Το σπίτι του μέλλοντος είναι έξυπνο: Η devolo θα παρουσιάσει στα πλαίσια του 2014 Broadband World Forum (21-23 Οκτωβρίου 2014, εκθεσιακός χώρος RAI, ¶μστερνταμ), τις επερχόμενες λύσεις αναβάθμισης έξυπνου οικιακού αυτοματισμού, devolo Home Control στο περίπτερο της Z-Wave Alliance (F34).

 

 

 

 

 

Το σύστημα της devolo, βασισμένο στο διεθνές πρότυπο Z-Wave®, έχει σχεδιαστεί για τελικούς πελάτες. Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης, η devolo έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην απλοποίηση της διαδικασίας αναβάθμισης και ενσωμάτωσης σε οικιακό δίκτυο. Η σειρά devolo Home Control προσφέρει στους χρήστες μεγαλύτερη άνεση, ευκολία και ασφάλεια, καθώς και εξοικονόμηση ενέργειας. Εξ αρχής η devolo προσφέρει ένα ευρύ φάσμα αισθητήρων και ενεργοποιητών για όλους τους τομείς εξοπλισμού έξυπνων σπιτιών.

Απλές λύσεις αναβάθμισης έξυπνου σπιτιού
Η devolo, εστιάζει στην απλότητα, όταν πρόκειται για τα έξυπνα προϊόντα οικιακού ελέγχου, devolo home control. Όλο το σύστημα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι εύκολο για τους τελικούς καταναλωτές τόσο στην εγκατάσταση όσο και στην επέκταση ή τροποποίησή του. Η εγκατάσταση, ρύθμιση και ο έλεγχος του συστήματος μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω smartphone, tablet και PC. Η devolo παρέχει με αυτόν τον τρόπο, μια διαισθητική εφαρμογή για όλα τα τρέχοντα λειτουργικά συστήματα, ενώ τα devolo home control, μπορούν να λειτουργούν από οπουδήποτε στον κόσμο, μέσω μιας σύνδεσης στο Internet.

Τα devolo Home Control βασίζονται στην τεχνολογία αιχμής Z-Wave®
H devolo βασίζεται για τη διασύνδεση αισθητήρων και ενεργοποιητών, στην τεχνολογία αιχμής Z-Wave®. Η κατασκευή τους επιτρέπει την απρόσκοπτη επικοινωνία μεταξύ των επιμέρους στοιχείων σε όλο το σπίτι, χωρίς να εμποδίζεται από κατασκευαστικά ζητήματα του σπιτιού. Την ίδια στιγμή, η Z-Wave® προσφέρει ένα τόσο υψηλό επίπεδο ασφαλείας για τους τελικούς χρήστες, που προστατεύει τις ευαίσθητες περιοχές του σπιτιού. Εκτός από την Z-Wave®, η devolo ενσωματώνει επίσης και την τεχνολογία Powerline dLAN® στην κεντρική μονάδα του Home Control, γεγονός που επιτρέπει την αποτελεσματική ενσωμάτωση στο οικιακό δίκτυο και είναι ιδιαίτερα ελκυστική για τους πάνω από 10 εκατομμύρια υφιστάμενους πελάτες devolo.

Πλήρης χαρτοφυλάκιο για ευκολία, ασφάλεια και εξοικονόμηση ενέργειας
Από την αρχή τα devolo home control έχουν σχεδιαστεί για να καλύψουν όλες του σχετικούς χώρους του έξυπνου σπιτιού. Εκτός από τους αισθητήρες και τους ενεργοποιητές για μεγαλύτερη άνεση, ευκολία και ασφάλεια όπως οι εναλλασσόμενες ηλεκτρικές πρίζες, ανιχνευτές κίνησης και ανιχνευτές καπνού, η σειρά home control δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας. Σε συνεργασία με την εταιρεία danfoss, προσφέρει ένα έξυπνο σύστημα ελέγχου θέρμανσης που επιτρέπει τον ενεργειακά αποδοτικό έλεγχο της θερμοκρασίας. Το switch και ο διακόπτης μετρητής μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση της κατανάλωσης ενέργειας των ηλεκτρικών συσκευών.

Έμφαση στον διαισθητικό οικιακό αυτοματισμό
Κατά τη διάρκεια ανάπτυξης του Home Control, η devolo έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αλληλεπίδραση μεταξύ αισθητήρων και ενεργοποιητών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια ολοκληρωμένη λύση οικιακού αυτοματισμού που βοηθά τους χρήστες να εξοικονομήσουν ενέργεια, παρέχοντας παράλληλα μεγαλύτερη άνεση και ευκολία. Ως εκ τούτου, το λογισμικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί διαισθητικά για να συνδέσει διάφορα στοιχεία μέσα στο έξυπνο σπίτι. Για παράδειγμα, αν το παράθυρο είναι ανοιχτό, το καλοριφέρ απενεργοποιείται αυτόματα στον αντίστοιχο χώρο για να εξοικονομείται ενέργεια. Αυτές οι αλληλεπιδράσεις λειτουργιών στο έξυπνο σπίτι μπορούν να δημιουργηθούν από χρήστες σε χρόνο μηδέν και να τελειοποιηθούν με ένα πρόσθετο σύστημα ελέγχου του χρόνου.

Επισκεφθείτε την devolo στο Broadband World Forum
Ζήστε την εμπειρία των λύσεων devolo home control στο Broadband World Forum 2014! Θα χαρούμε πολύ σε μία επίσκεψή σας στο περίπτερο F34 Z-Wave Alliance. Για μια προσωπική τεχνική συζήτηση μπορείτε να κλείσετε μία συνάντηση, επικοινωνώντας με τον Jörg Baumann στο joerg.baumann@devolo.de