Τους τελευταίους μήνες έχουμε γίνει παρατηρητές μια ραγδαίας αύξησης επιθέσεων μέσω emails, που στόχο έχουν να πλήξουν εταιρείες και οργανισμούς. Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι το επίκεντρο της λειτουργίας για κάθε οργανισμό ή εταιρεία, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή την δραστηριότητα της.

Panda Security Greece

Τηλ.: 215-2154480

Ένα από τα πιο σημαντικά και πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εταιρείες είναι τα εκατοντάδες spam και malicious emails, τα οποία προσποιούνται ότι έρχονται από διάφορες διευθύνσεις ή γνωστές υπηρεσίες και είναι ψεύτικα, ή ακόμη πιο σοβαρό πρόβλημα και η πλέον συνηθισμένη τακτική είναι οι «προσωπικές» επιθέσεις, επιθέσεις δηλαδή που στοχεύουν συγκεκριμένα άτομα, συνήθως τελικούς χρήστες που μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με τις πολιτικές και τις διαδικασίες της εταιρείας. Κοινό χαρακτηριστικό αυτών των επιθέσεων είναι κάτι πολύ απλό και καθημερινό, τα συνημμένα αρχεία (attachments). Συνήθως αρχεία που περιέχουν κείμενα, τιμολόγια ή και άλλα. Στην πραγματικότητα  αυτά τα αρχεία δεν είναι malware, αλλά ένας ενδιάμεσος σταθμός, όπου ο τελικός χρήστης θα ανοίξει το δρόμο στους ηλεκτρονικούς εγκληματίες για να δράσουν κακόβουλα.

Γενικά το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο χαρακτηρίζεται ως μία μη ασφαλής μέθοδος επικοινωνίας εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο έχει δομηθεί το πρωτόκολλο επικοινωνίας.

Μερικά στατιστικά στοιχεία που θα μας βοηθήσουν αν αντιληφθούμε το μέγεθος αυτού του προβλήματος.

 • Το 32% από όλα τις διαρροές δεδομένων (data breaches), τα οποία συνέβησαν την προηγούμενη χρονιά σχετίζονται με κάποια phishing δραστηριότητα.
 • Ένα από τα 25 branded emails, χρησιμοποιείται για phishing επίθεση
 • 76% του συνόλου των οργανισμών έχουν στοχοποιηθεί από επιθέσεις phishing
 • Οι phishing επιθέσεις στις web mail υπηρεσίες έχουν αυξηθεί κατά 48%

Τα καλά νέα είναι ότι μία απάτη τέτοιου είδους μπορεί να σταματήσει πριν καν πραγματοποιηθεί, συνδυάζοντας διάφορους τρόπους

 • Εκπαίδευση και ενημέρωση των τελικών χρηστών
 • Τήρηση των διαδικασιών και των πολιτικών ασφαλείας που έχουν καταρτιστεί σε μία εταιρεία
 • Πολλαπλά επίπεδα και μία προηγμένη προστασία ασφάλειας που θα αποτρέψει τις απειλές να φτάσουν στους τελικούς χρήστες.

Μια αποτελεσματική λύση

Η λύση Email Protection της Panda Security, παρέχει τα παρακάτω:

