Έχετε χάσει ποτέ τον ύπνο σας, ανησυχώντας για μια κυβερνοεπίθεση κατά της επιχείρησής σας ενώ εσείς κοιμάστε; Φανταστείτε τη σκηνή: ένα τηλεφώνημα αργά τη νύχτα σπάει τη σιωπή, ενημερώνοντάς σας για μια παραβίαση ασφάλειας. Επικρατεί πανικός, η καρδιά σας χτυπάει δυνατά και τα ερωτήματα σας κατακλύζουν. Τι θα γινόταν όμως αν, σε αυτή τη στιγμή της κρίσης, είχατε δίπλα σας μια ομάδα ειδικών, έτοιμη να αναλάβει δράση;

Δημήτρης Αρχοντογιώργης
www.alphabit.gr

 

 

 

 

Σε τέτοιες περιπτώσεις την απάντηση δίνει η υπηρεσία Security Manager MDR της Alphabit, αποτελώντας φάρο ασφάλειας και ηρεμίας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των κυβερνοαπειλών πριν ακόμα αυτές σας χτυπήσουν την πόρτα.

Τι είναι το Security Manager MDR;

Το Security Manager MDR είναι μια ολοκληρωμένη υπηρεσία κυβερνοασφάλειας που συνδυάζει τεχνολογία, διαδικασίες και ανθρώπινη εμπειρογνωμοσύνη για την παρακολούθηση, τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση απειλών για λογαριασμό σας. Η παρακολούθηση περιλαμβάνει την παρατήρηση των συστημάτων ανά πάσα στιγμή, αναζητώντας τυχόν ενδείξεις ασυνήθιστης δραστηριότητας που θα μπορούσαν να υποδηλώνουν απειλή. Η ανίχνευση πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, χρησιμοποιώντας προηγμένα εργαλεία και τεχνογνωσία για τον ακριβή εντοπισμό αυτών των πιθανών απειλών. Τέλος, η απόκριση αφορά τη λήψη γρήγορων και αποτελεσματικών μέτρων για τον περιορισμό και τον μετριασμό των επιπτώσεων οποιασδήποτε παραβίασης. Αυτή η ολοκληρωμένη στρατηγική διασφαλίζει την αποτελεσματική διαχείριση των πιθανών ψηφιακών απειλών, ελαχιστοποιώντας τις επιπτώσεις τους στις δραστηριότητές σας.

Γιατί το Security Manager MDR της Alphabit αλλάζει το τοπίο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις;

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν συχνά την πρόκληση να λειτουργούν με περιορισμένους πόρους, ιδίως όσον αφορά την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Σε σύγκριση με τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις, οι οποίες συνήθως διαθέτουν εκτεταμένες ομάδες ασφαλείας, μεγάλους προϋπολογισμούς και Κέντρα Κυβερνοασφάλειας (SOC), οι ΜΜΕ χρειάζονται βοήθεια για να διατηρήσουν επαρκή άμυνα έναντι των απειλών στον κυβερνοχώρο με οικονομικά αποδοτικό τρόπο. Οι υπηρεσίες Security Manager MDR της Alphabit συμπληρώνουν το κενό, σχεδιασμένες να αντιμετωπίζουν αυτή την ασυμφωνία παρέχοντας στις ΜΜΕ πρόσβαση σε προσωπικό ασφαλείας υψηλού επιπέδου και σε υψηλές τεχνολογίες που παλαιότερα απολάμβαναν μόνο οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του MDR είναι η ικανότητά του να προσφέρει ταχύτερο εντοπισμό απειλών και χρόνους απόκρισης.

Δεύτερον, μια συνδρομή για υπηρεσίες MDR εξασφαλίζει υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία από έμπειρους επαγγελματίες, είναι οικονομικά αποδοτική σε σύγκριση με μια εσωτερική λύση και παρέχει επεκτασιμότητα, προσαρμοστικότητα και ευελιξία καθώς εξελίσσονται οι ανάγκες της εταιρείας.

Επιπλέον, το MDR υποστηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην επίτευξη ενισχυμένης συμμόρφωσης και τήρησης των κανονιστικών διατάξεων.

