Την εμπειρία της από το 2023 και τα σχέδιά της για το 2024 παρουσίασε η WITSIDE, μία από τις πλέον καινοτόμες ελληνικές εταιρείες στην ανάπτυξης λύσεων και εφαρμογών, που αξιοποιούν τεχνολογίες Big Data & τεχνητής νοημοσύνης (AI), σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο χώρο της έκθεση τέχνης “I’m not a robot” που οργανώνει από 2-11 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Το 2023, η WITSIDE, ενίσχυσε το δυναμικό της κατά 20%, αύξησε τις πωλήσεις της κατά 27% και διαμορφώθηκαν στα 4,05 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη της προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 60% και ανήλθαν σε 780 χιλιάδες ευρώ, παράλληλα διατήρησε το μηδενικό δανεισμό και υψηλή ρευστότητα.

Την περασμένη χρονιά, η WITSIDE ενίσχυσε την πελατειακή της βάση και ολοκλήρωσε με επιτυχία σημαντικά έργα στις περιοχές του Business Intelligence, του Data Management και των Advanced Analytics, ενώ ιδιαίτερη ανάπτυξη γνώρισαν οι λύσεις που αξιοποιούν Big Data και ΑΙ.

«Ο προβληματισμός για τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης έχει γενικευτεί και ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμοί που επενδύουν σε λύσεις ΑΙ για να βελτιώνουν διαδικασίες και αποτελέσματα, αυξάνονται.», σημείωσε ο Χρήστος Παπαδόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της WITSIDE. «Οι ενδείξεις που έχουμε είναι ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια και εκτιμούμε ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης θα ενισχυθούν στο προσεχές μέλλον», πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Στη διάρκεια της συνέντευξης, παρουσιάστηκαν ενδεικτικά έργα σε εταιρίες όπως οι: Alpha Bank, ΔΕΗ, Motor Oil, Ελληνικά Γαλακτοκομεία και ΚΡΙ-ΚΡΙ. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε έργα που αξιοποιούν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και σε λύσεις πρόβλεψης ζήτησης και αναπλήρωσης αποθεμάτων. Ξεχωριστό ενδιαφέρον, προκάλεσε το έργο AI-Patholab που αναλύει ιατρικές εικόνες για να εντοπίσει και να διαγνώσει περιπτώσεις καρκίνου στον προστάτη και το θυρεοειδή.

Η εταιρία, ξεκίνησε το 2024 με σημαντικό αριθμό νέων συμβάσεων και στοχεύει να ενισχύσει το δυναμικό της και να διατηρήσει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τη νέα χρονιά με την ενίσχυση της παρουσίας της στην Ελλάδα και την είσοδο σε νέες αγορές. Παράλληλα, σχεδιάζει την ανάπτυξη νέων προϊόντων στο χώρο του Trade Promo Optimization και του Data Lineage.

Η WITSIDE, διαθέτει εξαιρετική τεχνογνωσία και αξιοποιεί πρωτοποριακές τεχνολογίες για να αναπτύσσει καινοτόμες λύσεις στην άντληση, συλλογή, επεξεργασία και αξιοποίηση δεδομένων. Ειδικεύεται σε λύσεις Business Intelligence, Data Management & Advanced Analytics και διαθέτει σημαντική εμπειρία σε έργα Data Visualization, Big Data & AI. Την εμπιστεύονται πάνω από 350 οργανισμοί και εταιρίες από όλους τους κλάδους (Alpha Bank, Cosmote, ΔΕΗ, Ε.Ι. Παπαδόπουλος, Infoquest, Motor Oil, Σκλαβενίτης, Τράπεζα Πειραιώς, Viochalco, κ.α.). Κινείται με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και αναμένει να διπλασιάσει τα μεγέθη της την επόμενη 3ετία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.witside.com