Ο πολλαπλασιασμός των έξυπνων συσκευών και η γρήγορη ανάπτυξη του κινήματος “Internet of Things” (IoT) έχει δημιουργήσει μια αγορά για εντελώς νέες λύσεις βασισμένες στην τεχνολογία Machine-to-Machine (M2M). Έτσι, οι οργανισμοί χρειάζονται πιο καινοτόμους τρόπους για να χειριστούν τους συνεχώς αυξανόμενους όγκους των δεδομένων και να τα χρησιμοποιήσουν για να παίρνουν πιο έξυπνες αποφάσεις, να δημιουργούν νέες υπηρεσίες και επιχειρηματικά μοντέλα και να μειώνουν τα κόστη.

 

 

Η Oracle συνεχίζει να εργάζεται πάνω σε αυτές τις προκλήσεις με την πιο πρόσφατη έκδοση του Oracle Java ME Embedded, ενώ ταυτόχρονα ενώνει δυνάμεις με τους συνεργάτες της για την παροχή ενοποιημένων, ολοκληρωμένων λύσεων IoT. Έτσι, οι πελάτες μπορούν να δημιουργούν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, να βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα, να επεξεργάζονται και να αναλύουν τα τρέχοντα δεδομένα με κορυφαία ταχύτητα και να αναλαμβάνουν δράση για τα διάφορα συμβάντα αμέσως μόλις αυτά προκύπτουν.

Ειδήσεις

  • Συνεργάτες και πελάτες συνεχίζουν να υιοθετούν την πλατφόρμα της Oracle και τεχνολογίες Java για να στηρίξουν τις πρωτοβουλίες τους στον τομέα του Internet of Things, ενισχύοντας την καινοτομία και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες.
  • Η πλατφόρμα Internet of Things της Oracle είναι η πιο ολοκληρωμένη στην αγορά, καθώς συνδυάζει στοιχεία όπως η ενσωματωμένη Java, που εκτελείται σε αισθητήρες και συσκευές, και τα πρωτοποριακά gateways, που φέρνουν το middleware πιο κοντά στο χρήστη, καθώς και κορυφαία προϊόντα υποδομής.
  • Ενισχύοντας την αξία για τους πελάτες και τους συνεργάτες, η Oracle συνεχίζει να παρέχει με γρήγορο ρυθμό πολλές καινοτομίες για την πλατφόρμα, ανακοινώνοντας πρόσφατα την Java ME Embedded 3.3, που παρέχει ισχυρή υποστήριξη για τις κορυφαίες ενσωματωμένες αρχιτεκτονικές των chip και νέα δυαδικά αρχεία λογισμικού για πλακέτες ανάπτυξης εφαρμογών βασισμένες στην αρχιτεκτονική ARM, συμπεριλαμβανομένων των Raspberry Pi και Keil STM32 F200 Evaluation Board για συσκευές που στηρίζονται στον επεξεργαστή ARM Cortex-M. Πρόσφατα, η Oracle ανακοίνωσε, επίσης, τη διάθεση της Java ME Embedded 3.4, προσθέτοντας νέα εξελιγμένα χαρακτηριστικά ανάπτυξης και συντηρησιμότητας, καθώς και βελτιωμένη υποστήριξη για την πλατφόρμα Qualcomm QSC 6270T.
  • Παρέχοντας στους συνεργάτες τα εργαλεία και τους πόρους που χρειάζονται για να διευρύνουν τις επιχειρηματικές ευκαιρίες και να διαφοροποιήσουν τις υπηρεσίες τους στην αγορά σχετικά με το IoT, το Oracle PartnerNetwork (OPN) θα ανακοινώσει ένα πρόγραμμα εξειδίκευσης σχετικά με την τεχνολογία M2M μέσα στα επόμενα τρίμηνα. Το OPN προσφέρει πόρους και εξειδικεύσεις σε άλλους τομείς που σχετίζονται με την τεχνολογία IoT, όπως Java, Oracle Database, Oracle Fusion Middleware και άλλους.
  • Επιδεικνύοντας την ισχύ της πλατφόρμας Internet of Things της Oracle, σε συνδυασμό με την εμπειρία και τις λύσεις των συνεργατών, οι Oracle, Eurotech, Hitachi Communication Technologies America και Hitachi Consulting πραγματοποίησαν από κοινού μια επίδειξη της λύσης “IoT in Motion – Driving Business Value from Edge Device to Application” στο JavaOne και στο Oracle OpenWorld 2013 στο Σαν Φρανσίσκο. Στη διάρκεια του συνεδρίου, γίνεται ανώνυμα καταμέτρηση των συμμετεχόντων σε διάφορα σημεία. Σε μία από τις βασικές παρουσιάσεις του Oracle OpenWorld με τίτλο “Unlocking Innovation and the Value of Embedded Intelligence on Devices”, παρουσιάστηκαν δεδομένα τάσεων και στοιχεία ανάλυσης σχετικά με τα μοτίβα αυτής της κυκλοφορίας. Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

 

Πελάτες και συνεργάτες βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες με την Oracle
Οι πελάτες και οι συνεργάτες της Oracle αξιοποιούν την Oracle Java Embedded και την πλατφόρμα Internet of Things της Oracle για να ενισχύσουν την καινοτομία για τους πελάτες τους.

