Τα “έξυπνα” firewalls που διαθέτει η Hillstone Networks καλύπτουν όλες τις υψηλές απαιτήσεις προστασίας των επιχειρήσεων από κακόβουλες επιθέσεις

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι lamprou.png

Γιάννης Λάμπρου
Sales Engineer
Lexis Πληροφορική
www.lexis.gr

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι LEXIS_logo.jpg


Τα τελευταία χρόνια, η ταχύτατη εξάπλωση εξελιγμένων κυβερνοεπιθέσεων έχει προκαλέσει την ανάγκη ενίσχυσης των επιπέδων ασφαλείας. Οι Οργανισμοί καλούνται να θωρακίσουν το δίκτυο τους μέσα από firewall με προηγμένα χαρακτηριστικά, παρέχοντας ένα πλήρως αξιόπιστο και σταθερό δίκτυο ενάντια στις κυβερνοεπιθέσεις. Η Hillstone Networks (www.hillstonenet.com) προσφέρει μια πλήρη γκάμα λύσεων για όλες τις αγορές καλύπτοντας όλες τις σύγχρονες ανάγκες με νέα προϊόντα και προηγμένες τεχνολογίες ασφαλείας. Τα intelligent firewalls που διαθέτει έχουν τη δυνατότητα να καλύπτουν όλες τις ανάγκες των δικτύων των επιχειρήσεων ακόμα και των πιο υψηλών απαιτήσεων των ISPs. Τα έξυπνα next generation firewall (iNGFW) της Hillstone είναι ειδικά σχεδιασμένα για την πλήρη κάλυψη των αναγκών ασφαλείας των επιχειρήσεων από κακόβουλες επιθέσεις, καθώς ανιχνεύουν το άγνωστο κακόβουλο λογισμικό και παρακολουθούν τη μη φυσιολογική συμπεριφορά στο δίκτυο (sBDS – Server Breach Detection System), ενώ εξασφαλίζουν ένα πλήρως αξιόπιστο και σταθερό δίκτυο.

Τα χαρακτηριστικά αυτά αποτελούνται από προκαθορισμένα πρότυπα που επιβραδύνουν ή μπλοκάρουν αυτόματα μια επίθεση σε περίπτωση ανίχνευσης ύποπτης συμπεριφοράς. Ο διαχειριστής μπορεί να τροποποιήσει τα πρότυπα για να περιορίσει το bandwidth ή τον αριθμό των περιόδων σύνδεσης (sessions) που είναι διαθέσιμα στους επιτιθέμενους. Επίσης, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να προσαρμόσει τους περιορισμούς που τοποθετεί στους πόρους του δικτύου με βάση τον τύπο της επίθεσης και το επίπεδο κρισιμότητας. Σε περιπτώσεις όπου η επίθεση είναι κρίσιμη και το επίπεδο εμπιστοσύνης είναι υψηλό, ο μετριασμός μπορεί να είναι πλήρης, με μπλοκάρισμα όλων των πόρων του δικτύου. Επιπλέον, με την πλούσια εις βάθος ανάλυση (Rich Forensic Analysis) και τις προληπτικές δυνατότητες περιορισμού, η Hillstone προσφέρει το πλέον πρωτοποριακό τείχος προστασίας επόμενης γενιάς.

Προηγμένες τεχνολογίες

Για τον εντοπισμό προηγμένων επιθέσεων και την αντιμετώπιση συνεχών απειλών των σημερινών δικτύων, η Intelligent σειρά «I» της Hillstone χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνολογίες: στατιστική ομαδοποίηση για την ανίχνευση άγνωστου κακόβουλου λογισμικού (Unknown Malware Detection) αξιοποιώντας τον πατενταρισμένο μηχανισμό ανίχνευσης απειλών Advanced Threat Detection (ATD) της, ανάλυση συμπεριφοράς για την ανίχνευση ανώμαλης συμπεριφοράς δικτύου, η οποία βασίζεται στη μηχανή ανίχνευσης μη φυσιολογικής συμπεριφοράς Abnormal Behavior Detection (ABD) και εκμεταλλεύεται τη μηχανή ανάλυσης συσχέτισης απειλών που διαθέτει με σκοπό να συσχετίσει τις απειλές που εντοπίστηκαν από διαφορετικούς μηχανισμούς – συμπεριλαμβανομένων των ATD, ABD, Sandbox κι άλλων παραδοσιακών τεχνολογιών ανίχνευσης απειλών – μαζί με πληροφορίες πλαισίου για τον εντοπισμό προηγμένων απειλών. Τέλος, εκτός από την ικανότητα αλλαγής πολιτικής για την αποτροπή μιας επίθεσης, τα Firewall της Hillstone ενσωματώνουν επιπλέον αρκετά αυτόματα χαρακτηριστικά μετριασμού επιθέσεων, όπως:

