Καθώς οι οργανισμοί υιοθετούν το cloud, αναζητούν τεχνολογίες που θα μετασχηματίσουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και θα βελτιώσουν τη συνολική λειτουργική ευελιξία και την αποτελεσματικότητά τους. Η Oracle Database 12c είναι μια βάση δεδομένων επόμενης γενιάς και έχει σχεδιαστεί για να καλύψει αυτές τις ανάγκες, παρέχοντας μια νέα αρχιτεκτονική τύπου multitenant, βασισμένη σε μια γρήγορη, επεκτάσιμη, αξιόπιστη και ασφαλή πλατφόρμα βάσης δεδομένων. Αξιοποιώντας το cloud με την Oracle Database 12c, οι πελάτες μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα και την απόδοση των εφαρμογών, να εξοικονομήσουν χρόνο με την αρχιτεκτονική μέγιστης διαθεσιμότητας και τη διαχείριση αποθήκευσης, καθώς και να απλοποιήσουν την ενοποίηση των βάσεων δεδομένων, διαχειριζόμενοι εκατοντάδες βάσεις σαν να ήταν μία.

 

Ειδήσεις

  • Η νέα γενιά της κορυφαίας βάσης δεδομένων στον κόσμο, η Oracle Database 12c, είναι διαθέσιμη για λήψη από το Oracle Technology Network (OTN).
  • Η Oracle Database 12c εφαρμόζει μια νέα αρχιτεκτονική τύπου multitenant, που απλοποιεί τη διαδικασία ενοποίησης βάσεων δεδομένων στο cloud, δίνοντας στους πελάτες τη δυνατότητα να διαχειρίζονται πολλές βάσεις δεδομένων σαν να ήταν μία – χωρίς αλλαγές στις εφαρμογές τους.
  • Η Oracle Database 12c είναι η υποδομή που στηρίζει τα Oracle Public Cloud Services και μπορεί να ωφελήσει σε μεγάλο βαθμό πελάτες που υλοποιούν ιδιωτικά cloud με βάσεις δεδομένων και προμηθευτές λύσεων SaaS (Software-as-a-Service) που αναζητούν την ισχύ της Oracle Database σε ένα ασφαλές μοντέλο τύπου multitenant.
  • Η Oracle Database 12c, βελτιστοποιημένη σε επεξεργαστές SPARC και Intel® Xeon®, είναι μια σημαντική νέα έκδοση. Εισάγει 500 πρόσθετα χαρακτηριστικά και είναι το αποτέλεσμα 2.500 ανθρωπο-ετών ανάπτυξης και 1,2 εκατομμυρίων ωρών δοκιμών, συν ενός εκτενούς προγράμματος beta με πελάτες και συνεργάτες της Oracle.
  • Επίσης, η Oracle Database 12c έχει αναπτυχθεί σε συνδυασμό με τους διακομιστές SPARC T5 της Oracle που κατέχουν παγκόσμια ρεκόρ.
  • Στην εκδήλωση OracleTechnologyDay που πραγματοποιείται από την Oracle και την Intel την Τρίτη 9 Ιουλίου, 9-15.00 στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου (Ιουλιανού 35 & ΓΆ Σεπτεμβρίου 75, Αθήνα) θα παρουσιαστεί στα στελέχη της Ελληνικής αγοράς η νέα έκδοση της βάσης δεδομένων. Για πληροφορίες και δωρεάν εγγραφή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εκδήλωσης ή επικοινωνήστε με την κα. Ελενα Διαμαντή (τηλ. 210 6789200, marketing_gr@oracle.com). Χορηγοί επικοινωνίας : Appgaraz, Biztech, Business Analytics, EMEA.gr  ICTPlus, IT Daily News, IT Security Professional, Tech Channel Partner, NetFax, Netweek
  • Ο Andy Mendelsohn, SVP Database Server Technologies, και ο Tom Kyte, σχεδιαστής αρχιτεκτονικής, θα παρουσιάσουν ένα Webcast για την Oracle Database 12c στις 10 Ιουλίου 2013, 7:00 μμ (Ελλάδος).