 

  • Canon: Η Canon έχει από καιρό ενσωματώσει δυνατότητες της βάσης δεδομένων της Oracle, middleware και Java Platform, Micro Edition (Java ME) στα συστήματα εκτυπωτών γραφείου πολλαπλών λειτουργιών και στο λογισμικό της. Για παράδειγμα, η εταιρεία ενοποίησε λογισμικό της Oracle, βάση δεδομένων, δυνατότητες Java ME, Oracle WebLogic Server και Oracle SOA Suite στα συστήματα απεικόνισης που κατασκευάζει για να δημιουργήσει μια νέα πλατφόρμα απεικόνισης βασισμένη σε μια Αρχιτεκτονική με Επίκεντρο τις Υπηρεσίες (SOA). Με αυτήν την πλατφόρμα, οι εκτυπωτές και τα φωτοαντιγραφικά της Canon, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων πολλαπλών λειτουργιών imageRUNNER ADVANCE, μπορούν να συνδέονται σε εφαρμογές ERP και CRM, ώστε να γίνονται πιο αποτελεσματικές οι διαδικασίες διαχείρισης εγγράφων. Η Canon χρησιμοποιεί επίσης την Java ME για την ιδιόκτητη ανοικτή πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών MEAP (Multifunctional Embedded Application Platform), η οποία επιτρέπει σε τρίτους προγραμματιστές να ενσωματώνουν εφαρμογές για ασφάλεια, διανομή εγγράφων κ.λπ. σε συστήματα γραφείου πολλαπλών λειτουργιών imageRUNNER ADVANCE.
  • Gemalto: Η Gemalto, με ηγετική θέση παγκοσμίως στον τομέα της ψηφιακής ασφάλειας, επεκτείνει την τεχνολογία Internet of Things (IoT) με την παρουσίαση της πλακέτας Cinterion® Concept Board για προγραμματιστές. Το νέο κιτ ανάπτυξης απλοποιεί τη σχεδίαση λύσεων καθώς επιτρέπει στην τεράστια κοινότητα προγραμματιστών M2M να μετασχηματίζουν καινοτόμες ιδέες σε πρωτότυπα έργα μέσα σε λίγες μόνο ώρες, και όχι σε ημέρες ή εβδομάδες που θα απαιτούσαν οι παραδοσιακές προσεγγίσεις. Αξιοποιώντας την Oracle Java ME Embedded, η πρωτοποριακή λύση Cinterion Concept Board της Gemalto θα δώσει σε πιθανώς πάνω από 9 εκατομμύρια προγραμματιστές Java σε όλο τον κόσμο μια εύκολη και οικονομική μέθοδο για να εμπλακούν στην αγορά των λύσεων M2M. Μάθετε περισσότερα
  • ProSyst: Η ProSyst Software GmbH (ProSyst) παρέχει middleware για λύσεις Internet of Things (IoT) και παρέχει μερικές από τις πιο εξελιγμένες λύσεις middleware βασισμένες σε ανοικτά πρότυπα, συμπεριλαμβανομένου του OSGi, για τη σύνδεση και διαχείριση συσκευών στο cloud, καθώς και για την ανάπτυξη, υλοποίηση και ενημέρωση καινοτόμων εφαρμογών IoT και M2M. Με βάση την Oracle Java SE embedded, η ProSyst παρέχει μια επεκτάσιμη και ανοικτή πλατφόρμα για συσκευές τύπου gateway που χρησιμοποιούνται συχνά από παρόχους υπηρεσιών και κατασκευαστές συσκευών για την υλοποίηση εφαρμογών και υπηρεσιών και για τη σύνδεση των διαφόρων συσκευών ενεργοποίησης (actors) και αισθητήρων σε τοπικά δίκτυα. Για να διασφαλιστεί αυτή η διαλειτουργικότητα, η ProSyst παρέχει εργαλεία που είναι σε θέση να χειριστούν τον υλικό εξοπλισμό σε αφηρημένο επίπεδο και να μεταφράσουν τα διάφορα πρωτόκολλα επικοινωνίας που χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση των συσκευών (“things”) που περιλαμβάνονται σε μια πλατφόρμα Internet of Things (IoT). Εφόσον οι συσκευές αρχίσουν να επικοινωνούν μεταξύ τους, είναι πολύ εύκολο να υλοποιηθούν απλές μέθοδοι χρήσης με βάση το cloud, όπως παρακολούθηση, ανίχνευση και συνάθροιση δεδομένων, και μπορούν να προσαρμοστούν σε διάφορες περιπτώσεις χρήσης και για διάφορες πλατφόρμες εξοπλισμού. Για την απομακρυσμένη διαχείριση του κύκλου ζωής και για την παροχή ενημερωμένων εκδόσεων λογισμικού, η ProSyst προσφέρει επίσης ένα σύστημα απομακρυσμένης διαχείρισης που ενσωματώνεται αρμονικά με τα πανίσχυρα ενοποιημένα συστήματα Oracle Engineered Systems. Ενώνοντας δυνάμεις, η ProSyst και η Oracle καθιστούν εφικτές ακόμα και τις πιο πολύπλοκες περιπτώσεις χρήσης, χάρη σε ένα αρθρωτό χαρτοφυλάκιο λογισμικού που διευκολύνει την ανάπτυξη, την υλοποίηση και τη συντήρηση εφαρμογών Oracle Java Embedded, M2M και IoT, με τα πιο ισχυρά υποστηρικτικά συστήματα παγκοσμίως. Μάθετε περισσότερα

