Παρέχει νέες υπηρεσίες για εφαρμογές, πλατφόρμα και υποδομή

 

Σύνοψη

Καθώς οι οργανισμοί κάθε μεγέθους μετακινούν όλο και περισσότερα συστήματα πληροφορικής στο cloud, η Oracle επεκτείνει τον αριθμό των υπηρεσιών Oracle Cloud για να ενισχύσει τη θέση του ως του πιο ολοκληρωμένου δημόσιου cloud στον κλάδο. Το Oracle Cloud παρέχει μια μεγάλη γκάμα σύγχρονων ενοποιημένων υπηρεσιών με πολλές λειτουργίες, που εκτελούνται σε μια ασφαλή πλατφόρμα cloud βασισμένη σε ανοικτά πρότυπα. Με τις νέες υπηρεσίες για εφαρμογές, πλατφόρμες και υποδομή, η Oracle βοηθά πελάτες και συνεργάτες να αξιοποιήσουν ακόμα περισσότερο την ισχύ του cloud computing.  

  

Ειδήσεις

  • Επεκτείνοντας το πιο ευρύ και εξελιγμένο χαρτοφυλάκιο cloud του κλάδου, η Oracle ανακοίνωσε 10 νέες υπηρεσίες Oracle Cloud για τους πελάτες και τους συνεργάτες της.
  • Οι νέες υπηρεσίες διευρύνουν το ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών Application Services, Social Services, Platform Services και Infrastructure Services της Oracle, που παρέχονται βάσει συνδρομής.
  • Σε αντίθεση με άλλα περιβάλλοντα cloud που παρέχουν υπηρεσίες σε ένα ή δύο επίπεδα, το Oracle Cloud είναι το μοναδικό περιβάλλον cloud που προσφέρει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο ενοποιημένων υπηρεσιών για εφαρμογές, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πλατφόρμα και υποδομή.
  • Το Oracle Cloud παρέχει την πιο ολοκληρωμένη σουίτα στον κλάδο με σύγχρονες εταιρικές εφαρμογές SaaS, όπως Human Capital Management, Customer Experience και Enterprise Resource Management, με ενσωματωμένες δυνατότητες επιχειρηματικής ευφυΐας, κοινωνικών δικτύων και φορητών συσκευών.
  • Η Oracle παρέχει σε πελάτες και συνεργάτες επιλογές και ευελιξία όσον αφορά στο πού υλοποιούν λογισμικό της Oracle: σε παραδοσιακά κέντρα δεδομένων εσωτερικής εγκατάστασης, σε ιδιωτικά περιβάλλοντα cloud, στο Oracle Cloud και σε άλλα δημόσια περιβάλλοντα cloud.
  • Το Oracle Cloud συνεχίζει να εμφανίζει ισχυρή αποδοχή, υποστηρίζοντας 9 εκατομμύρια χρήστες και 19 δισεκατομμύρια συναλλαγές κάθε μέρα, εκτελούμενο σε 7.000 servers με 200 petabyte χώρου αποθήκευσης σε 13 κέντρα δεδομένων σε όλο τον κόσμο.
  • Οι συνεργάτες για το Oracle Cloud θα μπορούν να παραπέμπουν και να πωλούν τις νέες υπηρεσίες πλατφόρμας και υποδομής του Oracle Cloud μέσα από τα υφιστάμενα προγράμματα Oracle PartnerNetwork (OPN) Cloud, πράγμα που θα τους δίνει τη δυνατότητα να παρέχουν στους πελάτες τους ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών Application, Social, Platform και Infrastructure βασισμένων στο cloud.

 

Νέες προσθήκες στο χαρτοφυλάκιο Υπηρεσιών Oracle Cloud

Η Oracle ανακοίνωσε 10 νέες υπηρεσίες Oracle Cloud, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι εξής :

