Η CA Technologies (NASDAQ:CA) ανακοινώνει το CA Risk Analytics Network, το μοναδικό δίκτυο εκδοτών καρτών στην αγορά του κλάδου πληρωμών, το οποίο σταματά άμεσα την απάτη σε συναλλαγές χωρίς φυσική παρουσία κάρτας (CNP) για τα μέλη του δικτύου, κάνοντας χρήση αναλυτικών στοιχείων συμπεριφοράς σε πραγματικό χρόνο, μηχανική εκμάθηση και δεδομένα συναλλαγών παγκοσμίως, προκειμένου να μειώσει τις απώλειες της ηλεκτρονικής απάτης κατά μέσο όρο 25% * – με πιθανή εξοικονόμηση $2.2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. **

Ως μια υπηρεσία βασισμένη στο cloud, το CA Risk Analytics Network ενσωματώνει ένα νέο προηγμένο μοντέλο νευρωνικών δικτύων, υποστηριζόμενο από μηχανική εκμάθηση πραγματικού χρόνου, προκειμένου να προστατεύσει τις 3-D Secure συναλλαγές χωρίς φυσική παρουσία κάρτας (CNP). Μαθαίνει από, και προσαρμόζεται σε ύποπτες, δόλιες συναλλαγές μέσα σε χρόνο πέντε χιλιοστών του δευτερολέπτου κατά μέσο όρο, καλύπτοντας άμεσα το κενό πιθανής απάτης με τη χρήση της ίδιας κάρτας ή συσκευής σε όλα τα μέλη του δικτύου.

Σύμφωνα με την Έκθεση για Απάτη Υποκλοπής Ταυτότητας 2017 της Javelin, η εκρηκτική αύξηση της απάτης σε συναλλαγές χωρίς την παρουσία κάρτας, που οφείλεται στην αύξηση του όγκου των συναλλαγών μέσω διαδικτύου και κινητών τηλεφώνων, καθώς επίσης και με την μετατόπιση της ευθύνης του EMV , συνέβαλλαν στην αύξηση της απάτης των υφιστάμενων καρτών. «Καθώς το ηλεκτρονικό εμπόριο εκτοπίζει της συναλλαγές μέσω συσκευών POS, το ίδιο ισχύει και για τα κανάλια με τα οποία επιλέγουν οι απατεώνες για να πραγματοποιήσουν τις δραστηριότητές τους. Υπήρξε μια άνοδος 42 τοις εκατό μεταξύ των καταναλωτών εκείνων στους οποίους παρατηρήθηκε κατάχρηση των καρτών τους κατά τη διάρκεια συναλλαγής χωρίς τη φυσική παρουσία κάρτας το 2016 σε σχέση με το 2015» όπως έδειξε η έκθεση.

Η άμεση ανίχνευση αποκλίσεων/ανωμαλιών και η εξασφάλιση ομαλής ταυτοποίησης είναι τα πρώτα βήματα στην πρόληψη απάτης σε συναλλαγές χωρίς τη φυσική παρουσία κάρτας, χωρίς να επηρεάζονται οι νόμιμες συναλλαγές των κατόχων της κάρτας,» δήλωσε ο  Terrence Clark, Γενικός Διευθυντής των Λύσεων Ασφάλειας Πληρωμών της  CA Technologies. « Οι επιστήμονες δεδομένων μας, έχουν εφαρμόσει προηγμένες αναλύσεις και νέους, πραγματικού-χρόνου αλγόριθμους μηχανικής εκμάθησης, σε ένα παγκόσμιο σύνολο δεδομένων ηλεκτρονικών συναλλαγών 3-D Secure, και σε δεδομένα συσκευών τα οποία συντηρούνται από τη σουίτα λύσεων Ασφάλειας Πληρωμών της CA (CA Payment Security Suite ). Αυτό παρέχει ταχύτερη και ακριβέστερη ανίχνευση και πρόληψη διαδικτυακής απάτης, μειώνοντας τις απώλειες για τα μέλη του δικτύου, ενώ εξομαλύνει την εμπειρία των καταναλωτών κατά τις ηλεκτρονικές τους αγορές.»

Οι λύσεις ασφάλειας πληρωμών της CA, προστατεύουν δισεκατομμύρια ηλεκτρονικών συναλλαγών υποστηρίζοντας εκατοντάδες εκατομμύρια κάρτες και χιλιάδες χαρτοφυλάκια καρτών παγκοσμίως. Το CA Risk Analytics Network είναι ανοιχτό στους εκδότες καρτών με χαρτοφυλάκια οποιουδήποτε μεγέθους: από παγκόσμιες τράπεζες με εκατομμύρια κατόχους καρτών, μέχρι μικρότερα ή περιφερειακά χρηματοοικονομικά ιδρύματα.

Υποστήριξη πρωτοκόλλων 3-D Secure, σήμερα και στο μέλλον

To CA Risk Analytics Network και η  CA Payment Security Suite υποστηρίζουν τις προδιαγραφές 3-D Secure σήμερα και θα υποστηρίζουν τις νέες προδιαγραφές EMV 3-D Secure 2.0 , οι οποίες απευθύνονται στην ταυτοποίηση και συναλλαγών χωρίς τη φυσική παρουσία κάρτας, και ηλεκτρονικών συναλλαγών με τη χρήση smart phones, mobile apps, digital wallets καθώς και άλλων μορφών ψηφιακών πληρωμών. Το πρωτόκολλο 2.0, θα κάνει εκτεταμένη χρήση των δεδομένων των συσκευών, δίνοντας στους συνδρομητές του CA Risk Analytics Network μια αυξανόμενη νέα πηγή πληροφοριών για να μειωθεί η απάτη και να βελτιωθεί η εμπειρία πελατών σε όλες τις συσκευές αγορών των καταναλωτών και σε όλες τις εκδόσεις του πρωτοκόλλου 3-D Secure. Η υποστήριξη των προδιαγραφών 1.0 και 2.0 είναι σημαντική καθώς τα ποσοστά υιοθέτησης των ανανεωμένων προδιαγραφών ανάμεσα στους εκδότες καρτών θα διαφέρουν.

 

Πηγές

 

*Δεδομένα βασισμένα στην εφαρμογή του νέου μοντέλου απάτης CA Risk Analytics Network σε ιστορικά δεδομένα πελατών σε διάστημα 90 ημερών

** Δυνητικές αποταμιεύσεις που βασίζονται σε απάτες λογαριασμών υφιστάμενων καρτών ύψους 8,8 δισεκατομμυρίων Δολαρίων το 2016, αναφέρθηκαν στην έρευνα «Απάτη Ταυτοτήτων 2017: Διασφαλίζοντας την Συνδεδεμένη Ζωή» της Javelin Strategy & Research, η οποία διεξήχθη ανάμεσα 5.028 ενηλίκους άνω των 18 στις Η.Π.Α.