To Internet of Everything μέσα από τη «ματιά» του επιχειρηματικού κόσμου

 

 

 

 

 

 

 

Πραγματοποιήθηκε στις 25 Νοεμβρίου η ετήσια επιχειρηματική και τεχνολογική εκδήλωση Cisco Connect Greece 2014 με θέμα το “Internet of Everything” (IoE). Η προσέλευση του επιχειρηματικού κόσμου και ειδικότερα των επαγγελματιών πληροφορικής από κάθε κλάδο της αγοράς, επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη στην εταιρεία και στις αρχιτεκτονικές της Cisco και των συνεργατών της. Επιβεβαιώθηκε επίσης η αναγκαιότητα χρήσης της τεχνολογίας ως το μοναδικό τρόπο εκμετάλλευσης του φαινομένου της διασύνδεσης αντικειμένων, διαδικασιών, εφαρμογών και ανθρώπων κάτω από την «ομπρέλα» του internet.

Ο Αντώνης Τσιμπούκης, Γενικός Διευθυντής της Cisco σημείωσε σχετικά. «Η παρουσία σχεδόν 1850 στελεχών της αγοράς και ειδικά αυτή τη χρονιά με αισθητά μεγαλύτερο ποσοστό σε υψηλές θέσεις ευθύνης, δεν είναι για εμάς τυχαίο. Ενισχύει την πεποίθησή μας ότι η πρόοδος επιχειρήσεων, οργανισμών και κρατών πρέπει να στηριχτεί, ειδικότερα τώρα, στην τεχνολογία και την εκμετάλλευσή της. Οι δυνατότητες είναι πραγματικά απεριόριστες. Η Cisco και οι συνεργάτες της είναι εδώ για να συμβάλουν στη δημιουργία του αύριο, το οποίο μπορούμε μαζί να σχεδιάσουμε όπως το έχουμε ονειρευτεί.»

Κεντρικές παρουσιάσεις

Κατά τη διάρκεια των κεντρικών παρουσιάσεων, ο David Bevilacqua, Αντιπρόεδρος, EMEAR στη Cisco, ανέφερε το δεδομένο του 1%. Το ποσοστό δηλαδή των αντικειμένων που είναι αυτή τη στιγμή διασυνδεδεμένα στο internet. Είναι προφανής η αναφορά στο υπόλοιπο 99%, το οποίο σταδιακά συνδέεται στο internet, δημιουργώντας μοναδικές ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις αλλά και δυνατότητες για την καθημερινότητά μας.

Στη συνέχεια ο Jeremy Bevan, Αντιπρόεδρος, Marketing EMEAR, της Cisco, επισήμανε την πραγματικότητα του Digital Transformation στη λειτουργία των επιχειρήσεων, ενώ ο Νίκος Μποτίνης, Regional Sales Manager της Cisco, μίλησε για τη σημασία της συνεργασίας με την Intel, καθώς και τα οφέλη που προκύπτουν για τους πελάτες.

CEO panel

Στο πρώτο panel της εκδήλωσης ηγετικά στελέχη και Διευθύνοντες Σύμβουλοι από τους κλάδους των λιανικών πωλήσεων, των τραπεζικών υπηρεσιών, των ηλεκτρονικών αγορών, της Κοινωνίας της Πληροφορίας και του τουρισμού βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι δίνοντας την δική τους  οπτική για το Internet of Everything.

Βασικά σημεία της συζήτησης:

