Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δοκιμών που πραγματοποίησε ο ανεξάρτητος οργανισμός Dennis Technology Labs στο 4οτρίμηνο του 2014, τα προϊόντα της Kaspersky Lab αναδείχτηκαν οι πιο αποτελεσματικές λύσεις για οικιακούς χρήστες, μικρές επιχειρήσεις και μεγάλες εταιρείες αντίστοιχα.

 

 

 

 

 

Το Kaspersky Internet Security, το Kaspersky Small Office Security και το Kaspersky Endpoint Security for Business πέτυχαν τις υψηλότερες δυνατές βαθμολογίες στις τρεις αντίστοιχες δοκιμές, λαμβάνοντας πιστοποιήσεις “AAA”, δηλαδή τις υψηλότερες διακρίσεις που αποδίδουν τα Dennis Technology Labs.

Για την ανάδειξη της αποτελεσματικότερης λύσης, οι ειδικοί των Dennis Technology Labs υπολογίζουν μία Βαθμολογία Συνολικής Ακρίβειας, με βάση τα αποτελέσματα δύο ανεξάρτητων μελετών. Η πρώτη μελέτη αξιολογεί πόσο αποτελεσματικά καταπολεμά μια λύση τις πιο πρόσφατες online απειλές, δηλαδή εκείνες που εντοπίζονται μέσα στις τελευταίες 24 ώρες. Στη δεύτερη μελέτη, αξιολογείται η ανταπόκριση ενός προϊόντος σε αντικείμενα που είναι γνωστό ότι είναι ασφαλή. Κάθε λύση βαθμολογήθηκε με βάση το αν εντόπισε και απέκλεισε επιτυχώς τα κακόβουλα προγράμματα, επιτρέποντας ταυτόχρονα την απρόσκοπτη λειτουργία των νόμιμων λογισμικών. Σε περίπτωση σφαλμάτων, αφαιρούνταν πόντοι. Και στις τρεις δοκιμές, τα προϊόντα της Kaspersky Lab πέτυχαν τη μέγιστη δυνατή βαθμολογία, κατακτώντας το απόλυτο των 1.140 πόντων.

«Καθημερινά, οι χρήστες του Διαδικτύου αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ψηφιακές απειλές. Στην πράξη λοιπόν, ακόμη και ένα μικρό πλεονέκτημα που εμφανίζει μια λύση ασφάλειας σε αυτές τις δοκιμές, μπορεί να μεταφραστεί στην πρόληψη εκατοντάδων περιστατικών. Η συσσωρευμένη εμπειρία και οι θεμελιώδεις ικανότητες που έχουμε αναπτύξει ως εταιρεία, επιτρέπουν στην Kaspersky Lab να παραμένει στην αιχμή της τεχνολογίας ασφάλειας, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα αποτελέσματα των δοκιμών», σχολίασε ο Timur Biyachuev, Director of Anti-Malware research της Kaspersky Lab.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο οργανισμός Dennis Technology Labs επιβραβεύει την κορυφαία ποιότητα των λύσεων της Kaspersky Lab, καθώς ο οργανισμός απέδωσε τις πιστοποιήσεις “AAA” και στα τέσσερα τρίμηνα του 2014.