Με το περιεχόμενο τους να είναι διάσπαρτο σε μία σειρά σελίδων κοινωνικής δικτύωσης και άλλων cloud υπηρεσιών, στους καταναλωτές θα άρεσε να έχουν πρόσβαση σε όλα αυτά, μέσα από ένα ασφαλές και απόρρητο σημείο – και σύντομα θα μπορούν να το κάνουν.

 

 

 

 

Ελσίνκι, Φινλανδία – 8 Οκτωβρίου, 2013: Διαχειρίζεστε το περιεχόμενο σας, ή το περιεχόμενο διαχειρίζεται εσάς? Μία έρευνα της F-Secure* εμφανίζει ότι, με τις φωτογραφίες, τα videos και τα άλλα έγγραφα τους να είναι διασκορπισμένα σε διάφορες online cloud υπηρεσίες και σε ποικίλες συσκευές στο σπίτι, και με την ανησυχία του απορρήτου που συνδέεται με τις cloud υπηρεσίες, οι καταναλωτές είναι έτοιμοι για τις καινοτομίες που αφορούν το τρόπο διαχείρισης του περιεχομένου τους.

 

 

Οι καταναλωτές αποθηκεύουν το περιεχόμενο τους σε πολλά διαφορετικά σημεία, από το Facebook στο Flickr και από το Google Drive στο Evernote, για να ονομάσουμε μερικά από αυτά και είναι μόνο οι online τοποθεσίες. Υπάρχει ακόμη και το περιεχόμενο που οι άνθρωποι έχουν στα κινητά τους τηλέφωνα, σε laptops, tablets και υπολογιστές, για να μην αναφέρουμε τις συσκευές που χρησιμοποιούν για την εργασία τους.

 

 

Το 64% των καταναλωτών παγκοσμίως αναφέρουν ότι θα ήταν χρήσιμο να έχουν το σύνολο του περιεχομένου τους προσβάσιμο από όλες τις συσκευές τους από οπουδήποτε και αν βρίσκονται. Οι καταναλωτές σε Μαλαισία, Λατινική Αμερική και ΗΠΑ δείχνουν να είναι πιο έτοιμοι για κάτι τέτοιο, με τουλάχιστον το 76% να αναφέρει ότι θα ήταν χρήσιμο, ενώ το ποσοστό στις Ευρωπαϊκές χώρες φτάνει στο 55%.

 

 

Εκτός από τους κορυφαίους cloud providers που οι άνθρωποι ανεβάζουν το περιεχόμενο τους, με τα πιο συχνά μέσα να είναι το Facebook, Youtube, Google Drive, Dropbox, Microsoft SkyDrive και Apple iCloud, υπάρχουν ακόμη μερικές υπηρεσίες μικρότερης δημοφιλίας όπου πολλοί άνθρωποι αποθηκεύουν το περιεχόμενο τους. Το 1/5 των καταναλωτών για παράδειγμα στη Μαλαισία, ανεβάζει περιεχόμενο μία φορά την εβδομάδα στο Instagram, το 15% στις ΗΠΑ κάνουν το ίδιο για το Amazon Cloud Drive και το 13% της Πολωνίας στο Picasa.

 

 

Γιατί να μην κάνετε τα πράγματα απλά συνδυάζοντας όλες αυτές τις ποικίλες υπηρεσίες, με την πρόσβαση σε μία κεντρική τοποθεσία από οποιαδήποτε συσκευή? Το 59% των ανθρώπων παγκοσμίως συμφωνούν ότι είναι μία καλή ιδέα – και πάλι με την Λατινική Αμερική, τη Μαλαισία και τις ΗΠΑ να έχουν τους πιο ενθουσιασμένους ερωτηθέντες με τουλάχιστον το 75% να συμφωνεί.

 

 

Όταν ρωτήθηκαν ποιοί cloud providers θα ήταν πιο σημαντικό να συμπεριλαμβάνονται σε μία υπηρεσία όπως αυτή, οι ερωτηθέντες επέλεξαν το Facebook, το Youtube, το Google Drive, το Dropbox, το SkyDrive και το iCloud με ταPicasa, LindedIn και Instagram να ακολουθούν.

 

 

Μία ισχυρή λύση έρχεται σύντομα

Οι καταναλωτές δεν θα περιμένουν για πολύ την υπηρεσία που επιθυμούν. Η Younited της F-Secure, έρχεται σύντομα και θα τους επιτρέπει να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο τους από smartphones, tablets, υπολογιστές και να εχουν υπηρεσίες όπως το facebook και το Dropbox – όλο το περιεχόμενο τους δηλαδή, σε ένα σημείο. Και για τους καταναλωτές που ανησυχούν για το απόρρητο των δεδομένων τους στο cloud, η younited θα είναι ένα ασφαλές καταφύγιο από backdoors και κατασκοπεία. Η Younited θα λειτουργεί κάτω από τους αυστηρούς νόμους απορρήτου της Φινλανδίας, ενώ θα είναι υποστηριζόμενη από την εμπειρογνωμοσύνη της F-Secure στο κομμάτι της ασφάλειας, έτσι ώστε οι καταναλωτές να ειναι βέβαιοι ότι το περιεχόμενο τους είναι ασφαλές και απόρρητο.

 

 

Για να είστε ένας από τους πρώτους που θα έχουν το younited, εγγραφείτε στο younited.com

 

 

* Η FSecureDigitalLifestyleSurvey 2013 κάλυψε διαδικτυακές συνεντεύξεις 6000 συνδρομητών παγκοσμίως ηλικίας 20-60 ετών από 15 χώρες, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Βέλγιο, Σουηδία, Φινλανδια, Πολωνία, ΗΠΑ, Βραζιλία, Χιλή, Κολομβία, Αυστραλία και Μαλαισία. Η έρευνα διεξήχθει από την Gfk τον Απρίλιο του 2013.

 

 

 

Στην Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα και άλλες χώρες των Βαλκανίων, η F-Secure Corporation αντιπροσωπεύεται από την Inter Engineering από το 1997!