Τέλος, το MDR προσφέρει ψυχική ηρεμία στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και το προσωπικό πληροφορικής, γνωρίζοντας ότι τα ψηφιακά τους περιβάλλοντα βρίσκονται υπό συνεχή επιτήρηση από ειδικούς.

Πώς λειτουργεί ένα MDR;

Η διαδικασία του MDR έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στις επιχειρήσεις μια ισχυρή άμυνα κατά των απειλών κυβερνοασφάλειας μέσω μιας πολυεπίπεδης προσέγγισης. Για την επίτευξη ολοκληρωμένης προστασίας, μια αποτελεσματική στρατηγική MDR περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα:

  • Εγκατάσταση λογισμικού ασφαλείας: ειδικοί πράκτορες λογισμικού εγκαθίστανται σε όλα τα τελικά σημεία και τις συσκευές δικτύου εντός της ψηφιακής υποδομής της επιχείρησης.
  • Ανάλυση δεδομένων ασφαλείας: οι ειδικοί αναλυτές «κοσκινίζουν» τεράστιες ποσότητες δεδομένων που συλλέγονται από τα προγράμματα ασφαλείας όλο το εικοσιτετράωρο για να εντοπίζουν ύποπτες δραστηριότητες.
  • Κυνήγι απειλών: πέρα από την παθητική παρακολούθηση, οι ομάδες MDR ασχολούνται με το προληπτικό κυνήγι απειλών. Η προσέγγιση αυτή περιλαμβάνει την ενεργή αναζήτηση κρυμμένων απειλών που μπορεί να μην ανιχνεύονται από τα παραδοσιακά συστήματα ανίχνευσης.
  • Ταχεία αντιμετώπιση και περιορισμός περιστατικών: σε ένα περιστατικό ασφαλείας, η υπηρεσία MDR απομονώνει τα επηρεαζόμενα συστήματα για να περιορίσει σε ελάχιστο χρόνο την παραβίαση και να αποτρέψει την εξάπλωσή της.
  • Επικοινωνία και υποβολή αναφορών: οι ενδιαφερόμενοι να ενημερώνονται για την κατάσταση της ασφάλειας και λαμβάνουν τεκμήρια ευρημάτων και ενεργειών για περαιτέρω ανάλυση και ενέργειες.

Επιλέγοντας τον σωστό πάροχο MDR

Για να επιλέξετε τον καλύτερο πάροχο MDR, πρέπει να διασφαλίσετε ότι οι υπηρεσίες που αναζητάτε ευθυγραμμίζονται με τις απαιτήσεις, τις ανάγκες και τις οικονομικές δυνατότητες του οργανισμού σας.

Σε αυτό το τοπίο, η Alphabit, που ιδρύθηκε το 2008 ως εταιρεία Πληροφορικής και σήμερα εξειδικεύεται στον τομέα της Κυβερνοασφάλειας με πιστοποιημένο προσωπικό και μακρά επιτυχή παρουσία, βρίσκεται στην πρωτοπορία αυτής της υπηρεσίας, προσφέροντας το πρόγραμμα Security Manager MDR αξιοποιώντας υπερσύγχρονες λύσεις που ταιριάζουν σε κάθε είδος πελάτη. Μην αφήσετε την πολυπλοκότητα της κυβερνοασφάλειας και το κόστος της τεχνολογίας να αποτελέσουν εμπόδιο στις ευκαιρίες ανάπτυξης της επιχείρησής σας. Εξασφαλίστε μια ανθεκτική στάση κυβερνοασφάλειας για την προστασία των πολύτιμων πληροφοριακών σας στοιχείων και επιτύχετε εξοικονόμηση κόστους χωρίς πολυπλοκότητες και τριβές με την υπηρεσία Security Manager MDR της Alphabit.

Προγραμματίστε μια συμβουλευτική συνάντηση σήμερα και κάντε το πρώτο βήμα προς ένα πιο ασφαλές μέλλον για την επιχείρησή σας με έναν έμπιστο συνεργάτη, όπως η Alphabit.