Τις πρόσφατες εξελίξεις και ανακαλύψεις σε επίπεδο IT ασφάλειας παρουσίασε στους Διευθυντές Πληροφορικής που παρακολούθησαν το IT Directors Forum 2014 η ESET Hellas, χορηγός του συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2014.

 

 

 

 

 

Κύριο αντικείμενο συζήτησης του συνεδρίου αποτέλεσε ο μετασχηματισμός, που λαμβάνει χώρα στις επιχειρήσεις, και ο νέος ρόλος της στρατηγικής Πληροφορικής/Τεχνολογίας. Σε αυτό το πλαίσιο, η ESET Hellas αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα που έχει η ασφάλεια για κάθε μέγεθος επιχείρησης. Κατά την ομιλία παρουσιάστηκαν πολλών ειδών απειλές με τις αντίστοιχες μεθόδους προστασίας και πρόληψης αυτών,  καθώς και η σημασία της προστασίας των τερματικών, των server, και, πλέον, και των κινητών. Όπως περιγράφηκε κατά την παρουσίαση, όλες οι συσκευές που συνδέονται με τα εταιρικά δεδομένα, θα πρέπει να προστατεύονται από στοχευμένες επιθέσεις, τόσο με πολλαπλά επίπεδα προστασίας anti-malware αλλά και μέσω κρυπτογράφησης.

Εκτενής αναφορά έγινε επίσης στην προληπτική ανίχνευση των αναδυόμενων απειλών, η οποία, σύμφωνα με την εταιρία, μετατρέπεται σε σημαντικό παράγοντα για την επιλογή της κατάλληλης τεχνολογίας που θα διαφυλάξει τις σύγχρονες επιχειρήσεις. Προς αυτή την κατεύθυνση, η ESET παρουσίασε σημαντικές ανακαλύψεις των ερευνητών της εταιρίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Επιχείρηση Windigo, η οποία κατόρθωσε να διακριθεί με το βραβείο «Péter Szőr» στο συνέδριο Virus Bulletin, και, ταυτόχρονα, να αποσπάσει το συγχαρητήριο μήνυμα «Good job, ESET!» από τους δημιουργούς του.