Την εγκατάσταση της ολοκληρωμένης λύσης του iNODE Collaboration Suite στο Δήμο Βόλου υλοποίησε πρόσφατα η Dataways. Πρόκειται για ένα καίριο έργο, που αφορά το σύνολο των χρηστών του Δήμου και πλαισιώνεται από εξελιγμένες υπηρεσίες Email Server, Address Book & Calendar Sharing, WebMail, Email Security.

Το έργο αυτό συμβάλει στην ανάπτυξη ενός ασφαλούς περιβάλλοντος business Email τόσο για την εσωτερική όσο και για την εξωτερική ηλεκτρονική επικοινωνία του Δήμου.

H υλοποίηση έγινε σε συνεργασία με τον τεχνικό συνεργάτη της Dataways και μεταπωλητή του iNODE Collaboration Suite για τον Νομό Μαγνησίας, κ. Κωνσταντίνο Ντόβα.  Με την ακέραια συμβολή του κ. Ντόβα, ολοκληρώθηκε η αρχική μελέτη στην οποία βασίστηκε η υλοποίηση του έργου, η επιτυχημένη ολοκλήρωση της λειτουργίας και η after sales υποστήριξη για την οποία και είναι υπεύθυνος.

Σημαντικές παράμετροι για την επιλογή της λύσης iNODE Collaboration, μιας πλατφόρμας που αναπτύχθηκε και υποστηρίζεται από το τμήμα R&D της Dataways, ήταν η δυνατότητα φιλοξενίας σε ιδιωτική υποδομή του Δήμου Βόλου, η πλήρης διαχείριση από το τμήμα Πληροφοριακών Συστημάτων του, η ολοκληρωμένη διασύνδεση με τα συστήματα αυθεντικοποίησης του φορέα, το πάντα άμεσο και προσωποποιημένο support της Dataways και η πολύ σημαντική οικονομία κλίμακας που προσφέρει η λύση του iNODE Collaboration σε σχέση με αντίστοιχες του ανταγωνισμού.

Το iNODE Connectware όπως είναι το πλήρες όνομα της αρθρωτής πλατφόρμας της Dataways είναι μια δοκιμασμένη λύση με πάνω από 2.500 εγκαταστάσεις σε επιχειρήσεις και φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Με το iNODE μια επιχείρηση ή ένας οργανισμός μπορεί να απλοποιήσει την καθημερινή διαχείριση των δικτυακών εφαρμογών του και να καλύψει πλήρως και ολοκληρωμένα την ασφαλή ψηφιακή του λειτουργία.

Προερχόμενο από το τμήμα R&D της Dataways και με συνεχής υποστήριξη και ενημερώσεις το iNODE περιλαμβάνει όλες τις βασικές δικτυακές εφαρμογές όπως:

Email | Collaboration | VPN | File Sharing| Email Security | Network Security | Fax Server

H ευελιξία που προσφέρει η εγκατάσταση του σε ιδιόκτητη υποδομή ενός πελάτη ή η δυνατότητα παροχής του as a Service στην ιδιόκτητη cloud πλατφόρμα της Dataways (Cyano Cloud), σε συνδυασμό με τις κορυφαίες δυνατότητες ασφάλειας που παρέχει στους IT Admin’s και users (Multifactor Authentication Cisco Duo κ.λπ. βλέπε εδώ) και την μεγάλη εξοικονόμηση σημαντικών πόρων και χρημάτων, το καθιστούν ιδανική λύση τόσο για μικρές και μεσαίες όσο και για μεγάλες επιχειρήσεις.

Με γνώμονα πάντα την προσθήκη αληθινής και συνεχόμενης αξίας σε κάθε πελάτης της, η Dataways δραστηριοποιείται σε πάνω από 10 χώρες και διανύει ήδη την δεύτερη δεκαετία επιτυχημένης πορείας της υπογραμμίζοντας  την ικανότητα της να υλοποιεί έργα πληροφορικής.

Η εταιρία απέσπασε το βραβείο “Cloud Partner of the Year 2018” από την Cisco Hellas, ενώ 01.05.2019 ξεκίνησε να λειτουργεί ως Managed Security Service Provider (MSSP) έχοντας πλέον την δυνατότητα να προσφέρει τα προϊόντα της Cisco – Νο1 security vendor στον κόσμο – με συνδρομητική μορφή (η μοναδική εταιρία στην Ελλάδα που προσφέρει συνδρομητικές υπηρεσίες Cisco Security).