Η Symantec συμμετείχε στο συνέδριο με θέμα την Πρόληψη της Απάτης, «Fraud Prevention Forum 2013” όπου ο κ. Χρήστος Βεντούρης, senior principal technology consultant παρουσίασε  το θέμα  “User Authentication”.

 

Ο κ. Βεντούρης παρουσίασε τη λύση της Symantec Validation and ID Protection Service (VIP) και τους τρόπους με τους οποίους οι λύσεις authentication προστατεύσουν τα ευαίσθητα εταιρικά δεδομένα μέσω εύκολων στη χρήση και στην εφαρμογή credentials ασφαλείας και ψηφιακών πιστοποιητικών.

 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο κ. Βεντούρης ανέδειξε τις σύγχρονες μεθόδους απειλών και πως αυτές μπορούν να παρεισφρήσουν στο δίκτυο ενός οργανισμού μέσω κλοπής password, κλοπής συσκευών token, μέσω εγκατάστασης malware σε συσκευές ή στον εταιρικό browser. Επίσης, ο κ. Βεντούρης εξήγησε τη σημασία της προστασίας της πρόσβασης στο εταιρικό δίκτυο και στις φορητές συσκευές των στελεχών, καθώς η τάση του Bring Your Own Device (BYOD) έχει ξεκινήσει να υιοθετείται και στην Ελληνική αγορά.

 

“Η Symantec παρέχει ολοκληρωμένη ασφάλεια στο εταιρικό περιβάλλον, βοηθώντας τα στελέχη, τις επιχειρήσεις και τις χώρες να προστατεύουν και να διαχειρίζονται τα εταιρικά δεδομένα τους, έτσι ώστε να μπορούν να εστιάσουν στην πραγματοποίηση των στόχων τους. Το Fraud Prevention Forum στην Ελλάδα, αποτέλεσε το ιδανικό μέρος για να συνομιλήσουμε με στελέχη διαφόρων οργανισμών και να συζητήσουμε για την προστασία της πληροφορίας και τις τάσεις που επικρατούν στην ασφάλεια της πληροφορίας” είπε ο κ. Βεντούρης.

 

Οι λύσεις authentication της Symantec παρέχουν εύκολα, ασφαλή, cloud-based, two-factor user authentication καθώς και υπηρεσίες public key infrastructure (PKI) για την προστασία των online ταυτοτήτων και συναλλαγών μεταξύ πελατών, συνεργατών και στελεχών των επιχειρήσεων.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τις λύσεις της Symantec σχετικά με το Authentication μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: http://www.symantec.com/user-authentication.