Το πρόγραμμα εκκίνησης επιχειρήσεων σε τεχνολογίες πληροφορικής & επικοινωνιών, INVENT ICT, θα βρεθεί στην 83η  Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στο περίπτερο Digital Greece, του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, διατηρώντας δυναμική παρουσία καθόλη τη διάρκεια της σημαντικής αυτής διοργάνωσης. Το INVENT ICT θα έχει παρουσία με αυτόνομο booth, όπου το κοινό θα μπορεί να ενημερώνεται γύρω από την πρωτοβουλία, ενώ θα πραγματοποιήσει σύντομη παρουσίαση στην κεντρική σκηνή στο “startup stories

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, το πρόγραμμα Invent ICΤ,  θα διοργανώσει  πάνελ την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 11/9/2018 και ώρα 17:00 με θέμα:  «Από την ακαδημαϊκή έρευνα στην τεχνολογική επιχειρηματικότητα», με συμμετέχοντες στελέχη της αγοράς και της ακαδημαϊκής κοινότητας, όπως οι κκ.  Β. Μάγκλαρης, Καθ. ΕΜΠ, Γ. Καλογήρου, Καθ. ΕΜΠ, Π. Μήτκας, Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,  Α. Τσακανίκας, Επικ. Καθ. ΕΜΠ, Γιώργος Στεφανόπουλος, Γενικός Δ/της ΕΕΚΤ, Ε. Σιώκας, Συντονιστής Προγράμματος Invent ICT καθώς και ο Σίμος Μπενσασσών, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης εντεταλμένος για θέματα καινοτομίας και Επικεφαλής.  Επιπλέον, την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί workshop με συντονιστή τον Ευάγγελο Σιώκα, με θέμα “Business Game: Virtual Entrepreneurship”, κατά τη διάρκεια του οποίου θα «τρέξει» εικονική επιχείρηση με σκοπό να γνωρίσει το κοινό τα βασικά στοιχεία ενός τέτοιου εγχειρήματος.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι  3 από τις ομάδες του INVENT ICT, οι Nous4Health, SIBA και Knowlers, θα έχουν παρουσία με αυτόνομα booths και θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την ιδέα τους συμμετέχοντας σε start up διαγωνισμό, που θα τρέχει καθ’όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης. Ο τελικός του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στο περίπτερο της Αμερικής, που φέτος αποτελεί και την τιμώμενη χώρα της 83ης ΔΕΘ.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα:

Το πρόγραμμα INVENT ICT είναι μία πρωτοβουλία του κόμβου καινοτομίας και επιχειρηματικότητας ΕΠΙ.νοώ του ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ και του οργανισμού Industry Disruptors Game Changers,  το οποίο σχεδίασαν και υλοποιούν με την αρωγή της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας και την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και Ενημέρωσης, με στόχο την ανάπτυξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία νέων & βιώσιμων επιχειρήσεων.