 

  • V2COM: Η V2COM κατέχει ηγετική θέση στον τομέα των τεχνολογιών έξυπνων ενεργειακών δικτύων (Smart Grid) και της εξελιγμένης υποδομής μετρητών (AMI) στη Λατινική Αμερική. Η ενοποιημένη λύση Smart Grid της V2COM χρησιμοποιεί Oracle Java ME Embedded, Oracle Java SE Embedded και άλλες τεχνολογίες της Oracle, όπως Oracle WebLogic Server, Oracle Utilities Meter Data Management και Oracle Database, για τη διαχείριση και τη σύνδεση συστημάτων από τη συσκευή στο κέντρο δεδομένων. Πρόσφατα, λύσεις της V2COM που βασίζονται στην Oracle αποτέλεσαν βασικό στοιχείο σε ένα έργο AMI που εκτελέστηκε για την Elektro, πελάτη της V2COM που δραστηριοποιείται στη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας στη Βραζιλία, εξυπηρετώντας 2,3 εκατομμύρια πελάτες και επηρεάζει άμεσα 5,5 εκατομμύρια ανθρώπους. Το έργο αυτοματοποίησε τη διαδικασία που εφαρμόζει η Elektro για τις μετρήσεις σε εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες, με σκοπό να συμπεριληφθούν έξυπνες υπομονάδες επικοινωνίας που συνδέουν τους παλαιού τύπου μετρητές μέσω του δημόσιου δικτύου κινητής τηλεφωνίας σε μια κοινή εφαρμογή middleware και μια εφαρμογή διαχείρισης δεδομένων μετρητών (Meter Data Management). Με την τεχνολογία και την εμπειρία της V2COM και της Oracle, η Elektro κατάφερε να υλοποιήσει 6.000 υπομονάδες επικοινωνίας μέσα σε μόλις τρεις μήνες. Δύο εβδομάδες μετά από την αρχική εγκατάσταση, η διαδικασία των χρεώσεων είχε αυτοματοποιηθεί πλήρως και κατά τους επόμενους μήνες όλες οι διαδικασίες ενοποιήθηκαν γρήγορα με τη βασική λύση. Εκτός από την πιο αποτελεσματική εκτέλεση των καθημερινών λειτουργιών, η λύση προσέφερε στην Elektro την ικανότητα να εντοπίζει περιπτώσεις απάτης και προβλήματα με τις επιτόπιες εγκαταστάσεις, τα οποία προηγουμένως δεν ήταν εύκολα ορατά, αυξάνοντας ουσιαστικά την απόδοση της επένδυσής της. Επίσης, η αυτοματοποίηση των μετρήσεων οδήγησε σε εξοικονόμηση πόρων, καθώς εξαλείφθηκαν τα λειτουργικά κόστη για 30 μονάδες συντήρησης συσκευών παλαιού τύπου που εξυπηρετούσαν αποκλειστικά τη διαδικασία ανάγνωσης των ενδείξεων των μετρητών.

 

Σχετική Δήλωση

  • Ο Chris Baker, Oracle Senior Vice President, ISV, OEM and Java Sales, Oracle Alliances & Channels, δήλωσε: «Ο συνδεδεμένος κόσμος προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες με τις οποίες οι οργανισμοί μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως τα δεδομένα που συλλέγονται από εκατομμύρια συσκευές και να τα χρησιμοποιήσουν για να ενισχύσουν την καινοτομία, να δημιουργήσουν νέες υπηρεσίες και να διαφοροποιηθούν από τους ανταγωνιστές τους. Ενώνοντας της δυνάμεις της με την κοινότητα των συνεργατών, η Oracle παρέχει στους πελάτες την πιο ολοκληρωμένη, αξιόπιστη και ασφαλή πλατφόρμα για τις ανάγκες τους στον τομέα του IoT, σήμερα αλλά και στο μέλλον.»