• Η Gartner εκτιμά την αξία της αγοράς ITOM σε περίπου 39 δισεκατομμύρια δολάρια
  • Η OpsRamp σε συνδυασμό με το HPE GreenLake παρέχει μια πλατφόρμα υβριδικού cloud που επιτρέπει τη διαχείριση και τον μετασχηματισμό για IT περιβάλλοντα πολλαπλών προμηθευτών και cloud, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων hyperscalers
  • Η προσθήκη της OpsRamp θα βοηθήσει τους πελάτες που έρχονται σε επαφή με περίπλοκα ΙΤ συστήματα και workloads διαφορετικών προμηθευτών να διαχειριστούν πιο αποτελεσματικά τις επενδύσεις πληροφορικής τους και να αποκαθιστούν προβλήματα γρηγορότερα

  Η Hewlett Packard Enterprise (NYSE: HPE) ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει οριστική συμφωνία για την εξαγορά της OpsRamp, μιας εταιρείας διαχείρισης λειτουργιών πληροφορικής (ITOM) που παρακολουθεί, παρατηρεί, αυτοματοποιεί και διαχειρίζεται υποδομές πληροφορικής, πόρους cloud, workloads και εφαρμογές για υβριδικά και multi-cloud περιβάλλοντα, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων hyperscalers. Η Gartner εκτιμά ότι σήμερα, η αξία της αγοράς ITOM ανέρχεται σε περίπου 39 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η ενσωμάτωση της υβριδικής λύσης διαχείρισης ψηφιακών λειτουργιών της OpsRamp στην edge-to-cloud πλατφόρμα HPE GreenLake και η υποστήριξή της με υπηρεσίες– θα μειώσει τη λειτουργική πολυπλοκότητα για τα IT περιβάλλοντα πολλαπλών προμηθευτών και νεφών τα οποία βρίσκονται στο public cloud, σε εγκατάσταση συντοπισμού αλλά και on-premises. Η τεχνολογία της OpsRamp, η οποία παρέχει δυνατότητες ανακάλυψης, παρακολούθησης, αυτοματισμού και επίλυσης συμβάντων με τεχνητή νοημοσύνη για λειτουργίες IT (AIOps), παρέχει ορατότητα από άκρο σε άκρο, δυνατότητα παρατήρησης και έλεγχο σε υβριδικά και multi-cloud περιβάλλοντα. Αυτές οι δυνατότητες καλύπτουν υπολογισμούς πολλών προμηθευτών, δικτύωση και αποθήκευση, μαζί με πόρους cloud, containers, εικονικές μηχανές και εφαρμογές. Σύμφωνα με την IDC, το 64%2 των επιχειρήσεων χρησιμοποιούν πολλούς διαφορετικούς παρόχους cloud. Έτσι, η ικανότητα διαχείρισης της εξάπλωσης των λειτουργιών πληροφορικής σε ετερογενή περιβάλλοντα cloud γίνεται όλο και πιο σημαντική.

Η edge-to-cloud πλατφόρμα HPE GreenLake: Η βάση για την εμπειρία του υβριδικού cloud

Η πλατφόρμα HPE GreenLake παρέχει μια ενοποιημένη υβριδική εμπειρία cloud και εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες νέφους. Με την προσθήκη των υπηρεσιών της OpsRamp, υφιστάμενοι και νέοι πελάτες HPE που αντιμετωπίζουν όλο και πιο περίπλοκα ΙΤ συστήματα και workloads πολλαπλών προμηθευτών θα είναι σε θέση να διαχειρίζονται πιο αποτελεσματικά τις επενδύσεις IT και να αποκαθιστούν τυχόν προβλήματα ταχύτερα. Οι οργανισμοί επωφελούνται από μια πλατφόρμα μέσω της οποίας αυτοματοποιούν, ενορχηστρώνουν και λειτουργούν το υβριδικό τους cloud.

Οι δυνατότητες OpsRamp επεκτείνουν το χαρτοφυλάκιο της HPE – συμπεριλαμβανομένων συμβουλευτικών και λειτουργικών υπηρεσιών, αλλά υπηρεσιών η διαχείριση των οποίων γίνεται μέσω του HPE GreenLake – παρέχοντας υποστήριξη από άκρο σε άκρο για υβριδικά και multi-cloud περιβάλλοντα πληροφορικής. Με αυτήν την προσφορά, οι πελάτες μπορούν να διαχειριστούν πιο αποτελεσματικά τα ετερογενή περιβάλλοντα cloud τους, να μειώσουν δραματικά τα λειτουργικά τους έξοδα και να βελτιώσουν τη συνολική εμπειρία IT για τους χρήστες. Οι δυνατότητες περιλαμβάνουν την ενοποίηση εργαλείων πολλών προμηθευτών, την αυτοματοποίηση και τον εξορθολογισμό χειροκίνητων διαδικασιών με AIOps και τη σημαντική βελτίωση στην αποκατάσταση περιστατικών μέσω της παρακολούθησης και της δυνατότητας παρατήρησης.

Με έδρα το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, η OpsRamp ήταν μέρος της επένδυσης επιχειρηματικού κεφαλαίου του Hewlett Packard Pathfinder το 2020. Η OpsRamp παρέχει μια υβριδική πλατφόρμα η οποία υποστηρίζει χιλιάδες πελάτες σε όλο τον κόσμο για τον εκσυγχρονισμό και τη μείωση του κόστους της διαχείρισης ψηφιακών λειτουργιών τους.

Σήμερα, το HPE GreenLake υποστηρίζει περισσότερους από 65.000 πελάτες, τροφοδοτεί περισσότερες από δύο εκατομμύρια συνδεδεμένες συσκευές και διαχειρίζεται περισσότερα από ένα exabyte δεδομένων σε όλο τον κόσμο.