Με δεδομένο ότι μεγάλης κλίμακας διεθνή αθλητικά γεγονότα γίνονται συχνά στόχοι για τους κυβερνοεγκληματίες που αναζητούν τρόπους να προσελκύσουν τους λάτρεις των σπορ, με στόχο να κλικάρουν σε links, να ανοίξουν συνημμένα αρχεία, να επισκεφθούν κακόβουλες ιστοσελίδες, ακόμη και να δίνουν χρήματα για ψεύτικες προσφορές που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς αγώνες,  η  Symantec προσφέρει σε όλους του επισκέπτες και τους λάτρεις των Ολυμπιακών Αγώνων ανά τον κόσμο δωρεάν πρόσβαση στο Norton Mobile Security, διασφαλίζοντας την προστασία τους κατά τη διάρκεια των Αγώνων. Το Norton Mobile Security παρέχει βραβευμένη προστασία από τις κακόβουλες ιστοσελίδες και εφαρμογές, καθώς διαφυλάσσει τις προσωπικές πληροφορίες από απάτες τύπου phishing.

 

Οι λάτρεις των Ολυμπιακών Αγώνων μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν το Norton Mobile Security επιλέγοντας ως χώρα την Ελλάδα στο link http://us.norton.com/stay-safe/promo  και τοποθετώντας τον κωδικό stay_safe_EEC στo τμήμα που αναφέρει το κουπόνι.

 

Επιπρόσθετα, για την χρήση λογισμικού ασφαλείας φορητών συσκευών, η Symantec ενθαρρύνει τους χρήστες να παραμείνουν σε επαγρύπνηση κατά τη διάρκεια των Αγώνων προστατεύοντας τις συσκευές και τις προσωπικές τους πληροφορίες:

 

–          Σκεφθείτε πριν κλικάρετε–  Να είστε προσεκτικοί όταν λαμβάνετε ύποπτα emails και μηνύματα SMS: “Κερδίσατε την Ολυμπιακή Λοταρία! ή “διεκδικείστε τα δωρεάν εισιτήρια σας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες!”. Τέτοιες προσφορές φαίνονται τόσο καλές για να είναι αληθινές και συνήθως έτσι είναι. Πάντα να είστε προσεκτικοί με email που λαμβάνετε από άγνωστους παραλήπτες ή με email που φαίνεται να προσφέρουν κάτι μη ρεαλιστικό.

–          Διασφαλίστε ότι η φορητή σας συσκευή είναι προστατευμένη έτσι ώστε όλες οι προσωπικές πληροφορίες που αποθηκεύονται σε αυτό να είναι ασφαλείς.

–          Να είστε προσεκτικοί με άγνωστες ιστοσελίδες – όταν ψωνίζετε online μέσω φορητής συσκευής, προτιμήστε αξιόπιστα και γνωστά καταστήματα λιανικής πώλησης. Επίσης, εξασφαλίστε ότι οι συναλλαγές σας γίνονται μέσω ασφαλών ιστοσελίδων – αυτό συμβολίζεται μέσω ενός συμβόλου – λουκέτου στον browser.  

–          Μην επιτρέπετε το διαμοιρασμό αρχείων και αποφύγετε να διενεργείτε συναλλαγές onlinebanking και άλλες συναλλαγές οικονομικού περιεχομένου όταν χρησιμοποιείτε δημόσια WiFi hotspots.

–          Κρατήστε το λογισμικό ασφαλείας σας ανανεωμένο και ενεργό – Θυμηθείτε: Οπουδήποτε και αν είστε συνδεδεμένοι, οι φορητές συσκευές είναι ευπαθείς σε πολλές online απειλές παρόμοιες με εκείνες του προσωπικού σας υπολογιστή.

 

Αν χρειάζεστε επιπλέον πληροφορίες ή επιθυμείτε να μιλήσετε με έναν ειδικό της Symantec σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές ασφαλείας και τις κοινές απάτες γύρω από αθλητικά γεγονότα, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.