 

Νέα αρχιτεκτονική Multitenant για ενοποίηση βάσεων δεδομένων στο Cloud

  • Η Oracle Database 12c ανταποκρίνεται στις κύριες προκλήσεις των πελατών που ενοποιούν βάσεις δεδομένων σε ένα μοντέλο ιδιωτικού cloud, επιτρέποντας πολύ βελτιωμένη αποτελεσματικότητα και χαμηλότερα κόστη διαχείρισης, ενώ διατηρεί την αυτονομία των ξεχωριστών βάσεων δεδομένων. 
  • Το Oracle Multitenant είναι ένα νέο χαρακτηριστικό της Oracle Database 12c και επιτρέπει σε κάθε βάση δεδομένων που έχει συνδεθεί στη νέα αρχιτεκτονική multitenant να δείχνει και να λειτουργεί σαν μια τυπική Oracle Database για τις εφαρμογές. Έτσι, οι υπάρχουσες εφαρμογές μπορούν να συνεχίσουν να εκτελούνται χωρίς να τροποποιηθούν.
  • Χάρη στο Oracle Multitenant, όλες οι εφαρμογές των ISV που εκτελούνται σε Oracle Database είναι έτοιμες για το μοντέλο SaaS, αφού η δυνατότητα multi-tenancy υποστηρίζεται στο επίπεδο της βάσης δεδομένων και όχι στο επίπεδο των εφαρμογών.
  • Το Oracle Multitenant διαχειρίζεται πολλές βάσεις δεδομένων ως μία και είναι σε θέση να αυξήσει το συντελεστή αξιοποίησης πόρων των διακομιστών και να μειώσει τον κόπο και το χρόνο που απαιτούνται για αναβαθμίσεις των βάσεων δεδομένων, δημιουργία και επαναφορά αντιγράφων ασφαλείας και πολλές ακόμα εργασίες.
  • Η αρχιτεκτονική multitenant εξασφαλίζει ουσιαστικά άμεση παροχή και κλωνοποίηση βάσεων δεδομένων, που σημαίνει ότι είναι η ιδανική πλατφόρμα για δοκιμές βάσεων δεδομένων και περιβάλλοντα cloud ανάπτυξης. 
  • Το Oracle Multitenant λειτουργεί με όλα τα χαρακτηριστικά της Oracle Database, όπως Real Application Clusters, Partitioning, Data Guard, Compression, Automatic Storage Management, Real Application Testing, Transparent Data Encryption, Database Vault και πολλά ακόμα.

 

Αυτόματη βελτιστοποίηση δεδομένων

  • Για να μπορούν οι πελάτες να διαχειρίζονται αποδοτικά περισσότερα δεδομένα, να μειώσουν τα κόστη αποθήκευσης και να βελτιώσουν την απόδοση της βάσης δεδομένων, η Oracle Database 12c παρουσιάζει νέα χαρακτηριστικά αυτόματης βελτιστοποίησης δεδομένων.
  • Μια λειτουργία Heat Map παρακολουθεί τη δραστηριότητα ανάγνωσης/εγγραφής και επιτρέπει στους διαχειριστές να εξετάζουν τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε πίνακες και διαμερίσματα και να εντοπίζουν εύκολα τα δεδομένα που είναι «καυτά» (πολύ ενεργά), «ζεστά» (μόνο για ανάγνωση) και «κρύα» (γίνεται σπάνια ανάγνωση).
  • Με τη χρήση έξυπνης συμπίεσης και επιπέδων αποθήκευσης, οι διαχειριστές βάσεων δεδομένων μπορούν να ορίζουν εύκολα πολιτικές διαχειριζόμενες από διακομιστές για αυτόματη συμπίεση και σύνδεση επιπέδων για δεδομένα ηλεκτρονικής επεξεργασίας συναλλαγών (OLTP), Αποθήκης Δεδομένων και Αρχειοθέτησης με βάση τη δραστηριότητα και την ηλικία των δεδομένων.