  • Ανάλυση αλληλεπίδρασης απειλών (Threat Correlation Analytics) όπου υπάρχει συσχέτιση μεταξύ αγνώστων απειλών, ανώμαλων συμπεριφορών και συμπεριφορά εφαρμογών ώστε να βρεθεί η πιθανή απειλή ή επιθέσεις μέσω πολυδιάστατων κανόνων συσχέτισης, με βάση δεδομένων που ενημερώνεται καθημερινά από το Cloud.
  • Πρόληψη Botnet Command & Control, όπου το firewall ανιχνεύει τον host που κατευθύνει τα προσβεβλημένα PCs και μπλοκάρει περαιτέρω επιθέσεις όπως botnet και ransomware. Μπλοκάρει διευθύνσεις και domain που δείχνουν χαρακτηριστικά C&C και παρακολουθεί τα πακέτα TCP, HTTP και DNS για να μπορέσει να τοποθετήσει σε άσπρες λίστες τις IP που είναι έμπιστες.
  • Ταυτοποίηση και διαχείριση τερματικών καθώς και επίβλεψη κινήσεων αυτών, χρόνου που είναι on-line, off-line καθώς και ποια είναι η κατάσταση τους κάθε στιγμή, καθώς υποστηρίζει πάνω από 10 λειτουργικά προγράμματα.
  • Ασφάλεια δεδομένων που εξασφαλίζει την μεταφορά δεδομένων μέσω HTTP, FTP, SMTP και POP3, ελέγχοντας τις ψηφιακές υπογραφές και τα suffix σε πάνω από 100 τύπους αρχείων.
  • Υποστήριξη CloudView για παρακολούθηση της συσκευής 24/7 μέσω Internet καθώς και μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα.
  • Υποστήριξη Cloud-Sandbox όπου ελέγχει κάθε ύποπτο αρχείο μεταφέροντας το στο Cloud και ανοίγοντας το εκεί. Υποστηρίζει όλα τα πρωτόκολλα μετάδοσης και πολλούς τύπους αρχείων όπως PE, ZIP, RAR, PDF, Office, JAR και SWF.

Πέρα από τα παραπάνω, χαρακτηριστικά όπως Application Control, SSL Decryption, QoS, Anti-Virus, VPN, High Availability, Anti-Spam, URL Filtering καθώς κι άλλα, έρχονται να εγγυηθούν την απόλυτη ασφάλεια του εσωτερικού δικτύου. Οι βάσεις δεδομένων ενημερώνονται σε καθημερινή βάση. Έτσι, το Hillstone Firewall αποτελεί έναν άγρυπνο και πλήρως ενημερωμένο φρουρό του δικτύου ενός Οργανισμού, προσφέροντας εξελιγμένες τεχνικές για την κάλυψη όλων των αναγκών ακόμα και των πιο απαιτητικών δικτύων-Οργανισμών.

Η διάθεση των προϊόντων της Hillstone Networks στην Ελληνική αγορά γίνεται από τη LEXIS Πληροφορική ΑΕ (www.lexis.gr). Με 15ετή εμπειρία σε έργα ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στον κλάδο της ασφάλειας δικτύων, οι πιστοποιημένοι μηχανικοί της LEXIS είναι σε θέση να σχεδιάσουν λύσεις Security για διευρυμένο φάσμα εφαρμογών.