 • Απλή Διαχείριση – To Email Protection επιτρέπει στους διαχειριστές να διαμορφώσουν προφίλ ασφαλείας ανά χρήστη, εταιρεία ή domain. Η διαδικτυακή του κονσόλα παρέχει πρόσβαση από οπουδήποτε, οποτεδήποτε. Η κεντρική καραντίνα επιτρέπει στους διαχειριστές να εκτελούν μαζικές ενέργειες σε μηνύματα από τη λίστα καταγραφής. Επιπλέον, οι διαχειριστές μπορούν να καθορίσουν πολιτικές χρήσης email για ολόκληρο τον οργανισμό. Τέλος, η λύση αυτή διαθέτει μια εξελιγμένη μηχανή κανόνων που επιτρέπει την αυτόματη διαχείριση των spam.
 • Μεγίστη Προστασία – To Email Protection περιλαμβάνει έναν ισχυρό μηχανισμό antivirus που αξιοποιεί τις μέγιστες δυνατότητες ανίχνευσης που παρέχει η Συλλογική Νοημοσύνη (collective intelligence). Περιλαμβάνει ένα σύστημα φίλτρων πολλαπλών επιπέδων για εισερχόμενα και εξερχόμενα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, χρησιμοποιώντας πολλαπλές συνδέσεις, antivirus και φίλτρα περιεχομένου για την παροχή της πιο αποτελεσματικής ασφάλειας. Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας Cyren, συμπεριλαμβανομένης της anti-spam ανίχνευσης ιών βάσει προτύπων, παρέχει μέγιστη προστασία.
 • Επιχειρησιακή Συνεχεία – To Email Protection παρέχει συνεχή πρόσβαση και χρήση email, μέσω της ενιαίας, διαδικτυακής κονσόλας διαχείρισης. Επιπλέον, η υπηρεσία webmail επιτρέπει στους χρήστες να συντάσσουν, να λαμβάνουν και να στέλνουν μηνύματα ανά πάσα στιγμή. Σε περίπτωση αποτυχίας του email server, τo Email Protection θα συνεχίσει να λαμβάνει και να αποθηκεύει εισερχόμενα μηνύματα για έως και τέσσερις ημέρες, για να τα παραδώσει κατά την ανάκτηση του διακομιστή. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο email τους μέσω webmail ή του πίνακα ελέγχου. To Email Protection παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των email και αποθηκεύει μηνύματα για έως και 15 ημέρες χωρίς επιπλέον κόστος.
 • Παρακολούθηση και Αναφορά Πραγματικού Χρόνου – Ο πίνακας ελέγχου του Email Protection παρέχει στους διαχειριστές μια δυναμική προβολή της κατάστασης του συστήματος και της δραστηριότητας φιλτραρίσματος για διάφορα χρονικά πλαίσια. Προσφέρει αναφορές για χρήστες και διαχειριστές και στέλνει πληροφορίες φιλτραρίσματος στους διαχειριστές της εταιρείας και των domain.

Βασικά Οφέλη

 • Ισχυρή προστασία- Το Email Protection αξιοποιεί τη δύναμη της Συλλογικής Νοημοσύνης για την παροχή προληπτικής προστασίας σε πραγματικό χρόνο από το cloud, διασφαλίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα ανίχνευσης για γνωστά και άγνωστα κακόβουλα προγράμματα και απειλές στην εισερχόμενη και εξερχόμενη κίνηση email.
 • Ελάχιστο κόστος και κατανάλωση πόρων – Διατίθεται ως υπηρεσία που βασίζεται σε cloud, δεν απαιτεί καμία επένδυση σε υποδομές ή εξειδικευμένο προσωπικό. Χρησιμοποιεί συγκεκριμένες τεχνολογίες για τη μείωση της χρήσης πόρων και του εύρους ζώνης χωρίς επένδυση εκ των προτέρων.
 • Εύκολο στη χρήση και συντήρηση – Η ασφάλεια παρέχεται ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε από την διαδικτυακή κονσόλα. Η εγκατάσταση είναι εύκολη και οι ενημερώσεις είναι αυτόματες και εμφανείς για τους χρήστες.
 • Διαθεσιμότητα υπηρεσιών 24×7 – Παρέχει στους χρήστες ασφαλή, αδιάλειπτη πρόσβαση σε email μέσω webmail ανεξάρτητα από τη συσκευή και την τοποθεσία τους. Διασφαλίζει την παράδοση email σε περίπτωση προβλημάτων του διακομιστή αλληλογραφίας και προσφέρει δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των email.
 • Μόνιμη παρακολούθηση σε βάθος – Ο πίνακας ελέγχου παρέχει στους διαχειριστές δυναμική προβολή της κατάστασης του συστήματος και της δραστηριότητας φιλτραρίσματος για διάφορα χρονικά διαστήματα. Οι αυτοματοποιημένες αναφορές του δείχνουν λεπτομερείς περιλήψεις της δραστηριότητας του δικτύου και επιτρέπουν στους διαχειριστές να φιλτράρουν πληροφορίες κατά παραγγελία.