Η νέα έκδοση προσφέρει επτά προτάσεις βελτίωσης του JDK για την αύξηση της παραγωγικότητας των προγραμματιστών, τη βελτίωση της γλώσσας Java και τη βελτίωση των επιδόσεων, της σταθερότητας και της ασφάλειας της πλατφόρμας.

 Οι βασικές δυνατότητες της Java 19 θα παρουσιαστούν στο JavaOne 2022 στο Λας Βέγκας στις 17-20 Οκτωβρίου

Η Oracle ανακοίνωσε σήμερα τη διαθεσιμότητα της Java 19, της τελευταίας έκδοσης της κορυφαίας γλώσσας προγραμματισμού και πλατφόρμας ανάπτυξης στον κόσμο. Η Java 19 (Oracle JDK 19) προσφέρει χιλιάδες βελτιώσεις στις επιδόσεις, τη σταθερότητα και την ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένων βελτιώσεων στην πλατφόρμα που θα βοηθήσουν τους προγραμματιστές να βελτιώσουν την παραγωγικότητα τους και να προωθήσουν την καινοτομία σε ολόκληρη την επιχείρηση. Η Oracle θα παρουσιάσει τις πιο πρόσφατες δυνατότητες της Java 19 στο JavaOne 2022, που θα πραγματοποιηθεί 17-20 Οκτωβρίου στο Λας Βέγκας, και μέσω μιας κεντρικής εκπομπής που θα μεταδοθεί στο dev.java/ στις 18:00 ώρα Ελλάδας την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου.

“Η συνεχής συνεργασία μας με την κοινότητα των προγραμματιστών «κυλάει στο αίμα» της Java. Ως διαχειριστής και κηδεμόνας της Java, η Oracle είναι σταθερά προσηλωμένη στο να παρέχει στους προγραμματιστές και τις επιχειρήσεις σύγχρονα εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να δημιουργήσουν καινοτόμες εφαρμογές και υπηρεσίες”, δήλωσε ο Georges Saab, ανώτερος αντιπρόεδρος ανάπτυξης, Java Platform και πρόεδρος του OpenJDK Governing Board, Oracle. “Οι ισχυρές, νέες βελτιώσεις της Java 19 αποτελούν απόδειξη της μνημειώδους εργασίας ολόκληρης της παγκόσμιας κοινότητας της Java”.

Το πιο πρόσφατοJava Development Kit (JDK) παρέχει ενημερώσεις και βελτιώσεις μέσα από επτά προτάσεις (JDK Enhancement Proposals – JEPs). Οι περισσότερες από αυτές τις αναβαθμίσεις πρόκειται να παραδοθούν ως follow-up preview χαρακτηριστικά που βελτιώνουν τη λειτουργικότητα που ενσωματώθηκε στη γλώσσα σε προηγούμενες εκδόσεις της.

Το JDK 19 προσφέρει γλωσσικές βελτιώσεις από το project Amber του OpenJDK (Record Patterns και Pattern Matching for Switch), βελτιώσεις βιβλιοθηκών για τη διαλειτουργικότητα με κώδικα εκτός Java (Foreign Function and Memory API) και για την αξιοποίηση διανυσματικών εντολών (Vector API) από το project Panama του OpenJDK, καθώς και τα πρώτα previews του project Loom (Virtual Threads and Structured Concurrency), το οποίο θα μειώσει δραστικά την προσπάθεια που απαιτείται για τη συγγραφή και συντήρηση ταυτόχρονων (concurrent) εφαρμογών υψηλής απόδοσης με χρήση της Java.

“Οι Java προγραμματιστές αναζητούν ολοένα και περισσότερο εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να δημιουργήσουν με αποτελεσματικό τρόπο εφαρμογές υψηλής λειτουργικότητας για deployment στο cloud, σε on-premises εγκαταστάσεις και σε υβριδικά περιβάλλοντα”, δήλωσε ο Arnal Dayaratna, Research Vice President, Software Development, IDC. “Οι βελτιώσεις της Java 19 ανταποκρίνονται σε αυτές τις απαιτήσεις και καταδεικνύουν πώς το οικοσύστημα της Java είναι σε καλή θέση για να καλύψει τις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες των προγραμματιστών και των επιχειρήσεων”.

Η Oracle  διαθέτει σε κυκλοφορία νέες Java Feature εκδόσεις της γλώσσας κάθε έξι μήνες μέσω ενός χρονοδιαγράμματος εκδόσεων που τηρείται προσφέροντας προβλεψιμότητα. Αυτός ο ρυθμός παραγωγής νέων χαρακτηριστικών διασφαλίζει σταθερή ροή καινοτομιών, ενώ παράλληλα παρέχει συνεχείς βελτιώσεις στις επιδόσεις, τη σταθερότητα και την ασφάλεια της πλατφόρμας, συμβάλλοντας στην αύξηση της χρήσης της Java σε οργανισμούς όλων των μεγεθών και στο σύνολο των σύγχρονων επιχειρηματικών και βιομηχανικών κλάδων.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις ενημερώσεις της Java 19 μπορείτε να βρείτε εδώ:

https://www.oracle.com/java/