχηση των ευπαθειών, καθώς και τον τρόπο που μπορεί κανείς να διαχειριστεί τις απειλές μέσα από τις εμπλουτισμένες πληροφορίες και την εξειδικευμένη ανάλυσή τους. Ανέδειξε την ανάγκη για ενοποιημένη συγκέντρωση αρχείων καταγραφής από τα διαφορετικά επίπεδα και τις επιμέρους λύσεις κυβερνοασφάλειας σε μία ενιαία κονσόλα διαχείρισής τους. Τέλος, τόνισε την σημαντικότητα συνεχούς ανίχνευσης του κώδικα που δημιουργείται από προγραμματιστές πριν ακόμα δημοσιευτεί σε τυχόν πελάτες και χρήστες.

Έναρξη μιας νέας εποχής

Ο κ. Εμμανουήλ Νέτος, Chief Executive Officer της PeS Cybersecurity και της Pylones Hellas αναφέρει σχετικά με την εισαγωγή της PeS Cybersecurity στην αγορά: «H PeS Cybersecurity είναι αποτέλεσμα σύμπραξης της Pylones, όπως την γνωρίζετε όλα αυτά τα χρόνια στην ελληνική αγορά, και της eSafe που παρουσιάζει αντίστοιχη μακροχρόνια εμπειρία, τεχνογνωσία και εξειδίκευση στην κυβερνοασφάλεια στην κυπριακή αγορά. Με την ένωση των δυνάμεων αυτών των δύο οργανισμών στο όνομα της PeS Cybersecurity, εισάγονται πλέον στην εγχώρια αγορά ένα μπουκέτο από εξειδικευμένες και αναβαθμισμένες λύσεις κυβερνοασφάλειας προσαρμοσμένες στις ανάγκες των πελατών».

 «Η πολυετής εμπειρία της eSafe σε αυτά τα εξειδικευμένα προϊόντα cybersecurity στην κυπριακή αγορά πλέον διευρύνεται στην ελληνική αγορά μέσα από την σύμπραξη αυτή και την δημιουργία της PeS Cybersecurity. Μια νέα εποχή καινοτομίας και προηγμένων υπηρεσιών ξεκινά με τη δημιουργία της PeS δίνοντας μία υπόσχεση «να προσφέρουμε στην ελληνική αγορά υπηρεσίες των κορυφαίων εταιρειών του κλάδου της κυβερνοασφάλειας από τους πιο έμπειρους και πιστοποιημένους τεχνικούς»», δηλώνει ο κ. Κωνσταντίνος Παπαδάμου, Board Member της PeS και Chief Operating Officer της eSafe Solutions.

 Τέλος, ο κ. Σπύρος Ξάφης, Business Development Manager της PeS Cybersecurity τονίζει: «Μέσα από το PeS Day Conference αναδείξαμε την ανάγκη για ταχεία αντίδραση των ειδικών απέναντι στους κυβερνοεγκληματίες και προωθήσαμε λύσεις για την ολοκληρωμένη ενσωμάτωση της ασφάλειας και της παρακολούθησης των πληροφοριακών συστημάτων. Δώσαμε έμφαση στην παροχή λύσεων για την πρώιμη ανίχνευση επιθέσεων και την αντιμετώπιση εσωτερικών απειλών και κακόβουλων δραστηριοτήτων. Στόχος ήταν η μείωση του χρόνου και των πόρων που απαιτούνται για τη διαχείριση των κινδύνων ασφαλείας, καθώς και η παροχή γρήγορης και αποτελεσματικής απάντησης σε περιπτώσεις παραβάσεων στην ασφάλεια».

 Συνοψίζοντας, με την ολοκλήρωση της ημερίδας σηματοδοτείται η έναρξη μιας νέας εποχής στον τομέα της κυβερνοασφάλειας στην ελληνική αγορά. Η PeS Cybersecurity εμφανίζεται ως ένας πρωτοπόρος πάροχος εξειδικευμένων λύσεων ασφάλειας, τις οποίες προσφέρουν οι ηγέτες του κλάδου, συνδυάζοντας την εμπειρία και την καινοτομία για την προστασία των επιχειρήσεων στο ψηφιακά μεταμορφωμένο επιχειρηματικό τοπίο.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την PeS Cybersecurity εδώ: https://pes-cybersecurity.gr/