Η HP παρουσίασε τους νέους και βελτιωμένους HP ProLiant servers που βοηθούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να επιταχύνουν τα επιχειρηματικά τους αποτελέσματα απλοποιώντας την εγκατάσταση, τη διαχείριση και τη συντήρηση της υποδομής του ΙΤ τους.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορεί να αντιμετωπίσουν την πρόκληση των περιορισμένων οικονομικών και ανθρώπινων πόρων όταν απευθύνονται στις αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών και τις εξελισσόμενες ανάγκες των επιχειρήσεων. Οι μικρότερες επιχειρήσεις, όπως τα καταστήματα λιανικής, τα ιατρικά γραφεία και τα κτηματομεσιτικά γραφεία χρειάζονται απλές, επεκτάσιμες και οικονομικές λύσεις.

Με βάση τις σημερινές τάσεις της αγοράς, τουλάχιστον 5,1 εκατομμύρια μικρομεσαίες επιχειρήσεις παγκοσμίως θα αγοράσουν τον πρώτο τους server μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με την παγκόσμια εταιρεία συμβούλων στρατηγικής AMI Partners.(1)

Ο νέος HP ProLiant MicroServer Generation 8 (Gen8) είναι ιδανικός για πρώτος server καθώς προσφέρει απλοποιημένη εγκατάσταση, διαχείριση και συντήρηση με τις καινοτόμες τεχνολογίες HP Smart Technologies. Ο HP MicroServer προσφέρει στους εργαζόμενους κεντροποιημένη πρόσβαση στα δεδομένα από οπουδήποτε και ανα πάσα στιγμή για να αυξήσει την παραγωγικότητα και τη συνεργασία, μέσω της κοινής διάθεσης των δεδομένων. Παράλληλα είναι αρκετά μικρός και αθόρυβος καθιστώντας δυνατή την τοποθέτησή του πάνω στο γραφείο.

Επεκτείνοντας περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο των HP ProLiant server, η HP ανακοίνωσε επίσης τις cost-optimized λύσεις για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που προσφέρουν την αξιοπιστία, την ευελιξία και την επεκτασιμότητα που χρειάζονται για να ικανοποιήσουν τις σημερινές και τις μελλοντικές επιχειρηματικές τους ανάγκες. Οι νέες λύσεις περιλαμβάνουν τους server HP ProLiant DL320e Gen8 v2 και HP ProLiant ML310e Gen8 v2

«Οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις απαιτούν καινοτόμες λύσεις server που ικανοποιούν τις συγκεκριμένες επιχειρηματικές τους ανάγκες με τέτοιο κόστος που τους επιτρέπει να παραμείνουν ανταγωνιστικές», δήλωσε ο Mark Potter, senior vice president και general manager, Servers, HP. «Οι νέοι HP ProLiant servers είναι εύκολοι στη χρήση και αξιόπιστοι ενώ η συντήρησή τους είναι οικονομική, επιτρέποντας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να απογειώσουν την επιχειρηματική απόδοσή τους, να εξοικονομήσουν χρόνο και να μειώσουν τα έξοδά τους».

Οι καινοτομίες του Gen8

Ο HP ProLiant MicroServer, που παρουσιάστηκε το 2010, είναι μια ultra-compact λύση server που επιτρέπει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να διαχειριστούν και να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες χωρίς να προσθέτουν έξοδα ή περιπλοκότητα.

Ο νέος HP ProLiant MicroServer Gen8 προσφέρει την αξιοπιστία, την απόδοση και την προστασία ενός εταιρικού server ενώ διαθέτει αθόρυβο σχεδιασμό που έχει το μισό μέγεθος σε σχέση με τους πιο ανταγωνιστικούς entry-level servers, επιτρέποντας την τοποθέτησή του στο πάτωμα ή πάνω στο γραφείο.(2) Είναι η ιδανική πρώτη λύση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς επιτρέπει τη συνεργασία μέσω κεντροποιημένων διαδικασιών για την κοινή χρήση πληροφοριών και δεδομένων. Επιπλέον, μέσω των μοναδικών καινοτομιών της HP, επιτρέπει στους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων αυτών να μειώσουν το χρόνο που ξοδεύουν στην ενασχόληση με το IT ώστε να μπορέσουν να επικεντρωθούν στη διαχείριση και στην επέκταση της επιχείρησης τους.  

Σχεδιασμένος για οργανισμούς με λιγότερους από 10 εργαζόμενους, ο HP MicroServer Gen8 διαχειρίζεται και εξασφαλίζει κρίσιμες πληροφορίες σε έναν κεντρικό server. Τα δεδομένα και οι εφαρμογές που στεγάζονται στον server είναι προσβάσιμα εξ αποστάσεως από σχεδόν κάθε συσκευή που είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο και διαθέτει Microsoft® Windows® Server 2012 Essentials, βελτιώνοντας την παραγωγικότητα και τη συνεργασία.

Ο HP MicroServer Gen8 αξιοποιεί αρκετές από τις καινοτομίες των server HP ProLiant Gen8 καθώς και την αρχιτεκτονική HP ProActive Insight architecture, επιτρέποντας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις:

  • Να απλοποιήσουν την εγκατάσταση και τη συντήρηση του συστήματος με το HP iLO Management Engine (iLO4) και το HP Intelligent Provisioning , που είναι ενσωματωμένα σε κάθε server με λογισμικό και προεγκατεστημένα εργαλεία τα οποία είναι έτοιμα προς χρήση, προσφέροντας απλοποιημένη διαχείριση.
  • Να διαχειρίζονται εξ αποστάσεως το server από οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή για να αυξήσουν την παραγωγικότητα ενώ μειώνουν τα λειτουργικά έξοδα με τα HP Integrated Lights-Out (iLO) Essentials.
  • Να παρακολουθούν συνεχώς την απόδοση με το HP Active Health, το οποίο αξιολογεί αυτόματα τους server ώστε να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να καταναλώνουν τη λιγότερη δυνατή ενέργεια. Παράλληλα επιταχύνει τις αναβαθμίσεις των εφαρμογών για να ενισχύσει την απόδοση του server και να βελτιώσει το χρόνο λειτουργίας μέσω του HP Smart Update.
  • Να προσφέρουν μια ολοκληρωμένη λύση converged server και networking υποδομής με το προαιρετικό, stackable HP PS1810-8G managed switch, το οποίο αυτόματα ανακαλύπτει, παρακολουθεί και επιταχύνει την απόδοση της συνδεσιμότητας και των δύο συσκευών.

 

Επιπλέον, ο HP MicroServer Gen8 προσφέρει στους συνεργάτες καναλιού την ευκαιρία να προσφέρουν νέες υπηρεσίες στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ευκαιρίες για έσοδα στους πελάτες με το HP Insight Online— το πρώτο ολοκληρωμένο portal cloud-based υπηρεσιών.

(1)AMI-Partners, “AMIΆs Global Market Model,” 2012.

(2) Με βάση τις διαστάσεις server της αγοράς από Dell, IBM, Lenovo, NEC and Fujitsu. Dell T110 II (463.82mm  H x 189.35mm  W x 420.3mm D); IBM System x3100 M4 Express (360mm H x 180mm W x 480mm D); Lenovo ThinkServer TS130 (425.2mm  H x 174.8mm  W x 430.8mm  D); NEC Express5800/GT110e (364.0 mm H x 175.0mm W x 418.0mm D); Fujitsu PRIMERGY TX100 S3p (175 x 419 x 395 mm H x 175mm W x 419mm D).