 

Ασφάλεια με εις βάθος άμυνα

  • Η Oracle Database 12c περιλαμβάνει περισσότερες καινοτομίες ασφαλείας από οποιαδήποτε άλλη έκδοση της βάσης δεδομένων Oracle και βοηθάει τους πελάτες να αντιμετωπίζουν τις εξελισσόμενες απειλές και τους αυστηρούς κανόνες προστασίας του απορρήτου των δεδομένων.
  • Οι νέες δυνατότητες Redaction (επιλεκτική απόκρυψη) επιτρέπουν στους οργανισμούς να προστατεύουν τα ευαίσθητα δεδομένα, όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών που εμφανίζονται σε εφαρμογές, χωρίς αλλαγές στην πλειοψηφία των εφαρμογών. Η επιλεκτική απόκρυψη εφαρμόζεται στα ευαίσθητα δεδομένα κατά την εκτέλεση, με βάση τις προδιαμορφωμένες πολιτικές και τις πληροφορίες περιόδου σύνδεσης του λογαριασμού.
  • Η Oracle Database 12c περιλαμβάνει επίσης το νέο χαρακτηριστικό Run-Time Privilege Analysis, που επιτρέπει στους οργανισμούς να εντοπίζουν τα προνόμια και τους ρόλους που πραγματικά χρησιμοποιούνται, βοηθώντας έτσι στην ανάκληση περιττών προνομίων και στην επιβολή των ελάχιστων δυνατών προνομίων, με τη βεβαιότητα ότι οι επιχειρηματικές λειτουργίες δε θα επηρεαστούν.

 

Μέγιστη διαθεσιμότητα για βάσεις δεδομένων σε περιβάλλοντα Cloud

  • Η Oracle Database 12c φέρνει αρκετά χαρακτηριστικά υψηλής διαθεσιμότητας, καθώς και βελτιώσεις σε υπάρχουσες τεχνολογίες που επιτρέπουν τη συνεχή πρόσβαση στα εταιρικά δεδομένα.
  • Η δυνατότητα Global Data Services προσφέρει υπηρεσίες εξισορρόπησης φόρτου και εφεδρείας (failover) σε διαμορφώσεις βάσεων δεδομένων με παγκόσμια κατανομή.
  • Η δυνατότητα Data Guard Far Sync επεκτείνει την προστασία αναμονής με μηδενικές απώλειες δεδομένων σε οποιαδήποτε απόσταση, χωρίς περιορισμούς λόγω καθυστέρησης (latency).
  • Η δυνατότητα Application Continuity συμπληρώνει τα Oracle Real Application Clusters και αποκρύπτει τις αποτυχίες των εφαρμογών από τους τελικούς χρήστες, επαναλαμβάνοντας αυτόματα τις συναλλαγές που απέτυχαν.

 

Αποτελεσματική διαχείριση βάσεων δεδομένων

  • Η απρόσκοπτη ενοποίηση με το Oracle Enterprise Manager 12c Cloud Control επιτρέπει στους διαχειριστές την εύκολη υλοποίηση και διαχείριση νέων λειτουργιών για την Oracle Database 12c, όπως η νέα αρχιτεκτονική multitenant και η επιλεκτική απόκρυψη δεδομένων (redaction).
  • Χάρη στις ολοκληρωμένες δυνατότητες δοκιμών με το Oracle Real Application Testing, οι πελάτες μπορούν να επικυρώσουν αναβαθμίσεις και στρατηγικές ενοποίησης με ταυτόχρονη δοκιμή και επέκταση σε πραγματικούς φόρτους εργασίας σε περιβάλλον παραγωγής.