  • Tο Software Intelligence, αναπτύσσεται με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου την νέα εποχή του Internet of Everything. Επομένως, οι υποδομές, το hardware πρέπει να είναι ανάλογου επιπέδου για να ανταποκριθούν σε πλείστες ανάγκες, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η επεξεργασία των μεγάλων δεδομένων (Big Data)
  • «Οι καταναλωτές είναι πλέον πιο έξυπνοι». Το 60%  των πελατών αλυσίδας ηλεκτρικών ειδών ενδεχομένως γνωρίζουν πιο πολλά και από τους ίδιους τους πωλητές
  • Ειδικά στο τουρισμό, η αξιοποίηση νέων εφαρμογών και τεχνολογιών που σχετίζονται με το IoE, απαιτεί τη συνεργασία των τουριστικών επιχειρήσεων με τους κατά τόπους δήμους, λιμάνια και πόλεις
  • Οι ηλεκτρονικές πληρωμές έχουν άμεση σχέση με την ανάπτυξη του εμπορίου. Η ισορροπία μεταξύ των απρόσκοπτων συναλλαγών και του ελέγχου αυτών, παραμένει το ζητούμενο ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλές εταιρίες έχουν πλέον πρόσβαση στα προσωπικά μας δεδομένα
  • Οι εταιρίες οφείλουν στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον να σχεδιάζουν λογισμικό για βέλτιστο Customer Experience αλλά και να είναι διαθέσιμες ανά πάσα ώρα και στιγμή για τους πελάτες τους (24/7)
  • Το Δημόσιο έχει εξελιχθεί στο τεχνολογικό τομέα σε σχέση με το παρελθόν ενώ το ζήτημα της αξιοποίησης των Big Data είναι εφικτό από τις δημόσιες υπηρεσίες αλλά παραμένει θέμα υποδομών    
  • Από τότε που άρχισε να λειτουργεί το Internet Banking παρατηρήθηκε αύξηση 20% σε νέους χρήστες. Αυτό αποδεικνύει τη μεγάλη δυναμική. Όσο για την αξία των Big Data, αναμφισβήτητα είναι σημαντική. Οι πρώτοι διδάξαντες στην αξιοποίησή τους είναι οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας με τις προσωποποιημένες προσφορές προς τους πελάτες τους
  • Τα Big Data, δεν είναι πανάκεια, όντας όχι πάντα εμπορικά αξιοποιήσιμα αλλά εξαιρετικά χρήσιμα στο κομμάτι της ανίχνευσης απάτης                                                                                                                     

CIO Panel

Στο επόμενο panel της ημέρας, CIOs παρουσίασαν εφαρμογές του IoE στην Ελλάδα, όπως στην τηλεϊατρική, ενέργεια, τραπεζικές συναλλαγές, εκπαίδευση, χρηματιστήριο, τη κίνηση των οχημάτων και τον έλεγχο των εθνικών αυτοκινητοδρόμων, καθώς και σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις που χρησιμοποιούν φορείς όπως το Χαμόγελο του Παιδιού. Το κοινό γνώρισε τα έργα που έχουν αυτή τη στιγμή με επιτυχία υλοποιηθεί και είναι σε χρήση στην ελληνική επικράτεια. Οι συμμετέχοντες επισήμαναν το υψηλό επίπεδο των στελεχών Πληροφορικής στην Ελλάδα, καθώς και τις απεριόριστες δυνατότητες εξέλιξης στη λειτουργία των ελληνικών επιχειρήσεων και οργανισμών, γεγονός που θα οδηγήσει σε νέες υπηρεσίες για το κοινό αλλά και σε πολλαπλά οφέλη για τις ίδιες.

Παράλληλες παρουσιάσεις

Σε συνέχεια των keynotes ακολούθησαν 18 παράλληλες παρουσιάσεις από τη Cisco και τους συνεργάτες της, οι οποίες κάλυψαν το σύνολο των σύγχρονων τεχνολογιών πληροφορικής καθώς και τις βασικές αρχιτεκτονικές της Cisco, όπως το ACI/SDN, Security, DC/Cloud/InterCloud και Collaboration.

Happening

Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, το συγκρότημα 48 Ώρες και η μουσική παραγωγός Εύα Μπουντούρη από τον En Lefko 87.7, ανέλαβαν να διασκεδάσουν τους συμμετέχοντες, ενώ πραγματοποιήθηκε και κλήρωση πλούσιων δώρων.

Χορηγοί

Main Technology Sponsor: Intel

Platinum: ΟΤΕ – Cosmote

Gold: Algosystems, Byte, Intracom Telecom, Logicom Solutions, Logicom/Veeam/NetApp, SAP, Sieben, Space Hellas, Unisystems

Silver: Citrix, Cyta Ελλάδος, Dataways, DIS, EMC, Ergoman, InfoQuest, Panduit, Rtel, SenseOne, Setel Hellas, Telmaco

PC Sponsor: Πλαίσιο

Digital Signage Provider: Cyberstream

Research Provider: IDC

Consulting Sponsor: Dextera Consulting

RFID Provider: Mobile Technology

Με την Υποστήριξη: e-skills, Grand Coalition for Digital Jobs

Υπό την αιγίδα: ΣΕΠΕ, American-Hellenic Chamber of Commerce

Taste Stations: Nespresso, Le Greche

Charity Partner: Χαμόγελο του Παιδιού

Media Sponsors: Σκαϊ Τηλεόραση, Σκαϊ 100.3, EnLefko 87.7, Sepe.gr, Pathfinder, Reporter.gr, Comsol.gr, ICTplus.gr, Deasy.gr, Biztech.gr, Infocom.gr, Vertical Communications, DRN, NetFax, PC Magazine, NetWeek, TechChannel Partner, IT Security.