Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση των εταιρειών Arbor Networks και ADAPTit, οι οποίες παρουσίασαν στους εκπροσώπους του ελληνικού Τύπου τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τις επιθέσεις DDoS και τις προηγμένες διαδικτυακές απειλές τόσο σε διεθνές όσο και σε τοπικό επίπεδο. Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου στο The Dalliance House στην Κηφισιά.

Υψηλόβαθμα στελέχη και των δύο εταιρειών ανέλυσαν τα χαρακτηριστικά που κυριάρχησαν στις επιθέσεις DDoS τους τελευταίους μήνες, αναφέρθηκαν σε επιθέσεις προηγμένων διαδικτυακών απειλών, μοιράστηκαν με τους παρευρισκόμενους στοιχεία από το παγκόσμιο σύστημα πληροφοριών ATLAS της Arbor, ενώ παρουσίασαν και τις λύσεις που προσφέρει η εταιρεία για την προστασία επιχειρήσεων από ολόκληρο το φάσμα των επιθέσεων DDoS.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ivan Straniero, Territory Manager for Italy and SE Europe, Arbor Networks, αναφέρθηκε στο pοrτfolio των λύσεων της εταιρείας κάνοντας και μια αναφορά στο προφίλ της Arbor Networks. Στη συνέχεια ο κ. Marco Gioanola, Consulting Engineer for Italy and SE Europe, Arbor Networks, παρουσίασε την online υπηρεσία ATLAS (Active Threat Level Analysis System) αναλύοντας παράλληλα τις τάσεις που επικράτησαν στις επιθέσεις DDoS κατά το 2014. Ο κ. Marco Gioanola, ανέφερε στοιχεία σχετικά με τις επιθέσεις DDoS τα οποία κάλυπταν τόσο το παγκόσμιο όσο και το ελληνικό περιβάλλον, πριν αφήσει τη θέση του στον κ. Ivan Straniero ο οποίος μίλησε για τη στρατηγική συνεργασία που έχουν συνάψει οι εταιρείες Arbor Networks και ADAPTit τονίζοντας τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η επιλογή της ADAPTit στην Ελληνική αγορά. Στο βήμα της εκδήλωσης των ακολούθησε ο κ. Αθανάσιος Τζαφέρης, Πρόεδρος & CEO της ADAPTit, ο οποίος αφού έκανε μια σύντομη αναφορά στην ιστορία της ADAPTit παρουσίασε παραδείγματα επιτυχημένων έργων που υλοποίησαν από κοινού οι δυο εταιρείες στην Ελλάδα το 2014.
Ο κ. Αθανάσιος Τζαφέρης δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς η συνεργασία μας με την Arbor Networks σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία και αυτή τη χρονιά. Αυτό οφείλεται στην υψηλή εξειδίκευση που διακρίνει τόσο την Arbor όσο και την ADAPTit αλλά και στις δυνατότητες που προσφέρουν οι λύσεις της Arbor για προστασία από ολόκληρο το φάσμα των επιθέσεων DDoS. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό μας επιτρέπει να προσφέρουμε στην Ελληνική αγορά τις κατάλληλες λύσεις ανάλογα με τα είδος κάθε επίθεσης. Είμαστε σίγουροι ότι η επιτυχημένη συνεργασία μας θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια».

Ο κ. Ivan Straniero ανέφερε: «Η Arbor Networks διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία στον τομέα της αντιμετώπισης απειλών DDoS για σύνθετα και απαιτητικά δίκτυα. Μέσω της συνεργασίας μας με την ADAPTit μπορούμε πλέον να παρέχουμε – τις κορυφαίας τεχνογνωσίας – λύσεις μας στην Ελληνική αγορά προσφέροντας στις ελληνικές επιχειρήσεις ολοκληρωμένη προστασία από επιθέσεις DDoS. Η επιτυχημένη συνεργασία μας με την ADAPTit μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους».