Ο ειδικός λογισμικού ασφαλείας Avira, ανακοίνωσε σήμερα πως η λύση Avira Antivirus Pro απέσπασε τη διάκριση “Best Usability 2014 Award” για οικιακούς χρήστες από το AV-TEST.

 

 

 

 

 

 

Το AV-TEST ανέφερε πως το Avira AntiVirus Pro εξασφάλισε τις υψηλότερες επιδόσεις στην κατηγορία Usability και στις έξι συνολικά δοκιμές πιστοποίησης κατά τη διάρκεια του 2014. Τα εργαστήρια AV-TEST αξιολογούν πόσο πολύ τα εγκατεστημένα λογισμικά ασφαλείας επηρεάζουν τη συνολική φιλικότητα χρήσης του υπολογιστή και συγκεκριμένα σε σχέση με τα ψευδώς θετικά αποτελέσματα. Στις δοκιμές, το εργαστήριο επισκέφτηκε καθαρές ιστοσελίδες και σκάναρε περισσότερες από 400.000 ασφαλείς εφαρμογές ανά δοκιμή και κατέγραψε όλες τις ενέργειες που μπλοκαρίστηκαν κατά τη διαδικασία εγκατάστασης. Το Avira Antivirus Pro εξασφάλισε εξαιρετικά αποτελέσματα σε όλες τις δοκιμές.

«Το Avira είναι μια λύση ασφαλείας που παρέχει στον χρήστη διευρυμένη ελευθερία και κάνει αισθητή την παρουσία της μόνο όταν παραστεί ανάγκη» δήλωσε ο Guido Habicht, Διευθύνων Σύμβουλος του AV-TEST GmbH. Εκτός από την συγκεκριμένη διάκριση, το λογισμικό της Avira εξασφάλισε σημαντικές επιδόσεις και σε επιπλέον κατηγορίες δοκιμών όπως σε αυτές της Προστασίας και της Απόδοσης (ταχύτητα).

«Όταν επιτυγχάνουμε εξαιρετικές επιδόσεις σε δοκιμές ανεξάρτητων εργαστηρίων όπως σε αυτό της AV-Test, ενισχύεται ακόμη περισσότερο η πεποίθησή μας πως έχουμε αναπτύξει ένα πολύ αξιόλογο προϊόν που εκτός από ουσιαστική προστασία, παρέχει στους πελάτες μας και σημαντική ευκολία χρήσης» δήλωσε ο Philipp Wolf, EVP Protection Labs της Avira. «Είναι πολύ σημαντικό για την Avira να αποσπά σημαντικές διακρίσεις από ανεξάρτητους φορείς, καθώς αφενός επιβεβαιώνεται το συγκριτικό πλεονέκτημα των προϊόντων μας και αφετέρου παρέχει στην ομάδα ανάπτυξης αποτελέσματα σε πραγματικό χρόνο και της επιβεβαιώνει πως βρίσκεται στον σωστό δρόμο όσον αφορά στη βέλτιστη δυνατή ανάπτυξη του προϊόντος.»

Το AV-TEST είναι ένας ανεξάρτητος προμηθευτής υπηρεσιών στους τομείς του IT Security και Antivirus Research με έμφαση στον εντοπισμό και στην ανάλυση των πιο πρόσφατων απειλών και τη χρήση τους σε συνολική συγκριτική δοκιμή των προϊόντων ασφαλείας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα της Avira, παρακαλούμε επισκεφτείτε το www.avirasuite.gr ή επικοινωνήστε με την εταιρία T&K Computer Organizer Ltd, επίσημο διανομέα των προϊόντων Avira σε Ελλάδα και Κύπρο ή κάποιον από τους συνεργάτες της στην Ελλάδα ή την Κύπρο.