Το ISACA ATHENS CHAPTER με τη συνδρομή του περιοδικού “IT Security Professional” και την αρωγή της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, διοργανώνει στις 12 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 17:30 – 20:30 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση ενημερωτική εκδήλωση με αντικείμενο την παρουσίαση των αποτελεσμάτων πέντε Διεθνών Ερευνών σχετικά με «Information Security», «IT Audit» και «Data Analytics» που διεξήχθησαν από τις Deloitte, EY, KPMG, PwC και Symantec.

 

 

Η συγκεκριμένη εκδήλωση λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα, συγκεντρώνοντας και συνοψίζοντας τα σημαντικότερα αποτελέσματα και τις επερχόμενες τάσεις όπως προέκυψαν από τις πλέον αξιόπιστες έρευνες στο χώρο της Ασφάλειας και του Ελέγχου Πληροφοριακών Συστημάτων καθώς και των data analytics. Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα διεξαχθεί διαδραστική συζήτηση με τη συμμετοχή καταξιωμένων ομιλητών από τις εταιρίες που διεξήγαγαν τις Έρευνες για το σχολιασμό των τάσεων που θα αναδειχτούν.
Οι πρόσφατες διεθνείς έρευνες που θα παρουσιαστούν θα ενταχθούν σε 3 θεματικές ενότητες οι οποίες είναι οι ακόλουθες:

Α. Information Security:
EY, “Global Information Security Survey”
PwC, “Global Information Security Survey”
Symantec, “Internet Security Threat Report”

Β. IT Audit:
KPMG, “IT Internal Audit Survey”

Γ. Data Analytics:
Deloitte, “Analytics Advantage Survey”
Στα πλαίσια της εκδήλωσης, θα υπάρχει για πρώτη φορά στην Ελλάδα η ενεργή συμμετοχή του κοινού, το οποίο μέσω συσκευών televoting, θα είναι σε θέση να εκφράσει σε πραγματικό χρόνο τις απόψεις του.
Οι διαφορετικές κυρίαρχες τάσεις που θα αναδειχτούν από τις έρευνες αλλά και η αντιπαραβολή τους με τις απόψεις που θα εκφραστούν από το κοινό, θα πυροδοτήσουν μια διαδραστική συζήτηση στην οποία θα συμμετέχουν ανώτατα Διευθυντικά στελέχη Εταιρειών που θα εκπροσωπούν διαφορετικούς τομείς και επιχειρησιακούς ρόλους.
Συγκεκριμένα έως τώρα έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στο panel τα ακόλουθα στελέχη (με αλφαβητική σειρά):

  • Αριστόδημος Δημητριάδης, Group Chief Compliance, Risk & Insurance Officer, OTE
  • Παντελής Λάμπρου, Διευθυντής Κανονιστικής Συμμόρφωσης & Διαχείρισης Κινδύνου, Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ (EXAE)
  • Ξενοφών Λιαπάκης, CIO Interamerican 
  • Διονύσιος Λιγνός, Διευθυντής Διεύθυνσης Ελέγχου και Ποιότητας Υπηρεσιών Πληροφορικής, Eurobank 
  • Γεράσιμος Μοσχονάς, Group Information Security Officer, Alpha Bank

Την παρουσίαση των αποτελεσμάτων και το συντονισμό της «συζήτησης» έχει αναλάβει ο κ. Βλάσης Αμανατίδης, αρχισυντάκτης του περιοδικού “IT Security Professional”.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα αναδειχθούν οι 10 νικητές, που θα έχουν αφουγκραστεί «καλύτερα» τα αποτελέσματα των ερευνών και οι οποίοι θα κερδίσουν αντίστοιχα δώρα.

Για την εξασφάλιση της θέσης σας αλλά και με στόχο την καλύτερη διαχείριση των εγγραφών, είναι απαραίτητη η «δήλωση συμμετοχής σας» έως τις 11 Δεκεμβρίου συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής (παρακαλούμε όπως προτιμήσετε τους Ελληνικούς χαρακτήρες κατά την εγγραφή σας).

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή σε όλους. Σημειώνεται ωστόσο ότι η συμμετοχή είναι δωρεάν για τα μέλη του ISACA, ενώ υπάρχει ενδεικτικό κόστος συμμετοχής για τα μη μέλη που ανέρχεται στο ποσό των  15 ευρώ (θα καταβληθεί κατά την προσέλευση στην εκδήλωση). Να τονίσουμε ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για την παραλαβή του εξοπλισμού televoting (η χρήση του είναι προαιρετική), είναι απαραίτητο να προσκομιστεί έγγραφο ταυτοποίησης.

Η ώρα προσέλευσης έχει οριστεί για τις 17:30 και παρακαλούμε για την τήρησή της καθώς θα λειτουργήσει χώρος εγγραφής πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Σημειώνεται ότι στους κατόχους των επαγγελματικών πιστοποιήσεων θα δοθούν βεβαιώσεις για αναγνώριση τριών CPEs.