  • Compute Cloud: Δίνει στους πελάτες τη δυνατότητα να αξιοποιούν ευέλικτες δυνατότητες υπολογισμού για να εκτελούν οποιονδήποτε φόρτο εργασίας στο cloud. Είναι ασφαλής, έχει προδιαγραφές μεγάλων εταιρειών, έχει πλήρεις δυνατότητες παραμετροποίησης και προσφέρει ισχυρές δυνατότητες παρακολούθησης.
  • Object Storage Cloud: Παρέχει στους χρήστες ένα χώρο αποθήκευσης αντικειμένων με υψηλή διαθεσιμότητα, εφεδρεία και ασφάλεια, για σταθερά μεγάλους όγκους μη δομημένων δεδομένων.
  • Database Cloud: Παρέχει πλήρη έλεγχο ενός συγκεκριμένου στιγμιότυπου (instance) μιας βάσης δεδομένων και υποστηρίζει οποιαδήποτε εφαρμογή Oracle Database, δίνοντας στους χρήστες μεγαλύτερη ευελιξία και δυνατότητα επιλογής για το επίπεδο των διαχειριζόμενων υπηρεσιών που παρέχονται από την Oracle.
  • Java Cloud: Παρέχει συμπλέγματα Oracle WebLogic Server για την υλοποίηση εφαρμογών Java και δίνει πλήρη διαχειριστικό έλεγχο επί της υπηρεσίας, με αυτοματοποιημένη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, επαναφορά δεδομένων, εφαρμογή διορθώσεων (patching) και υψηλή διαθεσιμότητα.
  • Business Intelligence Cloud:  Δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να αναλύουν δεδομένα με dashboards για το Web και φορητές συσκευές. Παρέχει δυνατότητες self-service για φόρτωση δεδομένων, μοντελοποίηση, ανάλυση και διαχείριση εφαρμογών στο cloud, χωρίς υποστήριξη από το τμήμα IT.
  • Documents Cloud: Παρέχει μια ευέλικτη λύση self-service για διαμοιρασμό αρχείων και συνεργασία, με συγχρονισμό σε φορητές και επιτραπέζιες συσκευές, ισχυρή ασφάλεια και ενοποίηση με εφαρμογές σε περιβάλλον εσωτερικής εγκατάστασης και cloud.
  • Mobile Cloud: Απλοποιεί τη συνδεσιμότητα φορητών συσκευών σε εταιρικό περιβάλλον, δίνοντας στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να δημιουργούν οποιαδήποτε εφαρμογή, για οποιαδήποτε συσκευή που συνδέεται σε οποιαδήποτε πηγή δεδομένων, με ασφάλεια εταιρικού επιπέδου.
  • Database Backup Cloud:Δίνει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας βάσεων Oracle Database στο Oracle Cloud.  Επίσης, επιτρέπει την αναπαραγωγή αντιγράφων ασφαλείας από το Oracle Database Backup Logging Recovery Appliance στο Oracle Cloud.
  • Billing and Revenue Management Cloud: Επιτρέπει σε επιχειρήσεις με αξιόπιστα και επεκτάσιμα συστήματα χρέωσης βάσει συνδρομής να καταγράφουν επαναλαμβανόμενα έσοδα από νέες υπηρεσίες.
  • Cloud Marketplace: Παρέχει μια παγκόσμια αγορά στην οποία οι συνεργάτες μπορούν να δημοσιεύουν εφαρμογές και οι πελάτες να αναζητούν και να βρίσκουν νέες λύσεις για τις επιχειρηματικές ανάγκες τους.

 

Οι νέες αυτές υπηρεσίες εντάσσονται στο χαρτοφυλάκιο των παρακάτω υπηρεσιών Oracle Cloud:

 

  • Στο χαρτοφυλάκιο των υπηρεσιών Oracle Cloud Application Services περιλαμβάνονται οι υπηρεσίες Global HR Cloud, Talent Management Cloud, ERP Cloud, Supply Chain Management Cloud, Sales Cloud, Marketing Cloud, Service Cloud, Enterprise Planning Cloud, και Financial Reporting Cloud.
  • Στο χαρτοφυλάκιο των υπηρεσιών Oracle Cloud Social Services περιλαμβάνονται οι υπηρεσίες Oracle Social Network, Social Marketing, Social Engagement and Monitoring και Social Data and Insight.
  • Στο χαρτοφυλάκιο των υπηρεσιών Oracle Cloud Platform Services περιλαμβάνονται οι υπηρεσίες Database Cloud, Java Cloud και Developer Cloud.
  • Στο χαρτοφυλάκιο των υπηρεσιών Oracle Cloud Infrastructure Services περιλαμβάνονται οι υπηρεσίες Storage Cloud και Messaging Cloud.

 

Σχετικές δηλώσεις

  • Ο Thomas Kurian, Executive Vice President, Product Development, Oracle, δήλωσε: «Για να αξιοποιήσουν τα πραγματικά οφέλη που προσφέρει το cloud computing, οι οργανισμοί χρειάζονται πρόσβαση σε ευέλικτες, αξιόπιστες και ασφαλείς υπηρεσίες cloud που είναι σχεδιασμένες για τις συγκεκριμένες επιχειρηματικές ανάγκες τους. Διαθέτοντας τη μεγαλύτερη ποικιλία υπηρεσιών cloud παγκοσμίως, η Oracle βρίσκεται στην ιδανική θέση για να καλύψει αυτή τη ζήτηση. Με ένα διευρυνόμενο χαρτοφυλάκιο ενοποιημένων και ασφαλών υπηρεσιών cloud με πολλές λειτουργίες, η Oracle συνεχίζει να κατέχει ηγετική θέση στον τομέα του cloud παρέχοντας άμεση αξία τόσο στους χρήστες των επιχειρήσεων, όσο και στους προγραμματιστές.»

 

Σχετικές Ιστοσελίδες