Η ViewSonic Corp., κορυφαία παγκοσμίως κατασκευάστρια λύσεων απεικόνισης, ανακοίνωσε σήμερα ότι το monitor ViewSonic® ID2456 κέρδισε το “Education Hardware Innovation Award” στα πέμπτα κατά σειρά EdTech Breakthrough Awards που διεξάγονται κάθε χρόνο από την EdTech Breakthrough, ένα κορυφαίο οργανισμό πληροφοριών αγοράς που αναγνωρίζει τις κορυφαίες εταιρείες και λύσεις στην παγκόσμια αγορά εκπαιδευτικής τεχνολογίας. Το 2022 η ViewSonic είχε τιμηθεί από την EdTech Breakthrough ως “Next-Gen School Solution Provider of the Year.”

Η ViewSonic® ID2456 είναι μια πολυλειτουργική οθόνη αφής 24 ιντσών που έχει σχεδιαστεί για να επεκτείνει τους χώρους εκμάθησης και να αυξάνει τη συμμετοχή των μαθητών. Η χωρητική οθόνη αφής (PCAP) υψηλής απόδοσης διαθέτει εγγενή ανάλυση Full HD 1080p και τεχνολογίες Palm Rejection. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως οθόνη σε podium για τον έλεγχο παρουσιάσεων που προβάλλονται σε μεγάλη οθόνη ή ως δεύτερη οθόνη σε αίθουσες υβριδικής διδασκαλίας. Η οθόνη προσφέρει ομαλή και γρήγορη αφή και λειτουργεί με Microsoft Pen Protocol [MPP2.0] active pen για μοναδική ακρίβεια κατά τη γραφή ή τη σχεδίαση.

Η δυνατότητα παρουσίασης και χρήσης ψηφιακών εγγράφων και περιεχομένου, σε συνδυασμό με την τεχνολογία αφής ακριβείας της συσκευής, επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να επεξηγούν με σαφήνεια έννοιες με τρόπο ελκυστικό και εύκολο για τους μαθητές. Η ID2456 διαθέτει επίσης κομψή εμφάνιση με συνδεσιμότητα USB-C ενός καλωδίου. Η σχεδίαση χωρίς bezel της οθόνης και το βάρος κάτω των 2 Kg καθιστούν εύκολη τη μεταφορά της, ενώ μπορεί να τοποθετηθεί άνετα σε οποιαδήποτε τάξη. Η συσκευή υποστηρίζει επίσης screen mirroring ή επέκταση desktop – προσφέροντας τη δυνατότητα κοινής χρήσης περιεχομένου ψηφιακών εγγράφων – εξαλείφοντας την ανάγκη αρχείων σε φυσική μορφή.

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι που να ταιριάζει άψογα στις σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας. Το ID2456 είναι ιδανικό και για μαθητές από απόσταση, οι οποίοι ενδέχεται να μην έχουν πρόσβαση σε φυσικά αντίγραφα υλικού. Ήταν σημαντικό για εμάς να προσφέρουμε ευελιξία στα σχολεία επιτρέποντας στους εκπαιδευτικούς να προσαρμοστούν σε διαφορετικά σενάρια και να προσεγγίσουν αποτελεσματικά όλους τους μαθητές τους», δήλωσε ο Jeff Muto, Business Line Director της ViewSonic. «Είναι τιμή μας που μας απονεμήθηκε το ‘Education Hardware Innovation Award’ από την EdTech Breakthrough. Θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε hardware για να βοηθήσουμε στη μακροπρόθεσμη εξοικονόμηση κόστους, να μεγιστοποιήσουμε τη χρήση ψηφιακών πόρων και να βελτιώσουμε την πρόσβαση στην εκπαίδευση – κάτι που βοηθά στη δημιουργία πιο δίκαιων ευκαιριών μάθησης».

Σκοπός των EdTech Breakthrough Awards είναι να τιμήσει την αριστεία και να αναγνωρίσει την καινοτομία, τη σκληρή δουλειά και τα επιτυχημένα προϊόντα σε μια σειρά κατηγοριών εκπαιδευτικής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Student Engagement, School Administration, Adaptive Learning, STEM Education, Remote Learning, Career Preparation και πολλά άλλα. Τα φετινα βραβεία προσέλκυσαν περισσότερες από 2.400 υποψηφιότητες από περισσότερες από 16 διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο.

«Κάποια μαθήμα, όπως η βιολογία, η φυσική, τα μαθηματικά και τα καλλιτεχνικά βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στο οπτικό περιεχόμενο. Ένα hardware στο οποίο οι εκπαιδευτικοί μπορούν να γράφουν ή να σχεδιάζουν με ακρίβεια, διευκολύνει την παρουσίαση και την επεξήγηση των εννοιών. Η οπτική εμπειρία μάθησης είναι ακόμα πιο σημαντική για τους μαθητές που δεν έχουν φυσική παρουσία στην τάξη. Εταιρείες όπως η ViewSonic ηγούνται στην ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας», δήλωσε ο James Johnson, διευθύνων σύμβουλος της EdTech Breakthrough.