Την ευκαιρία να παρουσιάσει τον απολογισμό των 30 χρόνων και να αναδείξει τα σχέδια και το όραμα της για το μέλλον, είχε η Cosmos Business Systems σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12/6.

Η παρουσία της εταιρίας για τα επόμενα χρόνια – μετά την συμπλήρωση 30 ετών από την έναρξη λειτουργίας της στην Ελλάδα και 10 ετών στην Κύπρο – σηματοδοτείται από ένα φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ για την επόμενη τριετία όπως ανακοινώθηκε, που θα χρηματοδοτηθεί από την επιχείρηση και τον τραπεζικό τομέα, χωρίς να αποκλείονται και άλλες πηγές χρηματοδότης ( ιδιωτική ή /και δημόσια τοποθέτηση).

Ο όμιλος Cosmos Business Systems αποτελεί έναν από τους βασικούς Systems Integrators της Ελληνικής και Κυπριακής Αγοράς, σε τομείς Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνίων και Ασφάλειας, Λογισμικού και Εξειδικευμένων Υπηρεσιών.

Κατά την συνέντευξη, έγινε μια εκτενής αναδρομή στην ιστορία της αγοράς και της επιχείρησης, από το 1988  και ειδικά μετά την εξαγορά της το 2000 από το σημερινό management, ενώ παράλληλα έγινε και ανάλυση της σημερινής κατάστασης της αγοράς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δίνοντας το στίγμα των επιχειρηματικών σχεδίων του ομίλου  της επόμενης τριετίας 2019-2021.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Εταιρείας κο Δημήτρη Δάφνη : «… Οι Ελληνικές Επιχειρήσεις Τεχνολογίας οι οποίες άντεξαν την 10ετία της κρίσης, προφανώς θα έχουν ιδιαίτερο ρόλο στην διαμόρφωση της νέας εποχής που θα σηματοδοτηθεί από το τέλος της περιόδου αυτής. Παράλληλα ο εκσυγχρονισμός του Δημοσίου, θα δώσει ισχυρή ώθηση στις Ελληνικές Επιχειρήσεις που έχουν τεχνογνωσία και κεφαλαιακή επάρκεια.  Η Cosmos , πιστεύουμε ότι θα έχει ηγετική θέση στην νέα , εντελώς διαφορετική,  περίοδο που έρχεται και διαμορφώνεται από τις διεθνείς τάσεις , της «συνδρομητικής πληροφορικής» , του centralized computing, του IOT και των εξελιγμένων μορφών διαχείρισης λογισμικού Big Data, και Artificial Intelligence. Οι εξελίξεις αυτές σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις ασφάλειας, θα είναι το νέο πεδίο ανταγωνισμού. Για να γίνουν οι στόχοι αυτοί πράξη, χρειάζονται επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή. Ένα τέτοιο αναπτυξιακό σχέδιο εκπονήσαμε και πρόκειται να υλοποιήσουμε την επόμενη τριετία …»

 Ακολουθώντας τις απαιτήσεις της εποχής, ανακοινώθηκε επίσης ότι θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο τομέα της ασφάλειας με την ευρύτερη έννοια – συμπεριλαμβάνοντας το τομέα του GDPR – με την ανάπτυξη ειδικού τμήματος military & security.

 Οι επενδύσεις που ανακοίνωσε η εταιρεία,  θα αφορούν Ανθρώπινο Δυναμικό, Υποδομές Data Center και Disaster Recovery , και Κεφάλαιο Κινήσεως , ώστε να χρηματοδοτηθούν με επιτυχία τα νέα μεγάλα έργα σε Ελλάδα και Κύπρο ( που ήδη συμμετέχει σε έργα αξίας 100 εκ €) και στο νέο κύμα επενδύσεων του ΕΣΠΑ 2014-2020 και του πακέτου Juncker , συνολικού ύψους 2 δις σε πληροφορική περίπου από τα 34 δις συνολικά.

Ιστορική Διαδρομή

 • Ιδρύθηκε το 1988
 • Εξαγοράστηκε από τους νέους μετόχους το καλοκαίρι του 2000
 • Το 2000 τα ίδια κεφάλαια αυξήθηκαν στα 3,3 εκ. €
 • Στελεχώνεται με περίπου 150 έμπειρα στελέχη της αγοράς
 • Tον Μάρτιο του 2001 μετακινήθηκε στα ιδιόκτητα γραφεία της στο Πολύγωνο Αττικής
 • Το 2007 ίδρυσε την 100% θυγατρική εταιρεία Cosmos Consulting AEBE, στην οποία ενέταξε τις δραστηριότητες Software & Consulting
 • Από τον Οκτώβριο του 2010 δραστηριοποιείται με την ίδρυση νέων γραφείων στην Θεσσαλονίκη και στην Κύπρο μέσω της θυγατρικής της CBS IT Systems Cyprus LTD
 • Τον Ιούνιο του 2012 μετακινήθηκε στα νέα της ιδιόκτητα γραφεία στην Μεταμόρφωση Αττικής
 • Κατέχει τις πιστοποιήσεις ISO 9001:2015, ISO/IEC 27001:2005, BS EN ISO 14001:2004, OHSAS 18001:2007

Η Cosmos Business Systems συγκαταλέγεται μεταξύ των κυριότερων επιχειρήσεων στον τομέα των ολοκληρωμένων λύσεων Πληροφορικής, Λογισμικού και Τηλεπικοινωνιών της Ελληνικής και Κυπριακής αγοράς, απευθυνόμενη σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού τομέα και των Τραπεζών, καθώς και σε φορείς του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ.  Έχει υλοποιήσει μεγάλα έργα ανάπτυξης στον Δημόσιο τομέα, όπως η εγκατάσταση του Εθνικού Υπολογιστικού Συστήματος υψηλών επιδόσεων (High Performance Computer – HPC) για λογαριασμό του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ), που βρίσκεται στην 468η θέση στον πλανήτη από πλευράς υπολογιστικής ισχύος!

Επίσης και στον Ιδιωτικό τομέα, ανέλαβε την σχεδίαση, υλοποίηση και υποστήριξη της νέας υποδομής για όλα τα καταστήματα ΙΚΕΑ σε Ελλάδα και Κύπρο. Το νέο δίκτυο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με βάσει τις τελευταίες εξελίξεις,  πρότυπα και βέλτιστες πρακτικές υποστηρίζοντας ταχύτητες μεταγωγής της τάξης των 1.3-Gbps, επεκτασιμότητα, ασφάλεια, ποιότητα εξυπηρέτησης εφαρμογών, υψηλή διαθεσιμότητα και κεντρική διαχείριση ώστε να είναι διαθέσιμα σε πραγματικό χρόνο στοιχεία χρήσης και απόδοσης του δικτύου. Αξιοποιώντας αυτήν την υποδομή η ΙΚΕΑ είναι σε θέση να υλοποιήσει εξατομικευμένες προωθητικές ενέργειες και υπηρεσίες βελτιστοποιώντας την εμπειρία του χρήστη κατά την επίσκεψη του σ’ ένα κατάστημα της.

 Όλα αυτά τα χρόνια:  

 • 789 PC έχει εγκαταστήσει
 • 563.000 μέτρα σε καλώδια δικτύου έχει τοποθετήσει
 • 800 ενεργοί χρήστες σε Cloud
 • 280 συμβόλαια υποστήριξης που έχει ήδη εξυπηρετήσει
 • 200.000 γραμμές κώδικα έχουν δημιουργηθεί
 • 600 έτη συσσωρευμένη τεχνογνωσίας κατέχει το προσωπικό της Cosmos Business Systems
 • 80εκ. ολοκληρωμένα έργα στο δημόσιο έχει πραγματοποιήσει
 • 425 ικανοποιημένοι πελάτες

Δείτε το βίντεο για τα 30 χρόνια της Cosmos Business Solutions

https://www.youtube.com/watch?v=JhqR9vuSUm4&feature=youtu.be