 

Απλοποίηση της ανάλυσης μεγάλων συνόλων δεδομένων (Big Data)

  • Η Oracle Database 12c βελτιώνει τις δυνατότητες επεξεργασίας μέσα στη βάση δεδομένων με το μοντέλο MapReduce για μεγάλα σύνολα δεδομένων, μέσω του SQL Pattern Matching που επιτρέπει τον άμεσο και επεκτάσιμο εντοπισμό ακολουθιών επιχειρηματικών συμβάντων, όπως οικονομικές συναλλαγές, αρχεία καταγραφής δικτύου και αρχεία καταγραφής δεδομένων περιήγησης (clickstream).
  • Οι επιστήμονες που εργάζονται με τα δεδομένα μπορούν να αναλύουν καλύτερα τις εταιρικές πληροφορίες και τα μεγάλα σύνολα δεδομένων (Big Data) με τους νέους προβλεπτικούς αλγόριθμους που λειτουργούν μέσα στη βάση δεδομένων και με την περαιτέρω ενοποίηση του ανοικτού λογισμικού R με την Oracle Database 12c.

 

Σχετικές δηλώσεις

  • Ο Andrew Mendelsohn, Senior Vice President, Database Server Technologies, Oracle, δήλωσε: «Οι καινοτομίες στην Oracle Database 12c σχεδιάστηκαν με την προσοχή μας στραμμένη στις απαιτήσεις των πελατών μας που χρησιμοποιούν περιβάλλοντα cloud.  Η νέα αρχιτεκτονική multitenant διευκολύνει τους πελάτες να ενοποιήσουν τις βάσεις δεδομένων τους και να τις διαχειρίζονται με ασφάλεια σαν να ήταν μία. Επίσης, παρέχει στους πελάτες άλλες δυνατότητες για περιβάλλον υπολογιστικών συστημάτων cloud, όπως απλοποιημένη παροχή, κλωνοποίηση και ορισμό προτεραιοτήτων πόρων, χωρίς να καταφεύγουν σε σημαντικές τροποποιήσεις των εφαρμογών.»
  • Η Michelle Malcher, πρόεδρος του Independent Oracle Users Group (IOUG), δήλωσε: «Οι κοινότητες των ομάδων χρηστών της Oracle συμμετείχαν ενεργά στην ανάπτυξη και τις δοκιμές της Oracle Database 12c. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βλέπουμε συνολικές βελτιώσεις, ενώ η νέα αρχιτεκτονική θα διευκολύνει κατά πολύ τους πελάτες που θέλουν να ενοποιήσουν τις βάσεις δεδομένων τους στο cloud.»
  • Ο Carl Olofson, Research Vice President, τομέας ερευνών λογισμικού Database Management και Data Integration, IDC, δήλωσε: «Μια βασική πρόκληση που αντιμετωπίζουν σήμερα οι διευθυντές των κέντρων δεδομένων είναι το κόστος, η πολυπλοκότητα και η ακαμψία πολλών βάσεων δεδομένων παραγωγής που λειτουργούν σε σταθερές διαμορφώσεις διακομιστών, η πλειοψηφία των οποίων αξιοποιούνται σε πολύ χαμηλό βαθμό. Η ίδια η φύση των περισσότερων προγραμμάτων λογισμικού για διακομιστές εταιρικών βάσεων δεδομένων δεν επιτρέπει μετακινήσεις των βάσεων δεδομένων ή δυσχεραίνει την εκ νέου υλοποίησή τους, ενώ η προσπάθεια συνδυασμού των βάσεων δεδομένων μέσω της ενοποίησης φέρνει στο προσκήνιο άλλες προκλήσεις διαχειρισιμότητας και πολυπλοκότητας για τους διαχειριστές των βάσεων δεδομένων. Η Oracle Database 12c παρέχει μια έξυπνη λύση σε αυτό το πρόβλημα, καθώς επιτρέπει ευελιξία στην υλοποίηση και διευκολύνει τη διαχείριση πολλαπλών βάσεων δεδομένων, όλα αυτά με τρόπο που δεν απαιτεί ούτε τροποποιήσεις στις εφαρμογές, ούτε εντατική εκπαίδευση των διαχειριστών των βάσεων δεδομένων. Επίσης, υποστηρίζει το κέντρο δεδομένων για οποιαδήποτε μετακίνηση προς την κατεύθυνση των υπολογιστικών συστημάτων Cloud.»