Η Huawei διοργάνωσε την Τρίτη 24 Οκτωβρίου για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Data Center Facility Roadshow 2023, στο The Ellinikon Experience Centre, στο οποίο παρευρέθηκαν πλήθoς πελάτων και συνεργατών της εταιρίας.

Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης ήταν η αξιοποίηση των ψηφιακών και ηλεκτρονικών τεχνολογιών ισχύος που προσφέρει η Huawei, στην κατασκευή πράσινων, απλών, έξυπνων και αξιόπιστων data centers. Την εκδήλωση πλαισίωσαν ενδιαφέρουσες ομιλίες των διοικητικών στελεχών της Huawei, κατά τη διάρκεια των οποίων παρουσιάστηκαν οι τάσεις καθώς και οι βέλτιστες πρακτικές του κλάδου των data centers για ένα πιο πράσινο, με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέλλον.

Ο κος Richard Pimper, VP & CTO Digital Power Huawei Europe δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Huawei Digital Power ενσωματώνει ψηφιακές τεχνολογίες για να οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση προς ένα καλύτερο, πιο πράσινο μέλλον. Οι λύσεις μας για τα data centers, αντιπροσωπεύουν το υψηλότερο επίπεδο αποτελεσματικότητας στην αγορά σήμερα, ενώ οι λύσεις μπαταριών για αποθήκευση ενέργειας μπορούν να ενσωματωθούν σε σενάρια εντός κι εκτός δικτύου».

Ο κος Θεόδωρος Θοδωρής, Head of Data Center Facilities South Balkan Region, Huawei Digital Power ανέφερε: «Τα πράσινα data centers αποτελούν την κινητήρια δύναμη του σύγχρονου ψηφιακού κόσμου. Η μοναδική αξία και επιτυχία της Huawei έγκειται στη μακροπρόθεσμη επένδυσή της στην Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D) σε ψηφιακές τεχνολογίες και ηλεκτρονικά ισχύος. Εστιάζουμε σε καινοτόμες τεχνολογίες για να επιταχύνουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό στην ενέργεια και να προσφέρουμε τη δυνατότητα εκσυγχρονισμού σε όλες τις υποδομές ICT».

 Πρωταγωνιστικό ρόλο στο Data Center Facility Roadshow είχε το Huawei demonstration truck, στο οποίο οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το σύνολο των προϊόντων και των λύσεων data centers της εταιρίας, που αναπτύχθηκαν με στόχο την επίτευξη μεγαλύτερης ενεργειακής απόδοσης, τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και τη συμβολή στην εξοικονόμηση κόστους συντήρησης και λειτουργίας (Ο&Μ).

Μεταξύ των εκθεμάτων στο demonstration truck ξεχώρισαν:

  • Oι αρθρωτές λύσεις UPS5000 με μπαταρίες λιθίου SmartLi. To UPS5000-E αποτελεί μια modular λύση UPS για data centers μεσαίου και μεγάλου μεγέθους καθώς και για σενάρια κρίσιμης παροχής ισχύος. Ένας modular σχεδιασμός με δυνατότητα εναλλαγής εν λειτουργία (hot swappable) που απλοποιεί τις διαδικασίες λειτουργίας και συντήρησης, μειώνοντας τον χρόνο συντήρησης σε μόλις 5 λεπτά και βελτιώνοντας σημαντικά τη διαθεσιμότητα του συστήματος. Η απόδοση συστήματος της σειράς UPS5000-E μπορεί να φτάσει έως και 96%. Το SmartLi προσφέρει μια ασφαλή, αξιόπιστη και εύκολη στη συντήρηση λύση εφεδρικής αποθήκευσης ενέργειας σε συσσωρευτές λιθίου, των οποίων το έξυπνο σύστημα BMS μειώνει το κόστος λειτουργίας και συντήρησης έως και 80%.
  • Το Modular Data Center, συμπεριλαμβανομένης της σειράς FusionModule 2000, η ​​οποία χαρακτηρίζεται από τελευταίας τεχνολογίας αρθρωτό σχεδιασμό, κατάλληλο για κάθε είδους data center. Το σύστημα έχει κατασκευαστεί για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις κάθε τομέα που αναζητά μικρότερα σε μέγεθος και πιο ενεργειακά αποδοτικά modular data centers.
  • Η σειρά FusionModule 800 είναι μια νέα έξυπνη και συμπαγής λύση νέας γενιάς που ενσωματώνει σε ένα σύστημα τη μονάδα διανομής ισχύος, τα UPS, το σύστημα παρακολούθησης και επιτήρισης, την ψύξη, το σύστημα πυρόσβεσης και τα κλειστά συστήματα racks.
  • Το UPS 2000 είναι ένα μικρού μεγέθους αρθρωτό UPS για data centers και για σενάρια κρίσιμης παροχής ισχύος. Αυτή η σειρά είναι ένα UPS διπλής μετατροπής που διαθέτει υψηλή αξιοπιστία, απόδοση έως και 96% και υψηλή πυκνότητα ισχύος.

Παράλληλα με την εκδήλωση στο The Ellinikon Experience Centre, οι επισκέπτες βίωσαν μια μοναδική διαδραστική εμπειρία για το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ελλάδα.


Σχετικά με τη Huawei Digital Power

H Huawei Digital Power Technologies Co., Ltd. (εν συντομία Huawei Digital Power) αποτελεί τον κορυφαίο παγκόσμιο πάροχο προϊόντων και λύσεων ψηφιακής ενέργειας. Δεσμευόμαστε να ενσωματώvουμε ψηφιακές τεχνολογίες και τεχνολογίες ηλεκτρονικών ισχύος, να αναπτύσσουμε καθαρή ενέργεια και να επιτρέπουμε στην ψηφιοποίηση της ενέργειας να οδηγήσει την ενεργειακή επανάσταση για ένα καλύτερο, πιο πράσινο μέλλον. Στον τομέα της παραγωγής καθαρής ενέργειας, συμβάλλουμε στη δημιουργία νέων συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας που βασίζονται κυρίως στις ανανεώσιμες πηγές. Στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, παρέχουμε καλύτερη εμπειρία οδήγησης και ασφάλειας στους καταναλωτές των ηλεκτρικών οχημάτων (EV), επιταχύνοντας τις πράσινες μετακινήσεις. Στον τομέα των πράσινων υποδομών ΤΠΕ, συμβάλλουμε στην κατασκευή πράσινων, μειωμένων εκπομπών άνθρακα και ευφυών data centers και δικτύων επικοινωνιών. Η Huawei Digital Power συνεχίζει να καινοτομεί μέσω της συνεργασίας με παγκόσμιους εταίρους για την προώθηση της ουδετερότητας του άνθρακα. Με περίπου 10.000 υπαλλήλους, η Huawei Digital Power εξυπηρετεί περισσότερους από τρία δισεκατομμύρια ανθρώπους σε περισσότερες από 170 χώρες και περιοχές.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την Huawei Digital Power online στη διεύθυνση https://digitalpower.huawei.com/gr/ ή ακολουθήστε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: