Η Kaspersky Lab παρουσίασε την επόμενη γενιά προστασίας τερματικών συσκευών με το ανανεωμένο Kaspersky Endpoint Security for Business. Το προϊόν διαθέτει Προσαρμοστικό Έλεγχο Ανωμαλιών, μέσω του οποίου αντιλαμβάνεται γρήγορα και εμποδίζει τις επισφαλείς εφαρμογές και συμπεριφορές χρηστών, προσφέροντας βελτιωμένη προστασία από τους miners και τις διαδικτυακές απειλές. Το Kaspersky Endpoint Security for Business παρέχει επίσης στους χρήστες μια πλατφόρμα διαχείρισης μέσω διαδικτύου, σε συνδυασμό με λειτουργίες που βοηθούν στην αυτοματοποίηση των εργασιών του διαχειριστή – δυνατότητες που στόχο έχουν να δώσουν στις ομάδες ασφάλειας IT μεγαλύτερο έλεγχο στο σύνολο των τερματικών σημείων της εταιρικής τους υποδομής.

Όταν μια επιχείρηση φτάσει σε ένα συγκεκριμένο μέγεθος, η προστασία των τερματικών γίνεται ένα δύσκολο έργο: όχι μόνο επειδή ο αριθμός των ψηφιακών απειλών αυξάνεται συνεχώς, αλλά και επειδή η ίδια η υποδομή γίνεται πιο δύσκολη στη διαχείριση και διευρύνει το πεδίο πιθανών επιθέσεων. Το νέο Kaspersky Endpoint Security for Business έχει σχεδιαστεί ειδικά για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να ξεπεράσουν αυτές τις προκλήσεις.

Νέες δυνατότητες για ενδυνάμωση των τερματικών και ενισχυμένη προστασία από απειλές που βασίζονται στο διαδίκτυο.

Το Kaspersky Endpoint Security for Business βελτιώνει την πρόληψη από αναδυόμενες απειλές. Ο Προσαρμοστικός Έλεγχος Ανωμαλιών είναι ένα έξυπνο σύστημα που αναλύει τη συμπεριφορά των χρηστών και «θυμάται» τις δραστηριότητές τους, εμποδίζοντας με τον τρόπο αυτό τις φαινομενικά μη φυσιολογικές ενέργειές τους. Η συνολική διαδικασία είναι αυτοματοποιημένη, οπότε οι διαχειριστές ασφάλειας IT δεν χρειάζεται να διαμορφώνουν κανόνες με μη αυτόματο τρόπο. Αυτό εξοικονομεί χρόνο και μειώνει το ρίσκο των στατιστικών λαθών.

Το 2018, οι ειδικοί παρατήρησαν μια αύξηση στις επιθέσεις mining με περισσότερους από πέντε εκατομμύρια χρήστες να επηρεάζονται[1]. Για να αποφευχθεί η αξιοποίηση των υπολογιστικών πόρων των εταιρικών μηχανών από κακόβουλο λογισμικό εξόρυξης, το Web Control στην ανανεωμένη λύση της Kaspersky Lab περιλαμβάνει εξειδικευμένες τεχνικές για την αποκάλυψη και την παρεμπόδιση της online εξόρυξης κρυπτονομισμάτων.

Το Kaspersky Endpoint Security for Business παρέχει επίσης περισσότερες δυνατότητες για την πρόληψη απειλών μέσω διαδικτύου. Η κρυπτογραφημένη σάρωση με τη βοήθεια του μηχανισμού Web Threat Protection επιτρέπει την προστασία μέσω της αναγνώρισης και του αποκλεισμού απειλών που επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν κρυπτογραφημένα κανάλια για να εισχωρήσουν στο σύστημα. Σαρώνει επίσης την κίνηση εισερχόμενων και εξερχόμενων κρυπτογραφημένων HTTP για την παρακολούθηση πιθανής κακόβουλης δραστηριότητας.

Ευέλικτη διαχείριση με μεγαλύτερο έλεγχο προστασίας

Η Kaspersky Lab συνεχίζει να βελτιώνει τις δυνατότητες διαχείρισης στο κορυφαίο προϊόν τερματικών ώστε να παρέχει στις ομάδες ασφάλειας IT το ισχυρό, ευέλικτο και βολικό εργαλείο που χρειάζονται για να ελέγχουν την ψηφιακή ασφάλεια σε όλους τους υπολογιστές, τους servers και τις φορητές συσκευές που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι.

Η πλατφόρμα διαχείρισης της λύσης – Kaspersky Security Center – είναι πλέον διαθέσιμη στην online έκδοση. Δεν απαιτεί την εγκατάσταση οποιουδήποτε λογισμικού ή το άνοιγμα θυρών δικτύου και είναι διαθέσιμη στα προγράμματα περιήγησης. Με αυτήν την online έκδοση, όλοι οι διαχειριστές ασφάλειας IT μπορούν να διαχειριστούν λειτουργίες και πολιτικές και να παρακολουθούν την ασφάλεια με προσαρμοσμένους πίνακες εργαλείων, όπως για παράδειγμα στα tablet τους ενώ εργάζονται εξ αποστάσεως. Η πλατφόρμα διαθέτει ένα νέο φιλικό προς το χρήστη design που καθιστά την προσαρμογή του dashboard απλή και βολική.

Οι IT ομάδες κατακλύζονται συνήθως από καθήκοντα ρουτίνας, πράγμα που σημαίνει ότι είναι δύσκολο για αυτούς να επικεντρωθούν σε μακροπρόθεσμους στρατηγικούς στόχους – ή ακόμη και σε λιγότερο επείγοντα καθήκοντα. Το Kaspersky Endpoint Security for Business επιτρέπει την αυτοματοποίηση εργασιών, όπως οι αναβαθμίσεις λογισμικού, οι οποίες κατά τα άλλα απαιτούν μεγάλη ποσότητα χειρωνακτικής εργασίας. Η αυτοματοποίηση των ενημερώσεων λογισμικού με τη διαχείριση ευπάθειας και αντιστοίχισης βοηθά στη μείωση του κινδύνου διείσδυσης του δικτύου μέσω παρωχημένου λογισμικού. Επιπλέον, όλες οι νέες εκδόσεις του Kaspersky Endpoint Security for Business θα μεταφερθούν αυτόματα σε όλα τα τερματικά σημεία. Αυτό δεν απαιτεί καμία ενέργεια από τον διαχειριστή εκτός από την έγκριση και την αποδοχή της άδειας χρήσης. Όλα αυτά βοηθούν τις εταιρείες να διατηρούν την προστασία τους ενημερωμένη, πράγμα κρίσιμο για την καταπολέμηση νέων απειλών.

«Οι ομάδες ασφάλειας του τομέα της Πληροφορικής πρέπει να διατηρούν την ισορροπία μεταξύ της ικανότητας ελέγχου της προστασίας σε όλα τα τερματικά σημεία, χωρίς όμως να κατακλύζονται από πολλές χειρωνακτικές εργασίες και ειδοποιήσεις. Μια καλή μέση οδός είναι η επένδυση σε μια έξυπνη προστασία, με εργαλεία διαχείρισης που επιτρέπουν ένα ορισμένο επίπεδο αυτοματοποίησης και ελέγχου. Το Kaspersky Endpoint Security for Business παρέχει όλα όσα χρειάζονται οι διαχειριστές ασφάλειας IT για να διασφαλίσουν ότι τα τερματικά σημεία παραμένουν προστατευμένα, ανεξάρτητα από το τι μπορεί να συμβεί», σχολίασε ο Dmitry Aleshin, VP, Product Marketing στην Kaspersky Lab.

Το προϊόν είναι διαθέσιμο παγκοσμίως. Εδώ μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Kaspersky Endpoint Security for Business και τις εφαρμογές του.

 [1] Σύμφωνα με τo Kaspersky Security Bulletin 2018. Story of the year: miners