Στόχος του Cyber Center είναι η εκπαίδευση του ευρύ κοινού αλλά και σπουδαστών στα βασικά θέματα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο με πρακτικές συμβουλές για την πρόληψη κυβερνοεπιθέσεων

Η Check Point® Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP), κορυφαίος πάροχος λύσεων κυβερνοασφάλειας παγκοσμίως, παρουσίασε σήμερα το Check Point Cyber Center, έναν εκπαιδευτικό κόμβο που εξερευνά την ιστορία και το μέλλον της κυβερνοασφάλειας. Το Cyber Center, που βρίσκεται στα κεντρικά γραφεία της Check Point στο Τελ Αβίβ, περιλαμβάνει βίντεο και εκθέματα σχετικά με το ρόλο της κυβερνοασφάλειας στη διατήρηση της ασφάλειας όλων μας, ενώ παράλληλα εξηγεί πώς και γιατί συμβαίνουν οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.
“Απευθυνόμαστε σε όλα τα τμήματα της κοινωνίας, προσκαλώντας τα να μάθουν περισσότερα για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και να κάνουν τον κόσμο ασφαλέστερο”, δήλωσε ο Gil Shwed, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Check Point Software Technologies. “Αυτό είναι το ταξίδι μας εδώ και 30 χρόνια, ένα κάλεσμα που γίνεται όλο και πιο κρίσιμο χρόνο με το χρόνο. Διασφαλίζοντας ότι παρέχουμε την καλύτερη δυνατή ασφάλεια, θέλουμε επίσης να επενδύσουμε στην επόμενη γενιά επιχειρηματιών και να καταστήσουμε τη γνώση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο προσιτή σε όλους”.

Στα εγκαίνια  παρευρέθηκαν εκλεγμένοι αξιωματούχοι, οι οποίοι επαίνεσαν το κέντρο ασφαλείας ως μια αποτελεσματική πρωτοβουλία για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα άτομα στην πρόληψη των κυνερνοαπειλών.

“Ευχαριστούμε, κύριοι και κυρίες της Check Point, που διαδραματίζετε έναν τόσο κρίσιμο ρόλο στην προστασία του κόσμου και στη διατήρηση της ασφάλειας του”, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ισραήλ, κ. Isaac Herzog. Δεν υπάρχουν πολλές εταιρείες που λειτούργησαν ως πραγματικό θερμοκήπιο για την καινοτομία και την αριστεία, ξεπερνώντας τις προκλήσεις και τα εμπόδια του παρελθόντος, όπως η Check Point όλα αυτά τα χρόνια. Η συμβολή σας στον κλάδο της τεχνολογίας είναι απαράμιλλη”.
Η ανάγκη για ευαισθητοποίηση σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο με βάση την πρόληψη δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη. Το 2022, οι παγκόσμιες κυβερνοεπιθέσεις αυξήθηκαν κατά 38% σε σύγκριση με το 2021, με μέσο όρο 1.168 εβδομαδιαίες επιθέσεις ανά οργανισμό παγκοσμίως. Η υγειονομική περίθαλψη και η εκπαίδευση ήταν δύο από τους τομείς που δέχθηκαν τις περισσότερες επιθέσεις, με πολλά νοσοκομεία και σχολεία να αναγκάζονται να διακόψουν προσωρινά τη λειτουργία τους. Εκπαιδεύοντας το κοινό σχετικά με τις βασικές αρχές της κυβερνοασφάλειας, η Check Point στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές κυβερνοασφάλειας και την κυβερνοϋγιεινή.

Εκτός από την παροχή πρακτικών συμβουλών για την πρόληψη επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, το Cyber Center καλύπτει επίσης την ιστορία της κυβερνοασφάλειας από την έναρξή της. Τα εκθέματα και τα βίντεο διερευνούν την εξέλιξη των απειλών στον κυβερνοχώρο και τις καινοτομίες στην τεχνολογία που συνέβαλαν στην καταπολέμησή τους. Το κέντρο προβάλλει επίσης τη συμβολή των ιδρυτών της Check Point, Gil Shwed και Marius Nacht, οι οποίοι αναγνωρίζονται ευρέως ως πρωτοπόροι στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Το όραμα και η ηγεσία τους έχουν συμβάλει καθοριστικά στη διαμόρφωση του κλάδου και έχουν καταστήσει την Check Point παγκόσμιο ηγέτη στην παροχή λύσεων κυβερνοασφάλειας.

Η είσοδος στο Cyber Center είναι ελεύθερη και αποτελεί εκπαιδευτικό εργαλείο για τους μαθητές που σκέφτονται να σταδιοδρομήσουν στον κλάδο της τεχνολογίας. Με εκτιμώμενες 3,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον κυβερνοχώρο που δεν έχουν καλυφθεί παγκοσμίως, είναι ζωτικής σημασίας ο κλάδος να οικοδομήσει και να στηρίξει τη διοχέτευση ταλέντων.

Περισσότερες Πληροφορίες στο: https://cybercenter.checkpoint.com/en/